PSD, populism de campanie: Vrea să dea 2.000 de lei net lunar cadrelor didactice pe perioada pandemiei. Ar însemna o cheltuială lunară suplimentară de peste 400 de milioane de lei

2.250 de vizualizări
Marcel Ciolacu / Foto: Facebook.com

Cinci parlamentari PSD, în frunte cu președintele Marcel Ciolacu, au depus miercuri la Parlament un proiect de lege prin care vor să acorde cadrelor didactice un stimulent de risc de 2.000 de lei lunar pe durata stării de alertă și a stării de urgență.

De asemenea, proiectul prevede ca personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat să primească un stimulent lunar de 1.500 de lei.

Stimulentele ar urma să fie acordate ”pentru implicarea și expunerea în fața riscului răspândirii coronavirusului COVID-19” și nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuției asiguratorii pentru muncă.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


5 comments
  1. DA, profesorii merita banii!!!
    Dar aceasta NU este pentru profesori (care nu cred ca vom vedea banii astia!), ci e o simpla miscare de campanie electorala.
    Daca proiectul de lege trece (dar … de unde bani?) o sa zica “Votati-ne, v-am dat!!!”
    Daca nu trece, o sa poate zice “Noi am vrut, PNL si celelalte partide n-au vrut sa va dea!!!”
    Si uite-asa, pe initiative populiste, vorbe mestesugite si sperante desarte, isi mai aduna niste voturi, sau macar mai descurajeaza niste voturi pentru USR-PLUS si PNL.

  2. Eu sunt profesor și cred că merităm acești bani. Pentru online deja am făcut cheltuieli, pentru copiii mai sărăcuți am cumpărat deja măști să le dau măcar una pe zi. De ceva timp mă trezesc noaptea cu stomacul tremurand . Așa că eu nu vă donez nici un ban .Am crezut că sunteți serioși și încercați să ne ajutați. Să vă doneze ăia care vă plătesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Minimum 15 credite transferabile obținute prin cursuri de formare continuă o dată la 5 ani, condiție pentru profesori în proiectul legii Deca. Impactul formărilor va fi monitorizat la clasă, anunță ministra

Profesorii vor trebui să obțină minimum 15 credite ECTS prin cursuri de formare continuă, la fiecare 5 ani, începând de la data licențierii în cariera didactică (actuala definitivare în învățământ…
Vezi articolul

Profesorii care vor scrie noile planuri-cadru pentru liceu, aleși prin selecție publică și plătiți pentru participarea în comisii. Cine poate aplica și când se lansează înscrierile – DOCUMENT

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică procedura care reglementează cine poate face parte din comisiile de elaborare și de validare a planurilor-cadru de învățământ. Acestea vor sta la baza…
Vezi articolul