Proiectul „ShakeUp”, pregătire pentru cutremur, va fi lansat în 30 de licee din București în perioada 27 februarie – 27 aprilie 2023

441 de vizualizări
Sursa: Asociatia EDIT
Cursuri de pregătire în caz de cutremur vor fi susținute în 30 de licee din Capitală de 15 traineri, prin Asociația E.D.I.T. Până în data de 15 martie cursurile vor fi predate elevilor din Colegiul Național “Sf. Sava”, Colegiul Național “I.L Caragiale”, Colegiul Naţional ,,Aurel Vlaicu”, Liceul Teoretic „Jean Monnet” și Colegiul Național “Tudor Vianu”. Proiectul face parte din programul programului „Bucureștiul Pregătit”.

Proiectul ”ShakeUp!” al Asociației E.D.I.T. va ajunge în 30 de licee din București, în perioada 27 februarie – 27 aprilie 2023, pentru a instrui elevii ce să facă în caz de cutremur.

Pentru susținerea cursurilor de educație seismică, 15 traineri au fost pregătiți de către specialiști/ingineri pe cutremure. Aceștia vor susține cursuri interactive pentru 5.000 de liceeni din capitală. Programul ”ShakeUp!”, sub umbrela ”România în siguranță”, se va desfășura în licee în perioada 27 februarie 2023 – 27 aprilie și are scopul de a informa tinerii despre dezastrele naturale de tipul cutremurelor majore, la ce să se aștepte în timpul unui seism puternic, cum să se pregătească și care este comportamentul recomandat imediat după cutremur. 

Prima unitate de învățământ din capitală care va beneficia de educație seismică este Colegiul Național „Sfântul Sava” din sectorul 1. Aici, 150 de elevi din clasele a IX-a și a XI-a vor participa la cursurile teoretice care cuprind noțiuni despre planul de urgență al familiei, noțiuni de siguranță în timpul și după cutremur. Aceste cursuri vor include informații despre cum să acționeze într-o clădire sau în afara acesteia și cum să se organizeze pentru a evita panica și confuzia. Învățarea acestor măsuri de siguranță este vitală pentru siguranța copiilor, dar și pentru protejarea întregii comunități. Alături de Asociația E.D.I.T, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU) va susține un exercițiu demonstrativ de prim ajutor. 

Până la data de 13 martie 2023, programul „ShakeUp” va fi implementat în următoarele licee din sectorul 1: Colegiul Național „I.L. Caragiale”, Colegiul Naţional ,,Aurel Vlaicu”, Liceul Teoretic „Jean Monnet” și Colegiul Național “Tudor Vianu”. Urmând ca până la data de 27 aprilie 2023 să se finalizeze implementarea în toate cele 30 de licee participante. 

Bucureștiul Pregătit, programul pentru cutremur și alte dezastre majore

Lansat acum patru ani de Fundația Comunitară București, Bucureștiul Pregătit își propune să pregătească bucureștenii pentru următorul cutremur major. Programul adună resurse private și susține proiecte care cresc gradul de informare și educare a populației, pentru ca oamenii să știe care sunt comportamentele corecte înainte, în timpul și după cutremur cât și pentru crearea unui sistem de suport după producerea dezastrului.

Programul a ajuns ajuns la: 3.000 de oameni care au făcut cursuri de prim-ajutor, 13.000 de elevi și profesori care au făcut cursuri de pregătire pentru cutremur, 17 câini de căutare-salvare certificați pentru dărâmături, 300.000 de oameni expuși mesajului despre riscul seismic. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Explicația Ligiei Deca despre ce a vrut să spună când a declarat „Chiar dacă un copil ar avea o zi proastă în ziua concursului de admitere, dacă el va fi ales de către liceu, are șansa din nou să concureze pe baza repartizării computerizate”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a explicat ce a vrut să spună în briefingul de presă de joi, de la Guvern, când a făcut o afirmație care poate produce confuzie, legată…
Vezi articolul

DOCUMENT Apel pentru 63 de comisii naționale de specialitate, care dau aviz pentru programele școlare și pentru cele de examene. Ministerul Educației cere inspectoratelor să propună cadre didactice până pe 25 octombrie

Ministerul Educației solicită, printr-o adresă trimisă Inspectoratelor Școlare, să propună cadre didactice care să devină membri în 63 de comisii naționale de specialitate (CNS). Aceste comisii sunt organizate pe discipline,…
Vezi articolul

Regulile de predare online: Profesorii pun note fără să mai ceară acordul părinților / Elevii primesc absențe, dacă nu participă la orele online / Este interzisă înregistrarea cursurilor / Părinții pot participa la ore, dacă elevii sunt minori

Profesorii pun note fără să mai ceară acordul părinților, este interzisă înregistrarea cursurilor predate online, elevii primesc absențe, dacă nu participă la orele online, iar părinții pot participa la ore…
Vezi articolul