Proiecte de cercetare pentru protejarea infrastructurii critice împotriva amenințărilor cibernetice și pentru a face orașele mai inteligente – finanțate cu 38 milioane de euro de CE

1.086 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Comisia Europeană a anunțat că acordă peste 38 de milioane de euro prin intermediul programului de cercetare și inovare al UE, Orizont 2020, pentru a sprijini mai multe proiecte inovatoare în domeniul protecției infrastructurii critice împotriva amenințărilor cibernetice și fizice și pentru a face orașele mai inteligente și mai sigure.

În cadrul a trei proiecte (SAFETY4RAILS7SHIELD și ENSURESEC), obiectivul este de a îmbunătăți prevenirea, detectarea, răspunsul și reducerea amenințărilor cibernetice și fizice la adresa rețelelor de metrou și de cale ferată, a infrastructurii spațiale terestre și a sateliților, precum și a comerțului electronic și a serviciilor de livrare.

Alte două proiecte (IMPETUS și S4ALLCITIES) vizează sporirea rezilienței infrastructurilor și serviciilor orașelor și protejarea cetățenilor în cazul unor incidente de securitate în spațiile publice.

Se preconizează că proiectele vor începe între iunie și octombrie 2020 și că vor dura doi ani.

Mariya Gabriel, comisarul pentru cercetare și educație, a declarat că, “în ultimii ani, am sprijinit acțiunile de cercetare și inovare în domeniul securității cibernetice care contribuie la o mai bună protecție a infrastructurilor-cheie și a persoanelor care trăiesc în orașele inteligente din Europa. Sunt încântată de faptul că, astăzi, suntem în măsură să oferim finanțare suplimentară semnificativă, prin intermediul programului Orizont 2020, pentru soluții în materie de securitate, de confidențialitate și de diminuare a amenințărilor.

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, a precizat că “asigurarea rețelelor și a sistemelor informatice și sporirea rezilienței cibernetice sunt esențiale pentru conturarea viitorului digital al Europei. Întrucât ne confruntăm cu o gamă diversă de amenințări la adresa securității cibernetice, UE ia măsuri concrete de protecție a infrastructurilor critice, a orașelor și a cetățenilor. Mai multe investiții, atât la nivelul UE, cât și la nivel național, în tehnologii și soluții inovatoare în materie de securitate cibernetică sunt de o importanță capitală pentru întărirea rezistenței UE la atacurile cibernetice“.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Die Welt: Guvernul Germaniei vrea să blocheze încercarea lui Donald Trump de a cumpăra cu un miliard de dolari patentul pentru vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de o companie germană

Președintele SUA, Donald Trump, încearcă să cumpere patentul unui vaccin anti-coronavirus dezvoltat în Germania pentru a-l utiliza exclusiv în SUA, transmite cotidianul german Die Welt. Ziariștii germani scriu că guvernul…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Analiza de plagiat a tezei premierului Nicolae Ciucă a fost blocată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte. Mircea Dumitru, președinte interimar CNATDCU: “S-a cerut oprirea întregii analize până când dosarul va fi instrumentat și se va da o soluție la parchet”

Procesul de analiză a cazului de posibil plagiat legat de teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, analiză care ar fi urmat să se încheie în perioada imediat următoare, “nu…
Vezi articolul