Proiect pilot de masă caldă într-o școală din Brașov, prin care familiile cu venituri lunare de peste 5.500 de lei/membru le plătesc masa copiilor, iar ceilalți elevi sunt susținuți gradual și de primărie, în funcție de veniturile părinților

1.087 de vizualizări
Masa caldă în școli / Foto: Facebook – World Vision România
Consilierii locali din Braşov au votat o hotărâre care prevede oferirea unei mese calde în şcolile din municipiu. În primă fază, beneficiari vor fi 1200 de elevi de la o şcoală gimnazială, scrie G4Media.ro.

Mâncarea va fi preparată la o cantină a municipalităţii şi servită în caserole individuale, fiind propuse trei tipuri de meniuri, care costă de la 8,5 la 16 lei pentru fiecare copil. Costurile proiectului vor fi suportate parţial de la bugetul local şi parţial de către părinţi, în funcţie de veniturile acestora, familiile cu venit de peste 5.500 de lei/lună/membru de familie trebuind să acopere integral costurile mesei.

În primă fază, proiectul pilot propus de primarul Allen Coliban şi votat de Consiliul Local Braşov va fi implementat la Şcoala Gimnazială nr. 14, unde învaţă 1200 de elevi.

Unitatea de învăţământ a fost aleasă pe baza mai multor criterii. Mâncarea va fi preparată la bucătăria de la Centrul de afaceri, transfer tehnologic şi incubator de afaceri (CATTIA), deţinut de municipalitate.

„Conform studiului aprobat ieri de consilieri, cei peste 1.200 de elevi vor primi, zilnic, două feluri de mâncare – supă/ciorbă şi un fel principal – ambalate individual, în caserole de unică folosinţă. Mâncarea va fi gătită la bucătăria de la CATTIA, care dispune de o mare parte dintre dotările necesare şi care nu este în prezent utilizată”, se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri de Primăria Braşov.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

1 comment
  1. Un lucru bun și bine orientat pentru Școala 14 din Bartolomeu ca început iar pe parcurs proiectul poate fi perfecționat în funcție de necesitățile care apar pe parcurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Bogdan Cristescu, expert in stiintele educatiei, Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie

Mit spulberat: Elevii români au rezultate proaste la testele internaționale pentru că noi nu am preda acele conținuturi. Bogdan Cristescu, directorul Direcției de Curriculum, CNPEE: 86% din conținuturile evaluate în TIMSS sunt în programa din România, dublu față de Finlanda

Motivul foarte des invocat pentru slabele performanțe ale elevilor români la testările internaționale, cum sunt PISA sau TIMSS, este acela conform căruia noi nu am preda elevilor conținuturile pe care…
Vezi articolul