Radu Szekely va fi demis din funcția de secretar de stat la Educație, dar va fi menținut în poziția de consilier de Sorin Cîmpeanu – SURSE

4.377 de vizualizări
Foto: Facebook.com
Premierul Florin Cîțu îl va demite astăzi pe secretarul de stat din Educație Radu Szekely, propus de USR PLUS în această funcție, potrivit surselor Edupedu.ro. Decizia de eliberare din funcție vine în criza guvernamentală actuală, care a dus până astăzi la un val de demiteri ale oficialilor din ministere propuși de USR-PLUS.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Radu Szekely va fi menținut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în poziția de consilier pe probleme de echitate.

UPDATE Szekely scrie pe pagina sa de Facebook că “am devenit în ultimele 7 luni parte integrantă a unei echipe care a pornit la implementarea celui mai mare plan de reformă a educației, România Educată, un proiect care transcede limitele politicului. Indiferent de poziția pe care o ocupă fiecare, o echipa consolidată funcționează. În consecință, chiar dacă nu voi mai fi secretar de stat, rămân parte a echipei, pentru că prefer să mă concentrez pe educație și mai puțin pe politică”.

Amintim că Radu Szekely ocupă din februarie 2021 funcția de secretar de stat pentru echitate și egalitate de șanse în Ministerul Educației. Acesta a fost propunerea USR-PLUS pentru acest post care a revenit formațiunii în urma algoritmului stabilit în Coaliție.

Radu Szekely este fostul consilier al Ecaterinei Andronescu, în perioada ultimului mandat al acesteia la Ministerul Educației devenind directorul de cabinet al ministrului. A coordonat și scris documentul “Planul de acțiune pentru educație” care a făcut parte din viziunea “Educația ne unește” a fostului ministru PSD. Toate școlile din România au fost obligate să dezbată documentele și ideile propuse în respectiva viziune.

În prezent, Radu Szekely lucrează în ministerul condus de liberalul Sorin Cîmpeanu la o nouă viziune a educației: de această dată, este vorba despre proiectul de implementare a României Educate a președintelui Klaus Iohannis și de transformare a acesteia într-o lege a educației.

De precizat că singura școală-pilot privată aprobată de Ministerul Educației în proiectul derulat în prezent de instituție este co-fondată de secretarul de stat Radu Szekely, la Sibiu, acesta fiind șeful Comisiei de aprobare și cel care a avizat desemnarea. “Nu consider că este vreun conflict”, a răspuns Radu Szekely, secretar de stat pentru echitate și egalitate de șanse în Ministerul Educației, când a fost întrebat de Edupedu.ro dacă există un conflict de interese sau o problemă de etică după ce a semnat aprobarea cererii de înscriere a școlii private co-fondate de el în programul de pilotare în care s-au calificat doar 6 din cele 20 de școli înscrise.

Citește și:
Demiteri în criza guvernamentală: premierul PNL Florin Cîțu i-a eliberat din funcție pe secretarul de stat Cristian Litan de la Ministerul Cercetării și subsecretarul de stat Tudor Oprea de la Ministerul Educației, propuși de USR-PLUS
Singura școală-pilot privată aprobată de minister este co-fondată de secretarul de stat Radu Szekely, la Sibiu, acesta fiind șeful Comisiei de aprobare și cel care a avizat desemnarea. Szekely: Nu consider că e vreun conflict / Au mai fost trei școli particulare, dar au fost respinse – interviu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Modificările pentru Bacalaureat -Când au loc detașarea la cerere și detașarea în interesul învățământului

Aproape 90 de posturi de consilier școlar, scoase la concurs de Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională / Ce trebuie să cuprindă dosarul de înscriere și care sunt probele

Aproape 90 de posturi de consilier școlar sunt scoase la concursul de titularizare de către Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, anunță instituția. Vezi mai jos, în articol,…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu reacționează la avertismentul lansat de Mircea Miclea, pe tema securității datelor din portofoliul educațional al elevilor: Ministerul Educației coordonează și în prezent funcționarea optimă a Sistemului Integrat de Management al Școlarității / SIMS este de fapt programul catalogul electronic, de 42 de milioane de euro, semnat în 2019 și blocat până acum, a cărui resuscitare ar trebui făcută de STS și ADR

Ministrul Educației reacționează la avertismentul lui Mircea Miclea care a spus, într-o analiză pentru Edupedu.ro asupra noilor proiecte de legi ale învățământului că „este neclar cine gestionează portofoliul personal educațional…
Vezi articolul
Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027

LISTĂ Cele 104 școli câștigătoare ale Concursului „Școala europeană” au fost anunțate de Ministerul Educației / Trei școli obțin pentru a șaptea oară certificatul, 20 nu s-au calificat – rezultatele finale

Rezultatele finale de la concursul național pentru obținerea certificatului „Școala Europeană” au fost publicate de Ministerul Educației vineri, 19 iulie. 104 școli sunt câștigătoare și 20 nu s-au calificat pentru…
Vezi articolul