Raluca Turcan: Școala online i-a schimbat comportamentul copilului meu, a devenit mai introvertit, mai absent, tinde mai mult spre leneveală

7.303 vizualizări
Foto: Facebook.com – Raluca Turcan
Școala online i-a schimbat viața fiului meu, care a devenit mai absent, mai introvertit și care tinde mai mult spre leneveală, a declarat vicepremierul Raluca Turcan miercuri seară, la B1TV, scrie G4Media.ro.

“Nu pot să nu observ și să nu fiu sinceră cu dumneavoastră și să vă spun că școala online i-a schimbat comportamentul copilului meu, a devenit mai introvertit, mai absent, mai puțin comunicativ și inclusiv mai îndreptat spre lene și leneveală” a spus Turcan.

“Și aici vine provocarea pentru diriginți, pentru învățători, pentru profesori în general, să facă orele mai atractive și chiar să introducă partea de consiliere, să le explice copiilor ce se întâmplă și cum trebuie să se adapteze.

Fără să fie luată în derâdere, există chiar și provocarea pentru profesorii de sport. Și aici fac o mică paranteză pentru destindere… Mi-am surprins copilul ținând mâinile la cap și încercând să facă abdomene pe scaun. Și îl întreb ‘ce faci tu aici?”. “Păi fac abdomene la ora de sport”…

Foto: Facebook.com/Raluca Turcan


4 comments
  1. Buna ziua doamna Turcan,

    Eu sunt fiica profesoarei de sport a fiului dumneavoastra si locuiesc in aceeasi casa cu mama mea si sotul meu; lucram cu totii de acasa. Vreau sa spun ca abia reusesc sa imi fac conferintele de munca, deoarece vocea mamei la orele de sport nu sufiecient de “atractive” penetreaza toti peretii, si fara sa vreau aud programul si orele pe care le tine online… De la inviorare , exercitii de respiratie, exercitii de toniefere musculara (diversificat pentru baieti si fete), inclusiv pozitii yoga, la discutii despre ramuri sportive ,atleti faimosi si impactul sportului in societate, plus teme de alergat sau facut miscare in aer liber …. cam ce vi se pare dumneavoastra ca lipseste avand in vedere contextul actual (ore online cu niste echipamente mediocre, tableta primita este un dezastru, ma cheama mama constant pentru ca se inchide si este defectuoasa) in care suntem limitati cu totii la o camera si un echipament tehnic.

    ….Aaaaaa ca mai trebuie si copilul responsabilizat de acasa , nu doar sa mimeze activitatea, ma scuzati dar aici nu mai tine de profesor ci de educatie.
    Consider articolul dumneavoastra nedrept, este foarte usor sa puneti o eticheta gresita in loc sa responsabilizati propriul copil; nu se poate ca profesorii sa isi asume rolul de coach individual, sau terapeut.
    Si ca sa inchei pe o nota mai vesela, eu urmez cand imi permite timpul ora de sport a mamei si chiar ma trezesc cu febra musculara dar nu asta este ideea, este o ora benefica copiilor care o si urmeaza.

  2. Parca numai politicienii au copii.Si noi restul avem si nu mai ne plangem atat.Fiecare sa se gandeasca la copilul lui si sa multumeasca ca e sanatos.Restul detaliilor pe asa o pandemie , nu ne intereseaza .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Olimpiadele școlare și toate concursurile, competițiile și activitățile extrașcolare au fost amânate pentru anul școlar 2021-2022. Ordinul a fost semnat de ministrul Educației

Toate olimpiadele școlare și concursurile au fost amânate pentru anul școlar viitor. Ordinul de ministru care prorogă pentru anul școlar 2021-2022 competițiile școlare, activitățile educative, școlare și extrașcolare a fost…
Vezi articolul

Pentru prima dată, în București, în ultimii 10 ani, mai mulți elevi optează pentru profilul pedagogic de la Colegiul „Elena Cuza” decât pentru arte la Liceul „Tonitza” / Un posibil efect major al grevei profesorilor, care a dus la creșterea semnificativă a salariilor și la vizibilitatea profesiei – analiză

În mod surprinzător, Colegiul Național Elena Cuza, liceu pedagogic prin excelență, este în acest an școlar primul în preferințele elevilor de clasa a VIII-a din București, care aleg filiera vocațională,…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu, despre sesizările elevilor olimpici privind condițiile de cazare din Pitești și Craiova: Am cerut fiecărui inspector județean să explice condițiile în care au fost organizate Olimpiadele / Propun creșterea alocației pentru cazare și hrană de la 100 la 200 de lei pe zi, pentru ca aceste situații să nu mai existe

Mai mulți elevi și părinți au semnalat zilele acestea Edupedu.ro condițiile în care au fost cazați la Pitești, cei care au participat la Olimpiada de limba Engleză. Cazare mizeră, mâncare…
Vezi articolul