Propunerile cu profesorii din comisiile pentru Evaluarea Națională 2024, cerute școlilor din județul Ilfov, până pe 27 mai, de către inspectoratul școlar – document

3.654 de vizualizări
Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com
Până la data de 27 mai, școlile din județul Ilfov vor transmite propunerile de cadre didactice care vor participa în comisiile pentru Evaluarea Națională 2024, potrivit unei adrese a Inspectoratului Școlar Județean Ilfov. Unitățile de învățământ au de trimis și date privind dotarea cu camere de înregistrare audio-video și logistică.

Conform documentului Inspectoratului Școlar Județean Ilfov, unitățile de învățământ au de transmis următoarele propuneri:

a)Tabel nominal cu cadrele didactice care vor intra în componența comisiei din unitatea de învățământ – centru de examen;

b) Lista cadrelor didactice care vor intra în comisia din centrul zonal de evaluare, în calitate de profesori evaluatori la disciplinele Limba Română şi Matematică;

c) Situația sălilor de examen şi a dotării cu sisteme de supraveghere audio-video;

Pe 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a anunțat că evaluatorii vor fi instruiți în ziua examenului: „Imediat după ce se publică baremele și subiectele, se vor face sesiuni de instruire ale evaluatorilor pe subiectul respectiv, cum abordăm fiecare subiect, astfel încât diferențele să fie minime.” 

Tot la TVR Info, Ligia Deca a spus că anul acesta va crește suma cu care vor fi plătiți profesorii implicați în desfășurarea examenelor naționale la vară: “Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”.

Calendarul pentru Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a 2024:
  • 11 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională
  • 14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Informații de context

Ministerul Educației nu a venit cu niciun răspuns vizavi de nemulțumirea profesorilor care au avut de corectat un număr mare de lucrări la simulările examenelor naționale, fără să fie remunerați pentru activitatea prestată, potrivit unui informări a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). 

Ligia Deca, ministrul Educației, i-a tratat cu mulțumiri, luni, 25 martie, pe profesorii care au evaluat lucrările elevilor de la simularea pentru Evaluarea Națională și BAC 2024: „Știm efortul și le mulțumesc profesorilor pentru el”.

Anul acesta a fost primul an când s-a făcut digitalizat corectarea lucrărilor elevilor. Profesorii evaluatori au intrat în platformă și au putut corecta și de acasă lucrările încărcate în platformă în sălile de clasă imediat după ce elevii au predat lucrările.

Un profesor a avut de corectat, de regulă, 50 de lucrări de la simulările pentru Evaluarea Națională (EN VIII) și Bac 2024, inclusiv de acasă, a prevăzut procedura Ministerului Educației. Lucrările au fost scanate și încărcate pe platforma destinată evaluării digitalizate, conform sursei citate. În practică, numărul a ajuns și la 70-80 de lucrări, potrivit surselor Edupedu.ro.

Ce efort ar fi făcut ministerul dacă aloca 2 euro pe lucrare, să spunem, și plătea și simulările? Erau 800.000, cel mult 1.000.000 euro”, a spus Florin Tudose, profesor de logică, filozofie și sociologie la Liceul Teoretic Benjamin Franklin din București, într-o intervenție la TVR Info.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat pentru Edupedu.ro că profesorii care evaluează lucrările de la simularea examenului de Bacalaureat au un număr mare de lucrări și timpul este scurt: „Am primit sesizări în partea colegilor noștri vizavi de numărul de lucrări care le revin pe fiecare disciplină de examen”.

Aceasta a mai spus că Ministerul Educației „ar trebui să țină cont și de solicitările noastre, în numele colegilor noștri, de a se plăti participarea și la aceste simulări”. Liderul sindical a precizat că numărul mare de lucrări care trebuie să fie evaluate este o consecință a faptului că sunt puțini profesori corectori și „ajungem într-o situație oarecum de impas”.

Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, așa cum s-a întâmplat în cazul simulărilor examenelor naționale, anunță Ligia Deca
Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la examenele naționale din această vară, anunță ministra Deca: Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp
Ministerul Educației impune activități metodice, până pe 19 aprilie, cu profesorii de discipline de examen. Au prioritate cei care au elevi cu media notelor sub 6 la simularea examenului de BAC 2024 – document
Niciun răspuns al Ministerului Educației în privința celor peste 40.000 de profesori evaluatori de la simulările examenelor naționale și care n-au fost plătiți pentru corectură, semnalează sindicatele din Învățământ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației cere Guvernului deblocarea situației în care pentru proiectele europene din subordine nu poate angaja experți / În caz contrar, pot apărea „posibile corecții financiare”, pentru că indicatorii din proiecte nu vor fi atinși

Angajarea de experți în afara organigramei Ministerului Educației și a instituțiilor publice din subordinea sa este solicitată Guvernului, printr-un memorandum, de către Minister. Documentul se află pe ordinea de zi…
Vezi articolul

Trăim cu generația ‘fulg de nea’, pentru care școala pare un efort inimaginabil – Criticii scrisorii unei mame către ministrul Educației

Scrisoarea prin care o mamă îi transmitea ministrului educației să ”nu-i nenorocească copiii” a generat numeroase comentarii ale cititorilor edupedu.ro. “Trăim cu generația ‘fulg de nea’, pentru care orice responsabilitate…
Vezi articolul