PSD cere Guvernului să nu condiționeze accesul elevilor la cursuri în funcție de vaccinarea anti-COVID

200 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
PSD cere Guvernului să nu condiţioneze accesul elevilor la procesul de învăţământ în funcţie de vaccinarea anti-COVID, pentru că o astfel de abordare este „profund discriminatorie” şi ”încalcă dreptul fundamental la educaţie”, potrivit Agerpres.

„PSD cere Guvernului să renunţe la ipoteza în care elevii nevaccinaţi urmează obligatoriu cursurile online în cazul în care apar cazuri de COVID-19 într-o clasă. O astfel de abordare, enunţată ca scenariu de ministrul Educaţiei, este profund discriminatorie şi încalcă dreptul fundamental la educaţie (…)”, precizează PSD într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, PSD dorește ca miniștrii Educației și Sănătății să ajungă la un acord în privința testării elevilor: „PSD solicită miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii să ajungă rapid la un acord cu privire la organizarea testării periodice pentru COVID-19 a elevilor, după modelul practicat în multe state europene. Este extrem de grav că până în acest moment, cu mai puţin de o lună până la începerea anului şcolar, niciunul dintre scenariile enunţate separat de cei doi miniştri nu se referă la testarea elevilor, deşi aceasta s-a dovedit o cale eficientă pentru menţinerea şcolilor deschise şi pentru prevenirea focarelor de infecţie”.

Social-democraţii amintesc că elevii de până la 12 ani nu au opţiunea vaccinării anti-COVID, iar scenariul propus de ministrul Educaţiei de şcoală în regim online este „complet inadecvat în raport cu vârsta şi creează segregare, respinsă în mod categoric şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii”.

Foto: © Monkey Business ImagesDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Liceul din Pomârla, județul Botoșani, a pierdut dreptul de proprietate a 1.800 ha de pădure și a unor terenuri agricole de peste 150 de hectare / Directorul unității de învățământ consideră că decizia Curţii de Apel Suceava este imorală

Liceul din comuna Pomârla, situată în judeţul Botoşani, a pierdut dreptul de proprietate şi administrare asupra unor terenuri forestiere de aproximativ 1.800 de hectare şi a unor terenuri agricole de…
Vezi articolul