Protecția mediului, dezvoltarea sustenabilă și esențializarea culturii în Europa post-pandemică, ideile proiectelor premiate de Universitatea din București în cadrul Local CIVIS Days 2021

111 vizualizări
Foto: Freepik.com
Protecția mediului, dezvoltarea sustenabilă și esențializarea culturii în Europa post-pandemică, sunt câteva dintre ideile proiectelor premiate de Universitatea din București în cadrul Local CIVIS Days 2021, anunță instituția. Seria de concursuri a fost organizată în perioada 6-10 decembrie 2021, cu și pentru studenții celor 19 facultăți.

Premiile acordate:

Pentru concursul „Jurnal de student CIVIS”, Universitatea din București a premiat, alături de BCR și de Kaufland România proiectele transmise de Elena Diaconescu, studentă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine (200 de euro de la BCR), de Crina Popișter, studentă a Facultății de Istorie, și de Roberta Chiș, studentă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (fiecare câte 150 de euro de la BCR), precum și de Andreea Baciu și Andreea Stoicescu, studente ale Facultății de Filosofie a UB (fiecare câte un voucher de 200 de lei de la Kaufland România).

Pentru CIVISthon UB, premiile au fost asigurate de Fland Gruppe și de Kaufland România, care au răsplătit cele mai interesante, sustenabile, creative și apreciate proiecte cu tablete și vouchere de cumpărături. Echipa clasată pe primul loc în cadrul competiției CIVISthon UB este echipa Facultății de Chimie a Universității din București, care a prezentat proiectul „Potențialul ecologic și energetic al captării emisiilor de CO2 cu ajutorul structurilor de tip MOF”. Coordonată de conf. univ. dr. Mădălina Săndulescu-Tudorache, echipa a fost alcătuită din studenții Andreia Luca, Robert Botea și Sebastian Cojanu, care au fost premiați de Fland Gruppe cu tablete.

De asemenea, membrii echipelor situate pe locurile 2 și 3, respectiv cele ale Facultăților de Drept și de Filosofie, au primit, din partea Kaufland, vouchere de cumpărături de câte 200 de lei fiecare. Este vorba de studenții Ana-Maria Țolea, Iulia Scarlat și Radu Artiom, membrii echipei Facultății de Drept, coordonată de prof. univ. dr. Camelia Toader și drd. Ana-Maria Dimofte, precum și de studenții Alexandra Brojbă, Alexandru Militaru, Călin Szanto, Dan Năfureanu și Ionuț Văduva, coordonați de asist. univ. dr. Oana Șerban de la Facultatea de Filosofie.

Evenimentele organizate de Universitatea din București cu ocazia Local CIVIS Days București 2021 a debutat luni, 6 decembrie, odată cu startul primei ediții a CIVISthon UB și a continuat pe parcursul întregii săptămâni cu concursul „Jurnal de student CIVIS”, cu jocul Kahoot „Ce știm despre CIVIS”, precum și cu discuții cu studenții Universității din București care au participat la mobilități în cadrul CIVIS.

Festivitățile de premiere ale competițiilor organizate de UB cu ocazia Local CIVIS Days București 2021 au avut loc vineri, 10 decembrie 2021, începând cu ora 13:30 și au fost transmise în direct pe pagina de Facebook a Universității din București.

Universitatea Civică Europeană CIVIS este o alianță academică europeană ce reunește zece dintre cele mai importante și reputate universități din Europa: Aix-Marseille Université (Franța), National and Kapodistrian University of Athens (Grecia), Universitatea din București (România), Université Libre de Bruxelles (Belgia), Universidad Autónoma de Madrid (Spania), Sapienza Università di Roma (Italia), Stockholm University (Suedia), Eberhard Karls Universität Tübingen (Germania), University of Glasgow (Marea Britanie) și Paris Lodron Universität Salzburg (Austria).

Selectată de Comisia Europeană între primele 17 universități europene pilot, CIVIS aduce laolaltă o comunitate cu peste 480.000 studenți și 70.000 de angajați, dintre care 32.000 sunt cadre didactice și cercetători. Mai multe informații despre CIVIS pot fi accesate atât pe site-ul oficial, www.civis.eu, cât și pe pagina dedicată de pe site-ul Universității din București, disponibilă aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Noul fond de 100 de milioane de lei, pentru cercetarea în universități. Consorțiul Universitaria: inițiativa trebuie permanentizată, dublată de finanțare pentru infrastructură și resurse umane

Decizia Ministerului Educației de a asigura un fond pentru finanțarea cercetării în universități, după criterii precum scorul înregistrat în ranking-uri, asocierea cu domeniile prioritare de dezvoltare sau numărul de cercetători,…
Vezi articolul
Admitere liceu 2020

Ordonanța de Urgență pentru registrul matricol paralel de la Academia SRI limitează controlul diplomelor emise, determină lipsă de transparență cu privire la studenții civili, potrivit ANOSR

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) contestă înființarea unui Registru matricol paralel al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, aprobată în ședința de Guvern pe data de 27…
Vezi articolul

Câteva universități românești apar în clasamentele Times Higher Education după domenii de studiu 2022 – Inginerie și Informatică, toate în jumătatea inferioară / Babeș-Bolyai e prima din țară, la ambele categorii

Patru universități românești figurează în clasamentul Times Higher Education 2022 după domenii de studiu – Informatică – și șapte apar în același clasament pentru domeniul Inginerie. Cele două clasamente, publicate…
Vezi articolul