Provincia canadiană cea mai afectată de pandemie menține școlile deschise. Cum se face educație în „zona roșie”

1.386 de vizualizări
Foto: Școală în Canada / Sursa: G4Media.ro
Elevii din Quebec continuă să susțină cursuri în sălile de clasă, așa cum au făcut-o începând din luna august a anului trecut, deși provincia este cea mai afectată din Canada în ceea ce privește numărul de persoane infectate și decedate din cauza pandemiei de coronavirus, scrie G4Media.ro.

Decizia guvernului provincial de a menține deschise școlile provoacă în continuare reacții diferite din partea părinților, a profesorilor și a autorităților medicale, mai ales în condițiile în care, din 9 ianuarie, Quebec a implementat noi restricții, inclusiv interzicerea circulației pe timpul nopții pentru o perioadă de patru săptămâni în încercarea de a opri infectările și spitalizările cu coronavirus. Situația este și mai delicată, mai ales că un studiu recent afirmă că școlile au fost unul dintre factorii principali în răspândirea COVID-19 în Montreal, cel mai populat oraș din provincie.

La sfârșitul lunii august a anului 2020, provincia Quebec a devenit prima din Canada unde școlile au fost redeschise fizic, printre măsurile luate de autorități numărându-se limitarea interacțiunii copiilor, spații separate de joacă în curți și interzicerea accesului părinților în interiorul instituțiilor de învățământ. Accesul copiilor în clădiri se face pe rând, progresiv, fiecare grupă fiind însoțită de propriul învățător sau profesor până în sala de clasă.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tentative de înșelăciune în școli, semnalate de Ministerul Educației. Persoane care se recomandă ca angajate ale Ministerului cer fraudulos bani de la profesori, sub pretextul fals al strângerii de ajutoare umanitare pentru Turcia și Siria

Ministerul Educației atenționează că anumite persoane s-au recomandat ca fiind angajați ai ministerului Educației au cerut bani telefonic, unor directori de școli și profesori cu pretextul strângerii de ajutoare umanitare…
Vezi articolul

Soluții radicale pentru a stopa violența în școli, propuse de Asociația Vedem Just: Exmatricularea elevilor pentru acte grave de indisciplină să fie reintrodusă, jignirea sau amenințarea la adresa profesorilor să fie considerate infracțiune de ultraj, iar părintele obligat să plătească o sumă profesorului defăimat

Să se reintroducă exmatricularea elevilor pentru acte grave de indisciplină sau comiterea de infracțiuni, începând cu vârsta de 14 ani, indiferent de nivelul clasei frecventate și regulamentul-cadru școlar să prevadă…
Vezi articolul

Reacție dură a sindicatelor după ce ministrul Sănătății a spus că foarte puțini profesori s-au vaccinat. FSE „Spiru Haret”: Să verifice cifrele privind vaccinarea anti COVID-19 înainte să dea declarații în mass-media

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a criticat-o pe Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, care a spus luni seară, la Digi24, că este ”cel puțin trist și cu siguranță îngrijorător” faptul…
Vezi articolul

Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani pot beneficia de suport psiho-emoțional și de siguranță în mediul online, potrivit unui proiect adoptat de Guvern, printr-o Ordonanță de Urgență. Condițiile pentru copii și părinți

Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani pot beneficia de suport psiho-emoțional și de siguranță în mediul online, potrivit unei Ordonanțe de Urgență, ce a fost astăzi adoptată…
Vezi articolul