Puiu Lucian Georgescu obține al doilea mandat de rector la Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Scor foarte strâns în fața președintelui senatului universitar: Georgescu a avut mai puține voturi la Galați, dar mai multe la secțiile din Brăila și Chișinău

1.527 de vizualizări
dunarea de jos
Lucian Puiu Georgescu, – Universitatea Dunărea de Jos din Galați / Foto: Facebook.com
Rectorul Universității Dunărea de Jos din Galați, Puiu Lucian Georgescu, și-a anunțat victoria, iar contracandidatul său, Cătălin Fetecău, a prezentat rezultatele ce arată că a fost înfrânt în alegerile pentru funcția de rector în cadrul instituției de învățământ superior, desfășurate joi. Potrivit rezultatelor menționate, alegerile au fost foarte strânse, diferența între cei doi fiind de doar 14 voturi.

Astfel, Cătălin Fetecău – care din 2019 a ocupat funcția de președinte al Senatului Universității Dunărea de Jos – a anunțat că a obținut 334 de voturi, iar Puiu Lucian Georgescu – 348. „Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și care împreună cu mine au dorit schimbarea paradigmei învățământului universitar gălățean”, a scris el.

La rândul lui, Puiu Lucian Georgescu, fost ministru și secretar de stat în guvernele PSD din 2017-2019 a scris, într-un mesaj publicat pe Facebook, în care nu face referire la rezultatul strâns: „Vă mulțumesc pentru încrederea acordată și vă asigur că vom continua drumul universității noastre spre excelență!”

Cătălin Fetecău a obținut mai multe voturi decât actualul rector la secția organizată la Galați pentru acest scrutin, dar mai puține în secțiile de la Brăila și Chișinău, potrivit anunțului făcut de președintele Senatului:

  • „Secția 1 Galați: Cătălin Fetecău – 321 voturi; Puiu Lucian Georgescu – 298 voturi
  • Secția 2 Brăila: Cătălin Fetecău – 9 voturi; Puiu Lucian Georgescu – 30 voturi
  • Secția 3 Chișinău: Cătălin Fetecău – 4 voturi; Puiu Lucian Georgescu – 20 voturi
  • Voturi anulate: 24 de voturi”

Puiu Lucian Georgescu, fost ministru al Cercetării în guvernul Tudose, a devenit rector în urmă cu patru ani. Mandatul său a fost marcat de o serie de nereguli, acuzații și anchete. Între altele:


3 comments
  1. Conform procesului verbal, la final (în urne și buletine nefolosite) s-au găsit mai multe voturi decât s-au primit.

    Cum poate valida cineva normal la cap treaba asta: am înțeles că la Universitate rectorul a forțat validarea… sper ca ministerul să facă ce trebuie, totuși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Secretarul de stat Sorin Ion nu le dă nicio soluție celor peste 1.000 de profesori suplinitori, care au luat peste 7 la concursul național și care au cerut în mai multe memorii titularizarea fără examen

Ministerul Educației nu le dă nicio soluție profesorilor pentru titularizarea fără examen cerută de peste 1.000 de profesori suplinitori pe posturi cu viabilitate până în 4 ani. Potrivit unui răspuns…
Vezi articolul

Olimpiadă de matematică cu probleme, la clasele a V-a și a VI-a. Părinții acuză umflarea notelor în anumite județe. Radu Gologan: Am cerut copii ale lucrărilor notate cu peste 25 de puncte

Olimpiadă cu probleme, anul acesta, la matematică. Ecaterina Andronescu a modificat regulamentul de organizare a olimpiadei județene și în locul numărului fix de “câștigători” pe fiecare clasă care se calificau…
Vezi articolul

Elevii de clasa pregătitoare sau clasa I retrași de părinți pe motiv că nu se adaptează la școală pot fi reînscriși în timpul anului școlar la o clasă de nivel inferior doar după evaluarea învățătorului – ROFUIP 2024

Elevii care încep clasa pregătitoare sau clasa I și nu se adaptează la școală, pot fi reînscriși în același an la un nivel inferior, doar dacă au fost evaluați de…
Vezi articolul