Proiectul de hotărâre cu grilele de salarii majorate pentru directorii de școli, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern

3.203 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Proiectul de hotărâre de guvern cu grilele detaliate pentru salariile directorilor și ale personalului didactic auxiliar de conducere se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. Proiectul urmărește să modifice anexa HG nr. 598/2018, în care erau până acum prevăzute salariile posturilor didactice de conducere de director și director adjunct din școli și grădinițe.

UPDATE: Grilele de salarii majorate pentru directorii de școli, aprobate de Guvern. Creșterea este între 1300 și 1800 lei, potrivit Ministerului Educației

„Prin actualul proiect de act normativ, de exemplu, coeficienții pentru funcția de director sunt stabiliți între 3,12 și 3,47, ceea ce reprezintă o diferență de 0,35 puncte procentuale, respectiv un salariu de bază minim de 7.800 lei și un salariu de bază maxim de 8.682 lei, diferența între acestea este de 882 lei”, se arată în nota de fundamentare.

Tot în nota de fundamentare este precizat că „impactul creșterii salariale pentru funcțiile didactice de conducere de director și director adjunct din învățământul preuniversitar de stat, precum și pentru stabilirea categoriilor de unități de învățământ preuniversitar de stat în care se normează funcțiile de conducere didactice auxiliare de contabil șef și secretar șef, începând cu 1 iunie 2023, aferentă celor 6 luni este de circa 123,5 milioane lei.”

Salariile prevăzute în grilele nu depășesc salariul de bază maxim prevăzut în OUG nr. 57/2023.

Grilele de salarii majorate pentru director, director adjunct, contabil-șef și secretar-șef, în funcție de gradul didactic, gradul școlilor și de categoria acestora:

Nota de fundamentare:

Proiectul de hotărâre de Guvern:

Citește și:
DOCUMENT Grilele de salarii majorate pentru director, director adjunct, contabil-șef și secretar-șef, în funcție de gradul didactic, gradul școlilor și de categoria acestora, publicate de Ministerul Educației – proiect

1 comment
  1. Da, le trebuia la unii directorasi de oras. Nu castiga suficient din șpăgi! Pe bune? Ei nu au facut greva si au primit. Pentru ce? Sindicatele nu au cerut pentru ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Numărul adolescenţilor cu tulburări din sfera emoţională s-a triplat după pandemie, la Spitalul Obregia. Psihiatru: Trebuie să învățăm să gestionăm emoțiile puternice, iar psiho-educația o pot face părinții și cadrele didactice

Florina Rad, medic primar în psihiatrie pediatrică la Spitalul Obregia din Capitală, a declarat într-un interviu citat de G4Media.ro că după pandemie procentul adolescenţilor diagnosticaţi cu tulburări din sfera emoţională…
Vezi articolul
meditații în perioada în care școlile au fost închise

Tot mai mulți copii de școală sunt diagnosticați cu intoleranță la gluten, adică suferă de boala celiacă, atrage atenția Ministerul Educației. Printre manifestări pot fi simptome digestive sau statura mică, anemia și irascibilitatea, potrivit medicului Alina Stănescu Popp / Ce pot face părinții și profesorii

„În general, când un copil are performanțe mai mici sau este un pic mai neliniștit, să spunem, profesorul, părinții se sesizează. Dacă acel copil are anemie, atunci acesta ar putea…
Vezi articolul

BREAKING Rectorii vor putea fi veșnic la șefia universităților, după ce numărul limitat de mandate a fost eliminat printr-un amendament votat de Senat în calitate de cameră decizională

Rectorii ar putea să-și păstreze mandatul pe viață, potrivit unor modificări aduse Legii Educației și aprobate astăzi de Senat în calitate de for decisiv. Mai exact, un amendament propus de…
Vezi articolul

ANUNȚ Echipa de profesori creatori de soft educațional pentru Limba română, Biologie și Fizică, în proiectul Biblioteca școlară virtuală EduLib, se mărește / Onorariu atractiv, programul este flexibil și se lucrează de la distanță. Ce conține portofoliul pentru selecție – termen 25 septembrie (P)

Profesorii creativi și implicați în dezvoltarea de software educațional sunt cheia digitalizării educației. De aceea, compania Software Imagination &Vision (SIMAVI) lansează invitația celor interesați să se alăture celui mai amplu…
Vezi articolul