Propunerea de închidere de luni, 18 octombrie, a tuturor școlilor din Ilfov, pentru 2 săptămâni, trimisă către unitățile de învățământ. Directorul DSP Ilfov: Recomandarea nu vizează creșele și grădinițele

3.876 de vizualizări
Școală închisă / Foto: Edupedu.ro
Școlile din județul Ilfov au primit astăzi recomandare din partea Direcției de Sănătate Publică să-și suspende, începând de luni, 18 octombrie, orele organizate fizic și să treacă la școală exclusiv online. Directorul DSP Ilfov, Teodor Negulescu, a declarat la Digi24 că recomandarea nu privește și creșele și grădinițele.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Ilfov, Teodor Negulescu, a declarat pentru Digi24 că instituția pe care o conduce a făcut “o propunere de suspendare a activității de învățământ în toate unitățile din județul Ilfov și să trecem la predarea online începând cu 18 octombrie 2021, pentru 2 săptămâni, cu posibilitatea de prelungire în funcție de rata de incidență”.

Oficialul a anunțat că recomandarea DSP de închidere nu a vizat creșele și grădinițele. “Noi am făcut recomandări doar pentru școli”, a precizat Teodor Negulescu.

Acesta a adăugat că rata de vaccinare în județ este de doar aproximativ 38% și că decizia de a le recomanda școlilor să își închidă activitățile fizice a luat-o în contextul unei “creșteri progresive a infectărilor cu virusul SARS-CoV-2”. Întrebat câte cazuri de persoane infectate sunt în școlile din județ, directorul DSP a declarat că așteaptă situația de la Inspectoratul Școlar Județean.

Amintim că G4Media.ro a scris încă din cursul dimineții că Direcția de Sănătate Publică Ilfov va trimite o notificare de recomandare către toate școlile din județ prin care propune trecerea în sistem online. Propunerea a fost făcută în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de miercuri dimineața, în care a fost propusă și carantinarea județului, situație în care încă nu s-a luat o decizie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nivelul de analfabetism funcțional al elevilor români nu are legătură cu nivelul de trai. Peste tot în România sunt elevi târâți de la șase ani, din clasa pregătitoare mai departe cu acest nivel precar, sub pragul analfabetismului funcțional, spune co-autorul Raportului național de literație, Dragoș Iliescu

Problemele legate de analfabetism funcțional pot fi rezolvate mai ușor dacă sunt depistate în timp, remarcă expertul în testare, profesorul universitar Dragoș Iliescu, care a prezentat joi Raportul național le…
Vezi articolul