Raport OCDE: O treime din medicii români au emigrat, record absolut în lume

211 vizualizări
SURSA: pixabay.com
Circa o treime dintre doctorii români, care au studiat în România, au emigrat și își desfășoară activitatea profesională în străinătate, arată un raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), scrie G4media.ro.

Este cea mai mare rată de emigrare din lume în rândul personalului medical, potrivit datelor statistice ale OCDE, strânse până în 2018 inclusiv. De remarcat că, începând cu 2017, salariile personalului medical din România au crescut semnificativ, slaba remunerare a medicilor fiind una dintre principalele cauze pentru emigrația masivă.

Citeşte articolul integral pe G4Media.ro

SURSA: pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Programele în vigoare pentru examenul de Bacalaureat 2024, publicate de ministerul Educației. Cei 17 autori de studiat la Limba română / Descarcă listele de conținuturi pentru probele scrise, competențe digitale și de limbi străine

Programele în vigoare pentru sesiunile de Bacalaureat 2024 au fost publicate de Ministerul Educației pe subiecte.edu.ro, portalul național pentru subiecte și bareme de la examene și concursuri naționale. Programele sunt…
Vezi articolul

Peste 225.000 de elevi au fost înscriși pentru participarea la orele remediale, anunță ministrul Educației. Numărul este la mai puțin de jumătate față de cel al elevilor despre care tot ministrul spunea că nu au avut acces la școala online

Peste 225.000 de elevi au fost înscrişi pentru participarea la orele remediale, care se vor putea organiza în forma fizică în toate şcolile din localităţile în care rata de incidenţă…
Vezi articolul

Grupul pentru Dialog Social dezaprobă interzicerea educației de gen și cere președintelui Iohannis respingerea legii: Prin acest act de cenzură, România se așază în siajul statelor eșuate în iliberalism

Grupul pentru Dialog Social dezaprobă interzicerea educației de gen de către Parlamentul României, prin modificarea Legii Educației. “A elimina prin decizii parlamentare discipline academice din câmpul dezbaterii intelectuale e mai…
Vezi articolul