Raed Arafat: Angajatorul direct al profesorului, fie ca e școala, inspectoratul sau ministerul, trebuie să asigure mască

18.759 de vizualizări
Foto: gov.ro
Angajatorul direct al profesorului, fie ca e școala, inspectoratul sau ministerul Educației, trebuie să asigure măști de protecție, a declarat la Digi24 șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Acesta a explicat faptul că “dacă un profesor este la locul de muncă și locul de muncă are un anumit risc, părerea mea este că persoana respectivă trebuie să, deci angajatorul trebuie să asigure masca”.

Moderator: Medicilor în spital li se asigură măști, funcționarilor publici care lucrează în instituții ale statului român și au contact cu publicul li se asigură măști. În școală profesorilor de ce nu li se asigură măști?

Raed Arafat: “Aici nu pot să răspund, nici nu știu dacă unele școli nu asigură acest lucru. Este loc de muncă, dacă vreți s-o luăm așa, ar trebui ca la locul de muncă dacă asta este activitate de muncă în școală, este normal ca locul de muncă să-ți asigure măsurile elementare de protecție. Așadar dacă un profesor este la locul de muncă și locul de muncă are un anumit risc, părerea mea este că persoana respectivă trebuie să, deci angajatorul trebuie să asigure masca. Și aici școala, inspectoratul sau ministerul, depinde cine este angajatorul direct al persoanei respective, în mod normal trebuie să asigure măștile pentru persoanele respective. Plus că școala trebuie să asigure și partea de dezinfectant, partea de igienă, apă săpun toate trebuie să fie asigurate”.

Răspunsul secretarului de stat din MAI vine în contextul în care ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că nu va asigura măști pentru profesori, pasând responsabilitatea primăriilor. Aceasta a contrazis însă Codul Muncii, care stipulează că angajatorul e obligat să asigure sănătatea și securitatea la locul de muncă. Anisie l-a contrazis și pe președintele Iohannis care a declarat că elevii și profesorii își vor aduce măști de acasă.

Foto: gov.ro


3 comments
  1. Să ne spună domnul Arafat la ce articol bugetar putem achiziționa măști (Curtea de conturi avea așteaptă) și de unde buget in condițiile în care la un simplu calcul este nevoie de minim 100 de măști pe zi ori 22, aprox 2000 de lei pe lună.

  2. Distrugerea credebilitatii.
    Unul zice ceva azi, altul mâine altceva.
    De ce la examene ati asigurat măști dacă nu era obligatoriu onor MEC?

  3. Dacă se aloca 6% din PIB pentru educatie, cum prevede legea, acum erau bani și pentru măști și pentru materiale de igienizare și pentru aparatura, dar habarnistei din fruntea educației nu-i trebuiau bani. Asa se întâmplă când numești în funcții de conducere doar oportuniști care n-ar avea nicio șansă să promoveze pe merit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
10 lei

Toți oamenii responsabili cu salarizarea profesorilor din școli și inspectorate, chemați la o videoconferință organizată luni, 27 noiembrie, de Ministerul Educației, pentru explicații despre modulul de plată a diferențelor salariale

Contabilii și personalul responsabil cu salarizarea din școli și inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) sunt convocați luni, 27 noiembrie, de la ora 10, la o videoconferință generală pe tema plății diferențelor salariale…
Vezi articolul

Profesorul va trebui să dea notele în funcție de standarde dezvoltate pentru competențele respectivei materii, explică Radu Szekely, consilierul ministrului Educației, ce înseamnă evaluarea standardizată, în pregătire la minister pentru clasa a V-a: Va putea să fie utilizată la teze, lucrări de control și proiecte

Profesorul va trebui să dea notele în funcție de standarde dezvoltate pentru competențele respectivei materii, asta înseamnă standardizarea evaluării, potrivit consilierului ministrului Educației, Radu Szekely. Acesta a explicat în cadrul…
Vezi articolul