Propunerea INSP de intrare în carantină a Bucureștiului și a județului Ilfov nu a fost „validată” de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, condus de Florin Cîțu. În schimb, CNSU a decis ca Ministerul Educației și alte cinci ministere să intensifice acțiunile de control

951 de vizualizări
Foto: hartă UBB-FSEGA
Propunerea INSP de intrare în carantină a Bucureștiului și a județului Ilfov nu a fost „validată” de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, organism condus de premierul interimar, Florin Cîțu.

Deciziile aprobate prin Hotărârea nr 87:

„Nu se validează propunerea Institutului Național de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la ”nivelul zonei metropolitane București”.

Se dispune ca Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Economiei, Ministerul Educației și Ministerul Tineretului și Sportului să intensifice acțiunile de control a respectării măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și să aplice măsurile prevăzute de cadrul normativ în vigoare.

Se dispune ca Grupul de Suport Tehnico – Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României să analizeze situația epidemiologică de la nivelul Municipiului București, județului Ilfov și celorlalte zone cu incidență ridicată și să propună, după caz, noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activitățile cu risc ridicat de răspândire a bolii”.

Foto: UBB Cluj-Napoca – econ.ubbcluj.ro/coronavirus


4 comments
  1. De cate ori il vad la televizor, Catu urla ca toate deciziile luate de către guvern sau CNSU sunt făcute in urma discuțiilor cu specialiștii in domeniul sănătății. Credeam ca Institutul National de Sanatate Publica este specialistul in domeniul sanatatii. Se pare ca m-am inselat. Chiar Catu este specialistul in domeniul sănătății. Asa ca organizatia CNSU, condusa chiar de el, le-a raspuns celor de la INSP ca habar nu au despre ce vorbesc. Doctorul si Specialistul Catu stie mai bine ce masuri trebuiesc luate cand vine vorba de sanatatea publica. Ce om, domnule! Ce calitati extraordinare! Ce trecut! I-am citit istoricul pe Wikipedia si am rămas cu gura căscata.

  2. Gata. Iar am fost păcăliți.
    Specialiștii nu mai sunt buni.
    Nu mai servesc interesele politice.

    Politicienii cred că nu vor exista consecinte.

    Urgia va trece, dar oamenii nu vor uita aceste decizii.
    Peste timp vor răspunde electoral, penal si mai ales moral.

  3. Aham, adica nu ne protejeaza, dar ne amendeaza. Intrebare: E adevarat ca avem autoritati competente care au grija de noi si de copiii nostri? Raspuns: Da, este adevarat, doar ca nu au habar ce sa faca, nu le pasa de noi si ne amendeaza tot pe noi pentru asta.

  4. Este hilar ceea ce se intampla, de la inceputul crizei covid spun ca asculta de specialisti dar ce sa vezi astazi au votat pentru. Cine credeti ca au votat impotriva?
    Politrucii, servicile secrete, seful de la paza si protectie. Pe scurt, scapa cine poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca: Mai avem la nivel național 19 unități de învățământ care funcționează în trei schimburi. De anul școlar viitor este ilegal să mai avem școli care desfășoară activitate în trei schimburi

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat în cadrul unui briefing de presă că „mai avem la nivel național 19 unități de învățământ care funcționează în trei schimburi”. Potrivit Ligiei Deca,…
Vezi articolul

Doar puțin peste o treime din creșe vor trece în subordinea Ministerului Educației, restul rămân în subordinea primăriilor cu finanțare de la minister. În jumătate din județele din România nu există educatori în creșele preluate de minister

Doar 148 de creșe dintr-un total de 395 de creșe, câte funcționează în România, sunt “propuse pentru a fi preluate de către Ministerul Educației în anul școlar 2021-2022“, potrivit unui…
Vezi articolul

VIDEO Ministra Justiției, Alina Gorghiu, gafă într-o emisiune radio, unde a încurcat termenii ”ortopedic” și ”ortoepic”: „Acum avem varianta de feminin la ministru, în dicționarul ORTOPEDIC și ortografic al Limbii Române”

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a făcut, miercuri, o gafă într-o emisiune radio, în mod ironic tocmai în încercarea de a le explica românilor forma corectă  a substantivului „ministru” în conformitate…
Vezi articolul