Proiectele de legi ale Educației vor fi dezbătute în proces legislativ normal, nu în comisie comună, spune Natalia Intotero (PSD), președinta comisiei de Învățământ a Camerei Deputaților, după ce Ligia Deca anunțase o procedură accelerată

696 de vizualizări
Foto: Facebook.com/Natalia Intotero
Proiectele legilor Educației vor fi dezbătute în Parlament într-un proces legislativ normal, a declarat pentru Edupedu.ro, președinta comisiei pentru Învățământ a Camerei Deputaților, Natalia Intotero. Deputată PSD, Intotero a mai spus că nu va fi o comisie comună pentru trecerea rapidă a legilor prin Legislativ. Biroul Permanent al Camerei Deputaților ar urma să stabilească miercuri traseul pentru cele două proiecte de legi despre care ministra Educțaiei, Ligia Deca, a anunțat că vor fi dezbătute într-o comisie comună și în procedură de urgență.

„Va fi un proces legislativ normal. Nu se mai face comisie comună pentru proiectele de legi ale Educației”, a declarat Intotero pentru Edupedu.ro.

Proiectele legilor Educației au ajuns luni în Parlament, conform documentelor publicate pe site-ul Camerei Deputaților. În adresa Guvernului, prin care cele două documente au fost înaintate, Executivul cere procedură de urgență pentru acestea. Amintim că Ligia Deca, ministra Educației, anunțat încă de joi, de la sediul Guvernului, că „a fost aprobată o procedură de urgență, în așa fel încât în parlament să putem purta discuția cu Comisiile reunite de educație“.

Comisiile reunite de educației ar fi însemnat că dezbaterile s-ar fi concentrat pe o perioadă de maximum o lună de zile, după modelul aplicat la legile justiției și la multe alte acte normative importante.

Dezbaterea în procedură legislativă normală înseamnă că fiecare dintre cele două comisii vor avea dezbateri și rapoarte pentru proiectele de legi.

Decizia va fi luată miercuri, în Biroul permanent al Camerei Deputaților și la Senat.

În Comisia de Învățământ de la Camera Deputaților, prima care va dezbate legile, sunt 26 de membri.

În Comisia pentru Învățământ a Senatului, camera decizională pentru legile Educației, sunt 16 membri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce alte țări europene închid școlile: Letonia, care aplică o carantină extinsă timp de o lună, plus, parțial, Bulgaria, statul european cu cea mai slabă rată a vaccinării, unde e preferată opțiunea online la nivel de localitate

Închiderea școlilor a fost până acum o opțiune eliminată din calcul de țările europene, în fața celui mai nou val al pandemiei Covid-19. Luată în considerație la București, sub forma…
Vezi articolul

Extinderea programului „Școală după școală” la nivel național, prioritar cu acoperirea integrală a școlilor dezavantajate – cerută ministrului Educației, Ligia Deca, de organizația World Vision România

Extinderea programului „Școală după școală” la nivel național este cerută oficial de organizația World Vision România, într-o reacție la proiectele legilor învățământului lansate în dezbatere de ministrul Ligia Deca. Organizația…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor acuză operatorii de transport și consiliile județene de abuz de putere, spune că procesul de acordare a transportului gratuit pentru elevi este blocat / CNE cere sancțiuni și plata retroactivă a abonamentelor pe septembrie și octombrie

Consiliul Național al Elevilor (CNE) acuză, într-un comunicat emis vineri, operatorii de transport și reprezentanții autorităților județene de faptul că nu respectă noile reglementări în privința transportului elevilor. Organizația “condamnă…
Vezi articolul

Leonard Azamfirei, rectorul UMFST Târgu Mureș, despre concurența record la Medicină de anul acesta: Au contat investițiile, modernizarea, prestigiul facultății și școala de vară pentru elevi

Număr record de candidați la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș. Cel mai important factor este organizarea unei școli de vară,…
Vezi articolul