Raed Arafat: Este necesară educația timpurie a copiilor, din clasele primare, pentru a dezvolta gândirea critică / Pandemia a fost exemplul perfect pentru cum putem ucide oameni prin dezinformare

341 de vizualizări
Raed Arafat / Foto: gov.ro
Raed Arafat / Foto: gov.ro
Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), susține că este necesară educația timpurie a copiilor, încă din clasele primare, pentru a dezvolta gândirea critică, astfel încât să identifice dacă o știre este adevărată. Raed Arafat a subliniat că pandemia de COVID a fost exemplul perfect pentru cum putem ucide oameni prin dezinformare.

„Dacă luăm dezinformarea în domeniul sănătății, pandemia a fost exemplul cel mai perfect pentru cum putem ucide oameni prin dezinformare. În al patrulea val, cam 90% din decedați, conform statisticilor noastre, 90% din cei care au intrat în secțiile de Terapie Intensivă erau nevaccinați, peste 20.000 de decese în două luni în valul patru, un val prin care puteam să trecem prin el fără absolut nicio presiune, dacă aveam mai multe persoane protejate și imunizate prin vaccinări. Și totuși, chiar și în timpul valului 4, când noi urlam chiar în conferințe de presă despre situație, încă cântăreți, croitorese dezbăteau despre vaccinare și despre sistemul sanitar și despre pandemie la unele televiziuni, fără să generalizez și toată ziua, toată noaptea de fapt, 3-4 ore le auzeam punctele lor de vedere. (…)

E o goană după rating, e o goană după breaking news, e o goană după bani, este o goană după transmiterea unor impresii despre care inclusiv cei care le transmit știu că nu sunt adevărate. (…) Toată lumea zice că social media a fost modul în care s-a transmis fake news în România. Nu, social media a fost una din metode. Îmi pare foarte rău, dar o parte din mainstream media a participat la răspândirea fake newss-ului în România”, a afirmat secretarul de stat Raed Arafat, marți, la Masa rotundă „Soluții pentru abordarea dezinformării și narativelor anti-științifice pe teme de sănătate”, organizată marți de G4Media.ro și Free Press for Eastern Europe.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 540 de elevi și profesori din 55 de țări vin în luna decembrie în România, la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori 2024. Ministerul Educației primește jumătate de milion de euro de la Guvern pentru organizare – document

Peste 540 de elevi și profesori din 55 de țări vin în luna decembrie în România, la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori – IJSO 2024, potrivit memorandumului aprobat joi,…
Vezi articolul