Puiu Lucian Georgescu obține al doilea mandat de rector la Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Scor foarte strâns în fața președintelui senatului universitar: Georgescu a avut mai puține voturi la Galați, dar mai multe la secțiile din Brăila și Chișinău

1.506 vizualizări
dunarea de jos
Lucian Puiu Georgescu, – Universitatea Dunărea de Jos din Galați / Foto: Facebook.com
Rectorul Universității Dunărea de Jos din Galați, Puiu Lucian Georgescu, și-a anunțat victoria, iar contracandidatul său, Cătălin Fetecău, a prezentat rezultatele ce arată că a fost înfrânt în alegerile pentru funcția de rector în cadrul instituției de învățământ superior, desfășurate joi. Potrivit rezultatelor menționate, alegerile au fost foarte strânse, diferența între cei doi fiind de doar 14 voturi.

Astfel, Cătălin Fetecău – care din 2019 a ocupat funcția de președinte al Senatului Universității Dunărea de Jos – a anunțat că a obținut 334 de voturi, iar Puiu Lucian Georgescu – 348. „Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și care împreună cu mine au dorit schimbarea paradigmei învățământului universitar gălățean”, a scris el.

La rândul lui, Puiu Lucian Georgescu, fost ministru și secretar de stat în guvernele PSD din 2017-2019 a scris, într-un mesaj publicat pe Facebook, în care nu face referire la rezultatul strâns: „Vă mulțumesc pentru încrederea acordată și vă asigur că vom continua drumul universității noastre spre excelență!”

Cătălin Fetecău a obținut mai multe voturi decât actualul rector la secția organizată la Galați pentru acest scrutin, dar mai puține în secțiile de la Brăila și Chișinău, potrivit anunțului făcut de președintele Senatului:

  • „Secția 1 Galați: Cătălin Fetecău – 321 voturi; Puiu Lucian Georgescu – 298 voturi
  • Secția 2 Brăila: Cătălin Fetecău – 9 voturi; Puiu Lucian Georgescu – 30 voturi
  • Secția 3 Chișinău: Cătălin Fetecău – 4 voturi; Puiu Lucian Georgescu – 20 voturi
  • Voturi anulate: 24 de voturi”

Puiu Lucian Georgescu, fost ministru al Cercetării în guvernul Tudose, a devenit rector în urmă cu patru ani. Mandatul său a fost marcat de o serie de nereguli, acuzații și anchete. Între altele:


3 comments
  1. Conform procesului verbal, la final (în urne și buletine nefolosite) s-au găsit mai multe voturi decât s-au primit.

    Cum poate valida cineva normal la cap treaba asta: am înțeles că la Universitate rectorul a forțat validarea… sper ca ministerul să facă ce trebuie, totuși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BAC 2023 – sesiunea specială. Lista documentelor pentru înscrierea candidaților, potrivit Ministerului Educației. Înscrierea elevilor se face în zilele de 11 și 12 mai, la Colegiul Național Mihai Viteazul din Ploiești – document

Pentru sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2023, înscrierile sunt în perioada 11-12 mai și au loc în Prahova. În vederea înscrierii, elevii olimpici vor prezenta mai multe documente Comisiei Județene…
Vezi articolul

Cum presează fondatorii unei universități private, fără studenți noi și monitorizată special, pentru introducerea în legea educației Deca a unei metode neconstituționale de a căpăta mai ușor întreg patrimoniul instituției

Proiectul legii învățământului superior propus de ministrul Ligia Deca și adoptat deja de Camera Deputaților preia din actuala lege a educației prevederile referitoare la patrimoniul universităților particulare. Dar, după amendamente,…
Vezi articolul

FOTO Greșeli gramaticale în biletele de la Ministerul Educației pentru proba orală de limba engleză Bacalaureat 2024. Verbul „a deveni”, conjugat greșit într-o cerință / Întârzieri la primirea subiectelor – surse

Cel puțin două greșeli gramaticale apar în întrebările formulate pentru candidați pe biletele de la proba orală a Bacalaureatului 2024 la Limba engleză, după cum se arată în documente obținute…
Vezi articolul
Sorin Cîmpeanu și Florin Cîțu, la Guvern / Foto: gov.ro

UPDATE Guvernul a decis suspendarea prezenței fizice și la grădinițele și școlile private, acestea pot face școală online. Hotărârea de guvern urmează să fie publicată în Monitorul Oficial / Briefing de presă la ora 13:00

Ședința de Guvern programată pentru ora 11:00, în care s-a decis suspendarea prezenței fizice și la școlile private, a început la o oră și jumătate întârziere față de la momentul…
Vezi articolul