Putin reînvie epoca sovietică: Elevii ruşi cu vârste între 15 şi 17 ani vor fi formaţi în pilotarea dronelor de luptă, iar noua programă școlară prevede cel puţin 140 de ore formare cu armament de război, inclusiv Kalaşnikov

177 de vizualizări
Foto: © Palinchak | Dreamstime.com
Elevii ruşi de liceu cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani urmează să fie formaţi de la începutul noului an şcolar – în septembrie – în folosirea dronelor de luptă, pentru a fi pregătiţi de ”o eventuală confruntare cu inamicul”, se arată în programa publicată de către Ministerul rus al Educaţiei, în a 18-a lună a Războiului rus în Ucraina, relatează AFP, citată de News.ro, conform G4Media.

Potrivit acestei programe, adolescenţii ruşi vor putea să se familiarizeze cu ”mijloacele de utilizare militară a dronelor” şi felul în care ”să desfăşoare misiuni de recunoaştere cu ajutorul unei drone”.

Ei vor avea totodată posibilitatea ”să desfăşoare acţiuni concrete de pilotarea dronelor” şi să înveţe moduri de contracarare a ”dronelor adversarului”.

Clasele vizate în aceste cursuri corespund grupei de vârstă 15-17 ani, în cadrul ”formării militare iniţiale”.

Această formare – care exista în epoca sovietică – dar a căzut în desuetudine a fost relansată la începutul noului an şcolar 2023-2024.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Foto: © Palinchak | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Rusia a prezentat un manual de istorie pentru clasa a XI-a în care laudă invazia Ucrainei. Cartea va fi în toate școlile pe 1 septembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara de istorie Nicoleta Zărnescu: Odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, educația a început procesul transformării. Accesul la programe educaționale care presupuneau mobilități transfrontaliere au devenit o atracție fantastică pentru profesori și elevi

Odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, educația a început procesul transformării. Accesul la programe educaționale care presupuneau mobilități transfrontaliere au devenit o atracție fantastică pentru profesori și elevi, prezintă…
Vezi articolul

Programul Școală după școală cu masă inclusă și școli în care elevii să învețe într-un singur schimb nu se poate generaliza în următorii șase ani, spune ministrul Ligia Deca / Amendamentele în acest sens ale USR au fost respinse

“Această idee de generalizare a învățământului cu școală după școală, opțional, nu obligatoriu (…) se poate realiza, însă nu în intervalul acela de timp”, adică până în 2030, a spus…
Vezi articolul

Unul dintre elementele care produc deficit de performanță este improvizația. Să renunțăm la deciziile luate fără a avea în spate studii și analize foarte serioase, este de părere Lucian Ciolan, prorector al Universității din București

„Unul dintre elementele care produc deficit de performanță este improvizația”, a transmis Lucian Ciolan, prorector al Universității din București, la evenimentul de lansare a ediției 2023 a Education at a…
Vezi articolul