Protocoalele de redeschidere a școlilor, discutate azi de miniștrii Educației și Sănătății

18.773 de vizualizări
SURSA: Freepik.com
Redeschiderea școlilor ar putea să aibă loc la finalul lunii mai, sau chiar la 1 iunie, a declarat aseară ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Oficialul a precizat că azi va avea o întâlnire cu ministrul Educației, Monica Anisie, „în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli”. Nu a fost anunțată aora aceste întâlniri.

„Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul Educației nu a declarat nimic legat de acest subiect până la acest moment.

La ora 12:00 este o ședința importantă la Palatul Cotroceni, condusă de președintele României, Klaus Iohannis, ședință în care cel mai probabil vor fi discutate și aceste măsuri de gestionare a epidemiei COVID-19. Ministrul Educației nu va participa, dar participă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Ce protocoale au fost în Danemarca, la redeschiderea școlilor, puteți vedea aici.

Premierul Ludovic Orban spunea săptămâna trecută că „avem o variantă în care se pot finaliza toate cursurile pe online și chiar examenul să se dea pe online (…) Luăm în calcul deschiderea graduală a școlilor sau împărțirea elevilor ca să nu mai fie clase pline”

„După 15 mai este posibil să le redeschidem școlile… pe 20 mai, pe 25 mai, pe 1 iunie. Când ne va permite, pe baza analizelor pe care le avem, contextul epidemiologic”, a declarat Orban.

FOTO:School photo created by freepik – www.freepik.com


5 comments
  1. Cei care comentați ca vreti ca examenele sa se dea online faceti scoala cumva ? Stiti cum e defapt acest lucru ? Sunteti studenti? Stiti cat de mult s a predat pana acuma la facultate in mediul acesta si ce informatii am mai acumulat noi in perioada asta ? Va rog nu comentați in necunoștință de cauză, noi cei care experimentam treaba asta va putem zice cum e, si e nasol. Nu te poti infecta asa usor, nu se ia virusul din aer daca nu stiti, totul este sigur daca te speli pe mâini și porti masca si nu stai aproape de alte persoane totul este okay asa ca va rog frumos comentați cand stiti ce se întâmplă și sunteti informati va rog frumos.

  2. Ar trebui finalizat anul în condiții on-line. Mai sunt doar câteva saptamani pana la vacanta de vara. Elevii și studenții s-au obișnuit deja cu mediul on-line. Chiar este interesant si a adus un plus de avantaje în sistemul de predare si acumulare de cunostinte.. O schimbare brusca ar da peste cap tot sistemul, mai ales e vorba de posibilitățile mari de infectare sau re-infectare. Școlile și universitățile sunt surse de contaminare în masă, chiar si cu masca si mănuși. Pentru a ne proteja complet ar trebui să purtăm echipamente care să acopere toata suprafata corpului, asa cum poarta personalul medical. Examinarea se poate face on-line. Exista Zoom. Este doar temporar. Nu ne dorim ca în toamna sa batem recordul la infectari.

  3. Revin la o intrebare pe care am pus-o si inainte de pantemie.. Cand Ministerul Educatiei va avea un plan de rezerva pentru acei elevi care in zilele examenelor de EN vor fi bolnavi??? Eu nu cred ca este admisibil, mai ales acum, in contextul pantemiei si al faptului ca elevii din anii terminali vor fi cobaii intoarcerii la scoala, sa nu se puna problema ce se va intampla cu acei elevi care se vor imbolnavi, pentru ca riscul este mare si nu vor putea sustine examemele! Acei copii pot sa isi rateze tot viitorul, si aici vorbesc mai ales despre acei copii foarte buni la invatatura, care s-au pregatit intens si continu pentru examene!

  4. Incep din ce in ce mai mult sa cred ca trebuie amanat anul scolar.Specialistii nu-s prosti.Un singur elev sau profesor va putea dobori poate o mie de persoane dintr-o scoala.Sistemul scolar este cel mai puternic si usor de contaminat in masa.Un colaps sanitar ar fi iminent si de netrecut.Sa nu uitam ca elevul se intoarce in familie, unde va contamina categorii mai vulnerabile: bolnavi cronici, bebelusi, bunici, parinti in campul muncii.Si atunci de ce nu se face ca in alte tari? Da-o-ncolo de scoala, ca nu se darama lumea fara 2 luni de materie.Dar daca murim pe capete, pt.ca, stimabililor, intr-un sistem sanitar coplesit, se va muri, fiti realisti, e mai bine? Ce parinti vor avea curajul si isi vor arunca in joc viata proppriilor copii cu buna stiinta??? Meditati! Meditati! Meditati!

  5. Sunetm parinti, interesatj direct si cat mai rapid sa se deschida scolile sa putem duce copiii (bineinteles in siguranta impotruva Civid 19)…dar cu cat vom lasa copiii la scoala, cu atat mai rapid ne putem incepe si noi serviciul, sa putem incasa salariul intreg, sa ne putem sustine familiile si sa revenim la birou in forta pe langa colegii care ne-au tinut locul atata timp! Nu e usor sa stai acasa nevoit din cauza copilului si pe salariu foarte mic! Este nevoie de noi la munca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Dacă vrei să studiezi într-o universitate românească eu, stat, nu te sprijin cu nimic, dar dacă vrei să studiezi afară îți pun la dispoziție toate suma necesară. E o discriminare”, spune ministrul Educației, despre proiectul consilierei Mara Mareș și al LSRS

„Dacă vrei să studiezi într-o universitate românească eu, stat, nu te sprijin cu nimic, dar dacă vrei să studiezi afară îți pun la dispoziție toate suma necesară. E o discriminare”,…
Vezi articolul