Protocol între Alianța studenților și CFR, pentru ca studenții să-și poată procura online gratuit bilete de tren, din 1 octombrie

2.185 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Reprezentanții Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și ai CFR Călători au semnat un protocol ce prevede ca, de la 1 octombrie, studenții să-și poată procura online gratuit bilete și abonamente pentru transport feroviar, anunță ANOSR într-un comunicat.

Organizația amintește că “din 2017 până în prezent, nu s-a asigurat o conectivitate dintre Registrul Matricol Unic (RMU) și baza de date a Ministerului Transporturilor, astfel cum prevedea legislația în vigoare. “

Potrivit ANOSR, CFR Călători și-a asumat promovarea prin Ministerul Transporturilor a unei propuneri pentru modificarea Hotărârii de Guvern nr. 42 din 2017, astfel încât biletele să poată fi procurate online fără utilizarea Registrului Matricol Unic. Dacă proiectul de HG este aprobat, variantele avute în vedere la nivel de implementare sunt:

a) studenții se vor deplasa la un ghișeu și vor primi un cod unic pe care îl vor putea folosi tot anul universitar în urma creării unui cont personal pe platforma CFR Călători;

b) studenții vor putea scana legitimația de călătorie vizată și instituția de învățământ superior confirma calitatea de student în baza unei proceduri.

Ce ai spune Alianța organizațiilor studențești:

  • A solicitat ca pentru studenții care sunt înmatriculați în anul I de studiu, mai ales în cazul învățământului exclusiv online, să se recunoască dreptul la călătorii gratuite în baza adeverinței de student eliberată de universitate sau în baza legitimației de călătorie scanate, transmisă de universitate studentului.
  • S-a convenit de asemenea inserarea unei prevederi care să asigure valabilitatea legitimației de călătorie vizată pentru anul universitar 2019-2020 până în data de 15 octombrie 2020.
  • Aspectele tehnice punctuale privind implementarea procedurii fac în continuare obiectul unei discuții, însă avem speranța că protocolul semnat ieri cu directorul general CFR Călători, cu participarea secretarului de stat cu atribuții în domeniu din partea Ministerului Transporturilor va garanta finalitatea acestui demers.

Foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Eveniment susținut de BCR

Conferință regională pentru profesori și învățători, la Timișoara, pe 21 septembrie, organizată de Edupedu.ro: Școala de Bani începe școala – discutăm despre educație financiară într-un context transdisciplinar – înscrieri deschise

Elevii și copiii, în general, ar fi indicat să știe noțiunile de educație financiară, dar și mai important este să le aplice și să afle despre bani în cât mai…
Vezi articolul
Vaccinare antigripală gratuită, elevi stau acasa

Sute de cazuri de gripă pe zi la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” după relaxarea măsurilor sanitare. Medicul Raluca Alexandru: Nu se mai ţine nicio regulă, nu mai avem nici masca, nu mai ţinem nici distanţarea, toată lumea se înghesuie, nu ne mai spălăm pe mâini

Sezonul gripei a început puternic odată cu renunțarea la măsurile de siguranță privind răspândirea coronavirusului, care ne protejau și de alte viroze respiratorii. Astfel, 350 de copii cu simptome de…
Vezi articolul

Și cu elevii din mediile dezavantajate, care nu sunt în ani terminali și nu au acces la orele online cum rămâne? Lipsesc de pe agenda prezidențială #RomâniaEducată – acuză Consiliul Elevilor, care cere cumpărarea urgentă de echipamente pentru școala digitală

“Și cu elevii din mediile dezavantajate, care nu sunt în ani terminali și nu au acces la dispozitive pentru a beneficia de orele online cum rămâne? Știam că acei elevi…
Vezi articolul
Masteratul la distanță

Guvernul Orban vrea să reintroducă masteratul la distanță, în anul în care pilotează masteratul didactic pentru profesori / Plus: Toate prevederile pentru mediul universitar dintr-un nou proiect de OUG care modifică Legea educației

Guvernul Orban vrea să reintroducă masteratul la distanță, în contextul în care legea permite în prezent doar masterate cu frecvență și cu frecvență redusă. De remarcat că propunerea de a…
Vezi articolul