Ranking: 11 instituții românești, incluse în clasamentul US News Best Global Universities 2022. Babeș-Bolyai, pe primul loc la nivel național, locul 675 la nivel internațional

2.622 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
11 universități românești sunt incluse în clasamentul US News Best Global Universities 2022, dat marți publicității, iar o a 12-a este doar menționată. Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca este cel mai bine poziționată dintre instituțiile românești de învățământ superior în acest ranking ce include 1.750 de universități la nivel global.

Clasamentul, publicat de US News and World Report, ține cont de 13 indicatori ce măsoară performanța academică și reputația globală și regională a instituțiilor. 

Cinci din cele 11 universități românești apar în intervalul 500-1000, 3 – în intervalul 1000-1500, iar 3 – în coada clasamentului.

Lista universităților românești din US News Best Global Universities 2022:
  • Universitatea Babeș-Bolyai – locul 675
  • Universitatea de Vest din Timișoara – locul 738
  • Universitatea Transilvania din Brașov – locul 760
  • Universitatea Politehnică din București – locul 925
  • Universitatea din București – locul 994
  • UMF Carol Davila din București – locul 1058
  • Universitatea Al. I. Cuza din Iași – locul 1149
  • UMF Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca – locul 1358
  • Universitatea Tehnică din Cluj Napoca – locul 1554
  • Universitatea Tehnică Ghe. Asachi din Iași – locul 1614
  • UMF Victor Babeș din Timișoara – locul 1642
  • Mențiune: UMF Grigore T. Popa din Iași
Clasamentul global este condus de:
  • Harvard University
  • Massachusetts Institute of Technology
  • Stanford University
  • University of California – Berkeley
  • University of Oxford

1 comment
  1. Universitățile americane nu mai sunt ce-au fost odată. Pe partea de științe umaniste au devenit cuibare de înmulțire a neo-marxistilor, neo-progresistilor, militanților Antifa, BLM și a ecologiștilor super-alarmiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape jumătate dintre studenții care au început facultatea în 2015 au abandonat studiile. Dintre aceștia, 44% au renunțat după primul an / Domeniul de studiu, nota de la bacalaureat, caracteristicile studenților, printre factorii care influențează abandonul universitar

În România nu a fost calculat niciodată abandonul studiilor superioare, indiferent de ciclul de studiu: licență, master sau doctorat. Fenomenul a fost măsurat pentru prima dată în cadrul studiului Abandonul…
Vezi articolul
Cum pot adolescenții să-și protejeze sănătatea mintală

Cum pot adolescenții să-și protejeze sănătatea mintală, în timpul pandemiei de coronavirus. Psihoterapeuta Lisa Damour, pentru UNICEF: Ne putem depăși sentimentele dureroase trăindu-le și înfruntându-le direct

UNICEF publică 6 strategii pentru tinerii care se confruntă cu noua normalitate temporară: izolarea în case alături de părinți și închiderea școlilor. Experții organizației pentru copii au contactat-o pe Lisa…
Vezi articolul
începerea școlii, predare bilingvă

Școala ciuruită de zile libere, punți, săptămâni altfel și verzi, module cu multe vacanțe sau o oportunitate pentru ca elevii să aibă parte de o altfel de învățare? Analiză cu experți, părinți, profesori și elevi

Vacanțe mai dese cumulate cu zilele libere legale, cu punțile care leagă aceste libere, plus zilele în care se organizează simulările pentru examenele naționale, evaluările decise de inspectorate la nivel…
Vezi articolul

Strategia Asociației Internaționale a Universităților de digitalizare a învățământului superior, realizată în coordonarea vicepreședintelui IAU, Remus Pricopie, prezentată la a 91-a întâlnire a boardului organizației

Asociația Internațională a Universităților (IAU) își va prezenta strategia de digitalizare a învățământului superior, realizată în coordonarea vicepreședintelui IAU, Remus Pricopie, la cea de-a 91-a întâlnire a boardului organizației, ținută…
Vezi articolul

Evaluarea digitală aplicată la Universitatea de Medicină din Iași, prezentată drept o “premieră” în România: teste grilă individualizate, pe tabletă, cu număr de întrebări stabilit în funcție de numărul de ore de curs

Teste grilă date pe tabletă, personalizate și cu număr de întrebări stabilit în funcție de numărul de ore de curs la respectiva disciplină – așa se desfășoară evaluarea digitală la…
Vezi articolul