Raed Arafat: Recomandarea OMS ca școlile să rămână deschise e o recomandare, nu înseamnă că este aplicabilă la toți

4.703 vizualizări
Foto: gov.ro
“Recomandarea OMS este o recomandare, nu înseamnă că este aplicabilă la toți”, a declarat duminică seara, la Antena 3, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de interne. Reacția acestuia vine după ce vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut statelor să ia măsuri „ţintite şi proporţionate” pentru a opri creşterea cazurilor şi a mortalităţii, dar ca şcolile să rămâne deschise „până la capăt”.
  • Directorul biroului european al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: “Nu există motiv pentru care să putem spune că şcolile sunt vectori principali de transmitere (…). Trebuie să menţinem şcolile deschise până la capăt, pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza Covid-19”. Detalii aici

“Recomandarea OMS este o recomandare, nu înseamnă că este aplicabilă la toți. La noi au trecut multe școli pe scenariul roșu. Sunt alte studii care spun de transmiterea asimptomatică. În mare parte, copiii sunt asimptomatici. Noi știm de 1% pentru că au avut febră, au avut simptome. Acum decizia de a trimite pe toți elevii la domiciliu este încă o soluție pentru a reduce contactul și mobilitatea. Trebuie redusă mobilitatea, redus contactul. Sperăm ca într-o lună să vedem un efect bun, să stopăm creșterea și să vedem reducerea numărului de cazuri”, a declarat Arafat.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


1 comment
  1. Ahaaaa! Asa deci! Cand ne convin recomandarile, le aplicam cu rigurozitate, ca pe o lege, cand nu ne mai convin, le tratam si le prezentam ca pe simple recomandari. Traiasca dubla masura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Comisia pentru curriculum din școli. Propunerea unor activități remediale și consilierea profesorilor în procesul de elaborare a planificării și proiectării didactice sunt atribuții ale acestei comisii, potrivit ROFUIP 2024 / Lista completă a atribuțiilor

Consilierea profesorilor în procesul de elaborare a planificării și proiectării didactice și analizarea periodică a performanţelor şcolare ale beneficiarilor primari și propunerea, după caz, a unor activități remediale sunt atribuții…
Vezi articolul
Transport gratuit pentru elevi

Sancționarea elevilor prin retragerea burselor școlare, mutarea disciplinară la altă clasă, suspendarea elevilor, exmatricularea sau trimiterea lor în sală de detenție – Noile reguli care se aplică în noul an școlar 2024-2025 care începe mâine. Școlile pot interzice total intrarea cu telefoane în incintă

Aproape 3 milioane de elevi încep luni, 9 septembrie 2024, școala în România. Noul an școlar care debutează mâine vine cu o serie de reguli noi pentru elevi, după ce…
Vezi articolul