Raed Arafat: Măcar o dată pe an, în şcoli trebuie făcut un exerciţiu cum reacţionezi la cutremur. Nimeni nu trebuie să ascundă nimic, trebuie să se ştie că clădirea este cu risc seismic

219 vizualizări
Raed Arafat / Foto: gov.ro
Raed Arafat / Foto: gov.ro
Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat afirmă că în şcoli trebuie organizate în mod constat exerciţii în cadrul cărora copiii şi cadrele didactice să înveţe cum să reacţioneze în caz de cutremur. Arafat admite că sunt copii care merg la şcoală în clădiri cu risc seismic şi că sunt situaţii în care părinţii nu cunosc acest fapt. „Nimeni nu trebuie să ascundă nimic, trebuie să se ştie că clădirea este cu risc seismic”, spune Raed Arafat, citat de News.ro, potrivit G4Media.ro.

„Măcar o dată pe an, un exerciţiu trebuie făcut, un exerciţiu de cum reacţionezi la cutremur. Copiii să înveţe cum să stea sub masă, cum să se protejeze, profesorii să înveţe că nu se evacuează decât după ce trece cutremurul, toate aceste aspecte minim măcar o dată pe an trebuie făcute. Eu cer şi colegilor de la Inspectorate Judeţene să ia legătura cu şcolile ca să organizeze aceste simulări, nu numai Ministerului Educaţiei şi colegilor de la situaţiile de urgenţă care au rol clar în pregătirea populaţiei. Şi atunci aceste lucruri trebuie făcute, nu trebuie să vină de la biroului doctorului Arafat sau de la biroul generalului Iamandi să spună «Acuma faceţi asta», trebuie să fie o activitate planificată permanentă, în fiecare judeţ, a Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă în comun cu Inspectoratele Şcolare”, a declarat Raed Arafat într-un interviu pentru Europa Liberă.

El a precizat că 20.000 de copii au făcut parte, în ultima perioadă, din campanii de informare cu privire la modul în care trebuie să reacţioneze în situaţia în care se produce un seism.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alexandru Rafila, atac dur la premierul Cîțu: Credeți că este întâmplător că s-a decis achiziția de urgență a testelor pentru elevi acum? De ce nu s-au cumpărat în vară testele, cu un preț mai mic, cu o procedură internațională, ci acum prin procedură de atribuire directă cu un preț mai mare decât în farmacie?

Atac dur lansat de medicul Alexandru Rafila, vehiculat ca viitor ministru PSD al Sănătății într-un guvern PNL-PSD, la premierul Florin Cîțu, pe tema testelor noninvazive pentru elevi. “Noi avem starea…
Vezi articolul