Raluca Turcan: Poate nu o să ajungem să predăm online în învăţământul primar

4.777 de vizualizări
„Poate nu o să ajungem să predăm online în învăţământul primar”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan la Dezbaterea online „Cursa celor 30 de ani de educaţie în România. Unde suntem şi unde vrem să ajungem?”, organizată de World Vision România.

„La grădiniţă şi în învăţământul primar este foarte dificil să ceri şi să urmăreşti predarea online. Poate nu o să ajungem să predăm online în învăţământul primar. Dar dacă vom ajunge să mergem pe predarea online atunci evident vor exista şi măsuri de sprijin pentru părinţi”, a răspuns Raluca Turcan, întrebată dacă vor exista măsuri suplimentare pentru susținerea familiilor în cazul în care elevii vor fi nevoiți să învețe două săptămâni la școală, două acasă sau chiar 100% online, în cazul în care epidemia nu va permite redeschiderea școlilor.

„Deci nu am luat decizia dacă elevii vor merge la școală 15 zile și vor sta acasă 15 zile. E un proces în care vedem cât de pregătiți suntem și pentru măsuri mai dificile de distanțare fizică și în același timp urmărim și cum evoluează pandemia”.

Elevii din clasele mici, de la grădiniță și clasele primare, ar putea să vină la școală în mod tradițional, așa cum s-a întâmplat în mai multe state occidentale precum Germania sau Franța.

Elevii de şcoală primară din Franţa, de exemplu, au fost primii care revenit în sălile de curs, au stat la o distanţă de cel puţin un metru unul de celălalt şi au ascultat lecţiile predate de profesori purtând măşti, după cum puteți vedea în video de mai jos.

Declarația vicepremierului Turcan vine în contextul în care ministrul Educației, Monica Anisie a anunțat în cadrul aceleiași dezbateri că decizia de a deschide școlile pe 14 septembrie ar putea fi luată de școli sau de autoritățile locale.

Aici puteți vedea cele mai importante declarații făcute la Dezbaterea online „Cursa celor 30 de ani de educaţie în România. Unde suntem şi unde vrem să ajungem?”, organizată de World Vision România.

Foto: Raluca Turcan/Captură World Vision


3 comments
  1. Că sa dea drumul la școală ar trebui sa fie săpun la toalete.Sa fie curățenie lună.Azi,la inspectorat era dezinfectant peste tot dar nu am găsit coaja de săpun la toalete! Curățenie!Degeaba luați voi tablete și faceți spune la gura cu nu-stiu-ce experimente futuristice aducătoare de IQ de geniu și noroc-deochi,pentru că noi nu avem săpun la toalete.Punct.

  2. Adica, pentru cei mici pericolul nu este la fel de mare ca şi pentru colegii lor? Aceasta este singura motivare: ca sunt prea mici să stea “tintuiti” pe scaun online?
    Aceste doua doamne, care parca sunt amalgamate în acelaşi creuzet genetic, ar trebui să nu mai elucubreze anacronic si sa mai solicite si alte pareri, opinii, ca doar nu au fost nascute de Invatamant si nici acesta nu le~a fost creator!

    1. Poate ar fi cazul ca madamele sa lase porcariile astea si sa dea drumu la scoala normal pt.toata lumea sau macar sa lase la latitudinea scolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea condusă de Tudorel Toader își acuză studenții că “proiectează o imagine falsă asupra activității” instituției. În replică, LS Iași acuză “presiuni și amenințări asupra studenților care îi cer demisia”

Conducerea Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași acuză Liga studenților din Iași că proiectează o imagine falsă asupra activității instituției de învățământ superior. Acuzația vine după ce studenți din LS…
Vezi articolul

Transportul gratuit al elevilor către şcoli este imposibil de asigurat de companiile de transport rutier, anunță operatorii din domeniu. Consiliul Județean Prahova susține că nu s-au alocat bani de la bugetul de stat pentru decontarea biletelor

Transportul gratuit al elevilor către şcoli este imposibil de asigurat de companiile de transport rutier, din cauza mai multor neclarităţi din prevederile legislative emise de Guvern, în urma cărora operatorii…
Vezi articolul
prima didactică

Profesorii care vor să evalueze viitoarele manuale școlare pentru disciplina „Istoria evreilor. Holocaustul” se pot înscrie până pe 15 decembrie. Au prioritate cadrele didactice cu studii tematice și gradul didactic I sau doctorat, potrivit CNPEE

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) lansează un apel pentru evaluarea proiectelor de manuale școlare pentru disciplina „Istoria evreilor. Holocaustul”. Selecția cadrelor didactice cu statut de experți…
Vezi articolul