Asociația Elevilor din București și Ilfov protestează în fața Guvernului, față de incertitudinea care domnește cu o lună și jumătate înainte de începerea anului școlar în context pandemic. Aceștia aduc în Piața Victoriei solicitările susținute și de Asociația Elevilor din Constanța, Asociația Elevilor din Maramureș și Asociația Vâlceană a Elevilor.
Alexandru Rădulescu, președintele Asociaţiei Elevilor din Bucureşti şi Ilfov, a declarat în această dimineață pentru Digi 24, de la protestul din Piața Victoriei, că „trebuie realizată o descentralizare a măsurilor” care vor fi luate pentru deschiderea anului școlar 2020-2021.
„Autoritățile să vină cu un plan concret cât mai rapid, pentru că trebuie realizate planuri de recuperare a materiei, de reorganizare a cursurilor și nu se pot face într-un interval scurt de timp”, a precizat reprezentantul elevilor din Bucureşti şi Ilfov.
Alexandru Rădulescu a declarat că „variantele hibrid sau exclusiv online [de începere a orelor – N.Red.] sunt niște variante fezabile, dar numai în momentul în care toți elevii au acces la dispozitive conectate la internet. Aceste măsuri trebuie descentralizate și aplicate acolo unde permite infrastructura”.
Amintim că Executivul Orban nu a anunțat nici până acum scenariile finale pentru deschiderea școlilor din 14 septembrie 2020. În acest context, patru asociații ale elevilor s-au organizat pentru a cere Guvernului o decizie.
Asociația Elevilor din Constanța a anunțat că în această dimineață depune la poștă “un colet care va ajunge la Palatul Victoria. Menționăm că în acest timp colegii din cadrul Asociației Elevilor din Maramureș și Asociației Vâlcene a Elevilor vor depune un colet având același conținut, iar Asociația Elevilor din București și Ilfov se va afla în fața Guvernului pentru a depune pachetul“.
“Având în vedere situația actuală a educației din România și dezbaterea amplă din spațiul public privind redeschiderea școlilor, asociațiile reprezentative ale elevilor solicită autorităților să prezinte un plan concret privind anul școlar 2020-2021. Asigurarea accesului la educație, indiferent de situația socio-economică și a igienei din unitățile din învățământ sunt măsuri pe care Guvernul României trebuie să le ia de urgență“, spun elevii din cele 4 asociații.
Citește și:
-
BREAKING Toate scenariile propuse de Ministerul Sănătății pentru începerea școlii: 4 variante de revenire la ore, cu posibilitatea ca școlile să adopte scenarii diferite pe cicluri de învățământ
-
Ludovic Orban: Presiunea de a comunica informații despre deschiderea școlilor acum este, mai degrabă, rezultatul inițiativei demagogice a PSD
1 comment
Protestati degeaba, iese Orban un-doi si va spune ca-l tocati cu cate in luna si in stele. Are omu’ alte griji…Nu trebuie deranjat. 🙂