Proiectul „ShakeUp”, pregătire pentru cutremur, va fi lansat în 30 de licee din București în perioada 27 februarie – 27 aprilie 2023

441 de vizualizări
Sursa: Asociatia EDIT
Cursuri de pregătire în caz de cutremur vor fi susținute în 30 de licee din Capitală de 15 traineri, prin Asociația E.D.I.T. Până în data de 15 martie cursurile vor fi predate elevilor din Colegiul Național “Sf. Sava”, Colegiul Național “I.L Caragiale”, Colegiul Naţional ,,Aurel Vlaicu”, Liceul Teoretic „Jean Monnet” și Colegiul Național “Tudor Vianu”. Proiectul face parte din programul programului „Bucureștiul Pregătit”.

Proiectul ”ShakeUp!” al Asociației E.D.I.T. va ajunge în 30 de licee din București, în perioada 27 februarie – 27 aprilie 2023, pentru a instrui elevii ce să facă în caz de cutremur.

Pentru susținerea cursurilor de educație seismică, 15 traineri au fost pregătiți de către specialiști/ingineri pe cutremure. Aceștia vor susține cursuri interactive pentru 5.000 de liceeni din capitală. Programul ”ShakeUp!”, sub umbrela ”România în siguranță”, se va desfășura în licee în perioada 27 februarie 2023 – 27 aprilie și are scopul de a informa tinerii despre dezastrele naturale de tipul cutremurelor majore, la ce să se aștepte în timpul unui seism puternic, cum să se pregătească și care este comportamentul recomandat imediat după cutremur. 

Prima unitate de învățământ din capitală care va beneficia de educație seismică este Colegiul Național „Sfântul Sava” din sectorul 1. Aici, 150 de elevi din clasele a IX-a și a XI-a vor participa la cursurile teoretice care cuprind noțiuni despre planul de urgență al familiei, noțiuni de siguranță în timpul și după cutremur. Aceste cursuri vor include informații despre cum să acționeze într-o clădire sau în afara acesteia și cum să se organizeze pentru a evita panica și confuzia. Învățarea acestor măsuri de siguranță este vitală pentru siguranța copiilor, dar și pentru protejarea întregii comunități. Alături de Asociația E.D.I.T, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU) va susține un exercițiu demonstrativ de prim ajutor. 

Până la data de 13 martie 2023, programul „ShakeUp” va fi implementat în următoarele licee din sectorul 1: Colegiul Național „I.L. Caragiale”, Colegiul Naţional ,,Aurel Vlaicu”, Liceul Teoretic „Jean Monnet” și Colegiul Național “Tudor Vianu”. Urmând ca până la data de 27 aprilie 2023 să se finalizeze implementarea în toate cele 30 de licee participante. 

Bucureștiul Pregătit, programul pentru cutremur și alte dezastre majore

Lansat acum patru ani de Fundația Comunitară București, Bucureștiul Pregătit își propune să pregătească bucureștenii pentru următorul cutremur major. Programul adună resurse private și susține proiecte care cresc gradul de informare și educare a populației, pentru ca oamenii să știe care sunt comportamentele corecte înainte, în timpul și după cutremur cât și pentru crearea unui sistem de suport după producerea dezastrului.

Programul a ajuns ajuns la: 3.000 de oameni care au făcut cursuri de prim-ajutor, 13.000 de elevi și profesori care au făcut cursuri de pregătire pentru cutremur, 17 câini de căutare-salvare certificați pentru dărâmături, 300.000 de oameni expuși mesajului despre riscul seismic. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Salvați Copiii: Pentru prima dată în ultimii 5 ani, riscul de sărăcie severă a crescut pentru copii, în vreme ce pentru adulți a scăzut. Festivalul Brazilor de Crăciun își propune să restabilească accesul egal la educație și servicii medicale pentru copiii vulnerabili. Cum puteți contribui

În aproape doi ani de criză sanitară, copiii români au plătit cel mai mare preț social, accesul la educație a fost unul inegal și precar, calitatea hranei a fost afectată,…
Vezi articolul

Elevii din cele mai sărace regiuni ale României au cele mai multe medii sub 5 la Evaluarea Naţională 2023/ Organizația Salvaţi Copiii cere autorităţilor să ia măsuri

Rezultatele elevilor la Evaluarea Naţională reflectă “disparităţile şi inegalităţile socio-economice dintre regiunile de dezvoltare ale României”, potrivit unei analize a Salvaţi Copiii România. Astfel, cele mai multe medii sub 5…
Vezi articolul

Florian Lixandru, despre „camera de detenție”: Când s-a gândit această normă, nu ne-am gândit că vor fi simultan zeci de elevi care vor perturba ora de curs în același timp și vor fi toți trimiși în acest spațiu. Considerăm că sunt cazuri izolate

„Când s-a gândit această normă, nu ne-am gândit că în această zi vor fi simultan zeci de elevi care vor perturba ora de curs în același timp și vor fi…
Vezi articolul

Extinderea programului „Școală după școală” la nivel național, prioritar cu acoperirea integrală a școlilor dezavantajate – cerută ministrului Educației, Ligia Deca, de organizația World Vision România

Extinderea programului „Școală după școală” la nivel național este cerută oficial de organizația World Vision România, într-o reacție la proiectele legilor învățământului lansate în dezbatere de ministrul Ligia Deca. Organizația…
Vezi articolul

Cele 2 miliarde lei pierdute de Educaţie la rectificarea bugetară erau banii pentru proiectul cu tablete şi table inteligente anunţat de Andronescu, spune Ministerul Educaţiei

Suma cu care “s-a diminuat” bugetul Ministerului Educaţiei reprezintă banii prevăzuţi pentru proiectul cu finanţare europeană “România modernă, România digitală”. Este vorba despre 2 miliarde de lei, potrivit unei informări…
Vezi articolul