Raed Arafat: Recomandarea OMS ca școlile să rămână deschise e o recomandare, nu înseamnă că este aplicabilă la toți

4.703 vizualizări
Foto: gov.ro
“Recomandarea OMS este o recomandare, nu înseamnă că este aplicabilă la toți”, a declarat duminică seara, la Antena 3, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de interne. Reacția acestuia vine după ce vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut statelor să ia măsuri „ţintite şi proporţionate” pentru a opri creşterea cazurilor şi a mortalităţii, dar ca şcolile să rămâne deschise „până la capăt”.
  • Directorul biroului european al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: “Nu există motiv pentru care să putem spune că şcolile sunt vectori principali de transmitere (…). Trebuie să menţinem şcolile deschise până la capăt, pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza Covid-19”. Detalii aici

“Recomandarea OMS este o recomandare, nu înseamnă că este aplicabilă la toți. La noi au trecut multe școli pe scenariul roșu. Sunt alte studii care spun de transmiterea asimptomatică. În mare parte, copiii sunt asimptomatici. Noi știm de 1% pentru că au avut febră, au avut simptome. Acum decizia de a trimite pe toți elevii la domiciliu este încă o soluție pentru a reduce contactul și mobilitatea. Trebuie redusă mobilitatea, redus contactul. Sperăm ca într-o lună să vedem un efect bun, să stopăm creșterea și să vedem reducerea numărului de cazuri”, a declarat Arafat.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


1 comment
  1. Ahaaaa! Asa deci! Cand ne convin recomandarile, le aplicam cu rigurozitate, ca pe o lege, cand nu ne mai convin, le tratam si le prezentam ca pe simple recomandari. Traiasca dubla masura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Guvernul a lăsat fără tichete educaționale peste 15.300 de copii ai căror părinți nu au venituri. Inspectoratelor școlare li se solicită, la 6 luni de când a început școala și la 5 luni de când au trimis listele finale cu beneficiarii celor 500 de lei, „completarea documentelor”

Peste 15.300 de copii ai căror părinți au declarat că nu au venituri nu au primit până acum tichetele educaționale de 500 de lei, la 6 luni de când a…
Vezi articolul

Care este situația omologării testelor non-invazive și ce dotări au școlile cu astfel de materiale, precum și situația personalului medical din școli dispus să administreze și teste rapide antigen pentru elevii și angajații din unitățile de învățământ – solicitările comune ale consiliului elevilor, federației părinților și sindicatelor pentru autorități

Organizațiile care reprezintă elevii, părinții și angajații din învățământ iau poziție publică față de schimbarea regulilor după care funcționează școlile. Potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro, CNE, FNAP, FSLI și…
Vezi articolul

FSLI cere măsuri urgente ministerului Educației în cazul “șocant” de la Clejani, dar nu are nicio reacție la învățătoarea care a dat cu spray lacrimogen asupra a doi copii de 6 ani

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ solicită Ministerului Educației Naționale măsuri urgente privind creșterea numărului de psihologi școlari, dar și introducerea pazei și protecției în unitățile de învățământ din întreaga țară,…
Vezi articolul

Cele trei condiții cerute de Federația Asociațiilor de Părinți, la eliminarea pragului de închidere a școlilor: Toți elevii și angajații din învățământ să fie testați săptămânal, cine refuză face școală online, ministerul să asigure infrastructura pentru predare hibridă

Toți elevii și angajații din învățământ să fie testați săptămânal, cei care refuză să facă școală online, ministerul să asigure infrastructura pentru predare hibridă, acestea sunt cele trei condiții solicitate…
Vezi articolul
Codrut Olaru si Tudorel Toader / Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

EXCLUSIV Retragerea titlului de doctor al procurorului Codruț Olaru, stopată de Direcția juridică a Ministerului Educației care a decis să nu avizeze hotărârea CNATDCU de plagiat, a „restituit-o” și a cerut suspendarea evaluării tezei de doctor până la finalizarea dosarului intentat chiar de Olaru

Retragerea titlului de doctor al procurorului Codruț Olaru, unul dintre membrii influenți ai CSM și fost șef DIICOT, este pusă în stand-by de Ministerul Educației, potrivit unui document obținut de…
Vezi articolul