Purtătorul de cuvânt al PNL, despre acuzaţiile de plagiat la adresa lui Sorin Cîmpeanu: L-am ascultat foarte bine, din capul locului am înţeles că nu e voba de niciun plagiat

421 de vizualizări
Ionut Stroe Foto: gov.ro
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre acuzaţiile de plagiat la adresa lui Sorin Cîmpeanu, că l-a ascultat foarte bine astăzi şi din capul locului a înţeles că nu e voba de niciun plagiat, scrie G4Media.ro.

Despre o posibilă remaniere guvernamentală, Ionuţ Stroe a spus că premierul, când va considera oportun să facă remaniere, va anunţa public numele tuturor pe care doreşte să îi înlocuiască, ”dar deocamdată nu există această decizie, iar în partid nu am discutat acest subiect”.

”Astăzi l-am ascultat foarte bine pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu, din capul locului am înţeles că nu este voba de niciun plagiat. Aceste referiri sunt făcute în legătură cu nişte îndrumare de curs, nişte documente suport care practic susţin şi sprijină şi ajută studenţii să înţeleagă mai bine, să pună în practică, sunt descrise anumite schiţe, opţiuni în rezolvarea unor probleme, în niciun caz despre lucrări publicate sau care să intre sub incidenţa drepturilor de autor”, a spus Ionuţ Stroe despre acuzaţiile aduse ministrului Educaţiei.

Liberalul l-a apărat pe ministrul Cîmpeanu, arătând că ”nu a sustras nicio informaţie de la nicio altă persoană”.

”Acest suport de curs se perpetuează de la o generaţie la alta, sunt lucruri care se preiau de la un profesor la altul. Având în vedere că nu este o lucrare cu pretenţia dreptului de autor, de niciun fel de document ştiinţific, că lucrurile acestea sunt un îndrumar, da, percepţia publică ar putea să pară că sunt asemănătoare cu alte cursuri de la alte facultăţi”, a mai explicat el.

Despre o retragere a sprijinului politic de către PNL, Ionuţ Stroe a spus că ”nu s-a luat în discuţie, conducerea partidului nu s-a reunit pentru a discuta acest subiect”.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

1 comment
  1. E foarte grav ce zice individul asta. O fi si el plagiator cu un doctorat, ceva?
    Sanchi, cica “l-am ascultat foarte bine pe domnul ministru”. Zice adica, “bai ametitilor voi sunteti prosti ca nu intelegeti, eu am inteles bai”. lol

    >>”Acest suport de curs se perpetuează de la o generaţie la alta”
    Este grav ca la facultatea asta de 2 lei, irigatii pe camp, “suportul de curs” se copiaza de la o generatie la alta. Studentii din 2022 invata despre stiinta din 1980 sau de nu se stie cand.
    Cat de puturos sa fii sa nu schimbi in fiecare an ceva la un curs? Sa mergi an de an cu acelasi Power Point invechit la curs si sa te dai prof. dr.?
    Se cer bani de la studenti pentru copiile astea sau se dau gratis?

    >>”în niciun caz despre lucrări publicate sau care să intre sub incidenţa drepturilor de autor”
    Este grav ca ne minte in fata acest Stroe.
    Daca eu am niste idei si Campeanu m-a auzit vorbind in metrou despre irigatia ghiveciului cu panselute colorate nu imi poate publica ideile sub semnatura lui in cursul de la facultatea de 2 lei fara sa-mi incalce dreptul de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În 17 județe copiii sunt lăsați corigenți masiv în clasa a VIII-a, ca să nu intre în Evaluarea Națională. “Intenționăm să descifrăm mecanismul intern prin care am ajuns aici,” anunță ministrul

În 17 județe din toată țara, ratele de corigenți sau elevi lăsați cu situația neîncheiată cresc masiv în clasa a VIII-a, potrivit unei statistici publicate de Ministerul Educației. Cele mai…
Vezi articolul

Conferință internațională, în București, pe teme despre dezvoltarea culturală a creștinilor arabofoni în sec. XVI-XIX, despre tradițiile artistice și viața intelectuală în Orientul otoman. Eveniment în cadrul proiectului TYPARABIC, intrarea este liberă

În zilele de 19 și 20 martie a.c. se va desfășura la Biblioteca Sfântului Sinod (Mănăstirea Antim), Str. Mitropolit Antim Ivireanul nr. 29, Sector 4, București, a treia conferință internațională…
Vezi articolul