Propunerea INSP de intrare în carantină a Bucureștiului și a județului Ilfov nu a fost „validată” de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, condus de Florin Cîțu. În schimb, CNSU a decis ca Ministerul Educației și alte cinci ministere să intensifice acțiunile de control

949 de vizualizări
Foto: hartă UBB-FSEGA
Propunerea INSP de intrare în carantină a Bucureștiului și a județului Ilfov nu a fost „validată” de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, organism condus de premierul interimar, Florin Cîțu.

Deciziile aprobate prin Hotărârea nr 87:

„Nu se validează propunerea Institutului Național de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la ”nivelul zonei metropolitane București”.

Se dispune ca Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Economiei, Ministerul Educației și Ministerul Tineretului și Sportului să intensifice acțiunile de control a respectării măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și să aplice măsurile prevăzute de cadrul normativ în vigoare.

Se dispune ca Grupul de Suport Tehnico – Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României să analizeze situația epidemiologică de la nivelul Municipiului București, județului Ilfov și celorlalte zone cu incidență ridicată și să propună, după caz, noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activitățile cu risc ridicat de răspândire a bolii”.

Foto: UBB Cluj-Napoca – econ.ubbcluj.ro/coronavirus


4 comments
  1. De cate ori il vad la televizor, Catu urla ca toate deciziile luate de către guvern sau CNSU sunt făcute in urma discuțiilor cu specialiștii in domeniul sănătății. Credeam ca Institutul National de Sanatate Publica este specialistul in domeniul sanatatii. Se pare ca m-am inselat. Chiar Catu este specialistul in domeniul sănătății. Asa ca organizatia CNSU, condusa chiar de el, le-a raspuns celor de la INSP ca habar nu au despre ce vorbesc. Doctorul si Specialistul Catu stie mai bine ce masuri trebuiesc luate cand vine vorba de sanatatea publica. Ce om, domnule! Ce calitati extraordinare! Ce trecut! I-am citit istoricul pe Wikipedia si am rămas cu gura căscata.

  2. Gata. Iar am fost păcăliți.
    Specialiștii nu mai sunt buni.
    Nu mai servesc interesele politice.

    Politicienii cred că nu vor exista consecinte.

    Urgia va trece, dar oamenii nu vor uita aceste decizii.
    Peste timp vor răspunde electoral, penal si mai ales moral.

  3. Aham, adica nu ne protejeaza, dar ne amendeaza. Intrebare: E adevarat ca avem autoritati competente care au grija de noi si de copiii nostri? Raspuns: Da, este adevarat, doar ca nu au habar ce sa faca, nu le pasa de noi si ne amendeaza tot pe noi pentru asta.

  4. Este hilar ceea ce se intampla, de la inceputul crizei covid spun ca asculta de specialisti dar ce sa vezi astazi au votat pentru. Cine credeti ca au votat impotriva?
    Politrucii, servicile secrete, seful de la paza si protectie. Pe scurt, scapa cine poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Deschiderea școlilor

Scenariile pentru redeschiderea anului școlar, în septembrie, propuse Guvernului de Federația Părinților: Prezență normală la școală, 50% la şcoală-50% online, 100% online / La clasele pregătitoare – a II-a, prezența fizică la școală indiferent de scenariu

Grupul interministerial care dezbate condițiile în care vor fi redeschise în toamnă școlile din România a primit de la Federația Națională a Asociațiilor de Părinți trei scenarii, în funcție de…
Vezi articolul
Floredana Popa și Ioana Rusu / Foto: Arhivă personală

Material susținut de Fundația Orange

Profesorii și tinerii care participă la concursul de resurse educaționale digitale pot câștiga premii: echipamente electronice și IT în valoare de 8.900 de euro / Termen limită extins până la 31 ianuarie 2022 / Interviu cu un membru al juriului și cu un evaluator

Update: termen limită prelungit până pe 31 ianuarie – Concursul #Digitaliada este deschis profesorilor și elevilor de peste 14 ani care vor să își înscrie în competiție materialele digitale pe…
Vezi articolul

Atac la profesori al fostului președinte francez Nicolas Sarkozy, care spune că sunt mulți și muncesc „doar 6 luni pe an” / Ministra Educației, Anne Genetet, le ia apărarea: „Profesorii noștri lucrează mult, uneori în condiții foarte dificile”

Ministra Educației din Franța, Anne Genetet, a luat apărarea profesorilor după ce fostul președinte Nicolas Sarkozy a afirmat, în cadrul unei conferințe, că „profesorii nu lucrează decât șase luni pe…
Vezi articolul

Director nou în Ministerul Educației, la Direcția Generală „Echitate și Performanță”: Alin Păunescu, repus în funcție de instanță, după ce a fost achitat într-un dosar de trafic de influență și luare de mită

Direcția Generală Echitate și Performanță Învățământ Preuniversitar (DGEPÎP), înființată prin cea mai recentă hotărâre de guvern pentru reorganizarea Ministerului Educației, are un nou director general de la 1 septembrie, potrivit…
Vezi articolul