Radu Szekely, fostul director de cabinet al Ecaterinei Andronescu, propus de USR PLUS secretar de stat la Ministerul Educației

3.441 de vizualizări
Foto: Facebook.com
Radu Szekely este propunerea alianței USR PLUS pentru postul de secretar de stat, poziție care îi revine formațiunii politice în cadrul Ministerului Educației, în urma negocierilor din cadrul coaliției de guvernare, scrie G4Media.ro.

Pentru ocuparea funcțiilor politice care au revenit USR PLUS în urma negocierilor din coaliție, conducerea USR PLUS a lansat la începutul lunii ianuarie un apel de candidaturi, deschis atât membrilor de partid, cât și experților din afara partidului, “pentru a alege cei mai buni oameni în funcții publice”, potrivit anunțului alianței.

Radu Szekely este fostul consilier al Ecaterinei Andronescu, în perioada ultimului mandat al acesteia la Ministerul Educației, devenind directorul de cabinet al ministrului. A coordonat și scris documentul “Planul de acțiune pentru educație” care a făcut parte din viziunea “Educația ne unește” a fostului ministru PSD. Toate școlile din România au fost obligate să dezbată documentele și ideile propuse în respectiva viziune.

În document erau propuse schimbări majore, de la structura anilor de studii, până la diferențierea pe profile a Bacalaureatului, eliminarea unor materii dintre probele de Bac și reinstruirea profesorilor prin cursuri în universități.

Szekely a acordat în luna mai 2019, din poziția de consilier al ministrului Educației, un interviu site-ului Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei, în care vorbea despre viziunea sa asupra titularizării.

După ce Ecaterina Andronescu a fost demisă de Viorica Dăncilă pe 5 august 2019, Szekely a fost pe lista propunerilor de posibili miniștri. (detalii aici)

Szekely a fost și candidat independent la Consiliul Local Sibiu, în alegerile locale din septembrie 2020.

După alegerile parlamentare din decembrie 2020 atât PLUS cât și USR l-au întrebat pe Radu Szekely dacă ar dori să preia Ministerul Educației, în cazul în care, la împărțirea portofoliilor în coaliția de guvernare, acest minister ar fi revenit alianței. Aceste lucruri au fost confirmate chiar de Szekely într-un interviu la Libertatea. “În anumite condiții, da” ar fi interesat să conducă Ministerul Educației, spunea Szekely pe 11 decembrie. “Mi-ar plăcea să continui ceea ce am început atunci (n.red. în mandatul Ecaterinei Andronescu)”, declarat acesta.

“Nu m-aș înscrie niciodată într-un partid pentru o funcție”, a declarat Szekely.

Szekely este tehnocrat, nu este membru de partid, este fondatorul Școlii Finlandeze de la Sibiu, o școală particulară care este condusă de un board format, alături de Szekely, din Părintele Constantin Necula, Elena Lotrean și doi antreprenori – Lucian Todea și Dan Luca.

Potrivit declarației de avere depuse la alegerile locale, Szekely are tablouri în valoare de 120.000 de euro, a vândut în ultimii 2 ani două apartamente în Finlanda cu peste 720.000 de euro și are un apartament în Sibiu, de 55 de metri pătrați, obținut prin donație.

Foto: Facebook.com/Radu Szekely


1 comment
  1. Educația ne învrăjbește.
    O utopie ventilată luni de zile in 2019.
    Cu dezbateri sterile si cronofage, fara niciun rezultat util.
    Exact ce a distrus sistemul ani de zile.
    Cum s-ar zice dacă e de la Sibiu nu mai contează nimic altceva.
    Auzi tehnocrat ( a lucrat cu PSD, a vrut sa fie propus la minister de PNL si acum de USR)
    Unii chiar ne iau de ,, deștepți”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Trei elevi de la licee tehnologice din Slobozia, prinși de poliție și identificați pe camerele de supraveghere cum furau din ghiozdanele elevilor de la Liceul Pedagogic, când aceștia erau la orele de sport. Poliția a început cercetările abia când o elevă a depus plângere, spune conducerea liceului Pedagogic, care ar mai fi sesizat nereguli, dar susține că „nu ne-a auzit nimeni”

Patru elevi din cadrul Liceului Pedagogic “Matei Basarab” și Liceelor Tehnologice “Înălțarea Domnului” și “Alexandru Ioan Cuza” sunt suspecți că intrau în clasele Liceului Pedagogic “Matei Basarab” și furau bunuri…
Vezi articolul

Laboratoarele școlare nu mai pot cumpăra substanțe cu ajutorul cărora să facă o serie de experimente esențiale pentru înțelegerea fenomenelor studiate din cauza reglementărilor actuale, atrage atenția profesoara de Chimie Gabriela Cîrstea

La chimie nu ne mai dă voie legislația să lucrăm cu substanțele așa-zis periculoase, susține Gabriela Cîrstea, cadru didactic la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Dima” din Pitești, într-un material publicat de…
Vezi articolul

Descoperirea unei echipe de cercetători români, publicată în Cartea Recordurilor / Au realizat harta celui mai mare lac din istoria planetei, Paratetis / Acesta ocupa cea mai mare parte din teritoriul României

Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină anunță că o echipă de cercetători români și-a câștigat un loc în Cartea Recordurilor pentru descoperirea proporțiilor imense ale…
Vezi articolul

Daniel David: Unele companii reproșează Educației că nu pregătesc suficient de bine tinerii pentru piața muncii. Evident că nu sunt de acord cu această generalizare. În plus, nicio universitate serioasă nu pregătește absolvenți pentru fișa postului din diverse companii

Ministrul Educației, Daniel David, a spus în contextul în care „unele companii mereu reproșează educației nu pregătesc suficient de bine tinerii pentru piața muncii”, că nu este de acord „în…
Vezi articolul