Radu Szekely, consilierul personal al lui Sorin Cîmpeanu, pleacă din Ministerul Educației

2.452 de vizualizări
Radu Szekely / Sursă foto: Registrul Educațional Alternativ
Consilierul personal al fostului ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, Radu Szekely anunță că pleacă din ministerul Educației, scrie publicația educațieprivată.ro. Renunțarea la postul de consilier vine după ce Ligia Deca a preluat conducerea Ministerului Educației de o săptămână.

“Nu voi face parte din echipa doamnei ministru Deca, în acest moment, ci îmi voi dedica eforturile pentru educație din nou în mediul privat, de unde vreau să contribui în continuare la transformarea educației din România. Îi doresc succes și sunt sigur că vom avea ocazia să colaborăm la implementarea proiectelor pe care le-am început împreună”, a declarat Radu Szekely pentru site-ul citat.

Szekely e co-fondatorul unei școli private, membră a Asociației Școlilor Particulare din România, pe care consilierul Szekely a propus-o să facă parte din Consiliul General al ARACIP și să aibă drept de vot. Școala lui Szekely a fost printre primele care au primit acreditare după ce noua structură a ARACIP și-a început activitatea, în mandatul ministrului Cîmpeanu.

Tot școala lui Szekely este și prima care a intrat în programul de școli-pilot inițiat în 2021. El a fost cel care a condus comisia de aprobare a școlilor care au aplicat pentru a intra în program. Șase dintre ele pilotează, din septembrie 2021, fie un model nou de transformare curriculară, fie metode de predare și de evaluare moderne, după cum informau reprezentanții ministerului.

În februarie 2021, Radu Szekely a fost numit oficial în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației (detalii aici). Numele său fusese anunțat de USR-PLUS în rândul propunerilor de secretari de stat din luna ianuarie a aceluiași an (detalii aici).

În septembrie 2021, a devenit consilier al ministrului Cîmpeanu, după ce alianța USR-PLUS a ieșit de la guvernare (detalii aici). Edupedu.ro scria, pe 9 septembrie 2021, citând surse guvernamentale, că premierul Florin Cîțu îl demitea pe secretarul de stat din Educație Radu Szekely, propus de USR PLUS în această funcție, dar că acesta avea să rămână în Minister pe poziția de consilier al ministrului, responsabil pe probleme de echitate. Decizia de eliberare din funcție a lui Szekely, care anterior a fost director de cabinet al ministrului Ecaterina Andronescu și preluat apoi ca propunere de USR PLUS, venea în criza guvernamentală actuală care dusese până atunci la un val de demiteri ale oficialilor din ministere propuși de USR-PLUS.


4 comments
  1. In sfârșit.
    Pleacă o coadă de topor!
    Oricum a obținut pt sine ce dorea…
    Dubla finanțare pt scoli private
    -si de la buget
    -si taxe de la părinți

  2. Consilierul ministresei Andronescu, creatorul celebrei, viziuni sau “vizuini” , respinsa la acea vreme de profesori, a gasit spatiu potrivit de manifestare sub ministrul Campeanu, unde a vrut sa ajute la “privatizezarea” invatamantul public, acordand statut special colegiilor si drepturi de stapanire rectorilor dar si conducatorilor din preuniversitar (numar nelimitat de mandate, posibilitatea functiilor de conducere in partide).
    Romania Educata in aceasta viziune este o Romanie enccavizata, unde cei cu bani au drepturi si stapanesc iar ceilalti trebuie sa taca!
    Romania Evului Mediu!

  3. Nu va simti nimeni lipsa acestui ignorant. Si-a vazut de interesele personale in primul rand pentru ca din educatie oricum nu intelege mare lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Burse de studiu la liceu în SUA: Liceenii din România se pot înscrie pentru bursa Future Leaders Exchange Program (FLEX) până pe 15 octombrie, pentru a învăța la un liceu american și a locui la o familie americană în anul școlar viitor

Liceenii din România se pot înscrie pentru bursa Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2022-2023, până pe 15 octombrie, potrivit unui comunicat al Ambasadei Statelor Unite în România și American Councils…
Vezi articolul

Oana Moraru: Copiii care intră în grădinițe și clase primare cu probleme de atenție, vocabular sărac, logică dezorganizată, ies din școli și grădinițe tot cu probleme de atenție și de limbaj

“Cât progres se datorează creșterii și dezvoltării naturale? Cât progres vine odată cu programul educațional al școlii?”, scrie Oana Moraru, pedagog și fondator de școală privată, într-un text în care…
Vezi articolul

Ce alte țări europene închid școlile: Letonia, care aplică o carantină extinsă timp de o lună, plus, parțial, Bulgaria, statul european cu cea mai slabă rată a vaccinării, unde e preferată opțiunea online la nivel de localitate

Închiderea școlilor a fost până acum o opțiune eliminată din calcul de țările europene, în fața celui mai nou val al pandemiei Covid-19. Luată în considerație la București, sub forma…
Vezi articolul

Regulamentul școlii 194 din București care ar prevedea exmatricularea elevilor cu părul vopsit, criticat de Asociația Elevilor, nu este de fapt regulamentul în vigoare, susțin reprezentanții școlii. Inspectoratul Școlar al Capitalei a trimis o echipă de control

O echipă de control de la Inspectoratul Școlar al Bucureștiului se află luni la Școala Gimnazială 194 din Capitală, unde ar fi în vigoare un regulament școlar care ar prevedea…
Vezi articolul

Senatorul Ștefan Pălărie le cere explicații premierului și ministrului Educației, după ce Guvernul a aprobat alocări de doar 2,4% din PIB pentru Educație în următorii 50 de ani / Asta e viziunea contabilă și lipsită de orice leadership a guvernanților. Este un mare semnal de alarmă

Guvernul României a aprobat prin Programul de Convergență, ca până în 2070, statul român să aloce 2,4% din PIB pentru Educație, iar planul urmează să fie trimis la Comisia Europeană.…
Vezi articolul