PROIECT Calendarul Evaluărilor Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a pentru anul școlar 2024-2025. Pentru elevii de clasa a II-a, prima probă este programată pe 13 mai

8.343 de vizualizări
Foto: © Agencyby | Dreamstime.com
Calendarul pentru Evaluările Naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a 2025 a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Educației. Pentru elevii de clasa a II-a, prima probă începe în data de 13 mai 2025 și este cea de „Limbă și comunicare – Scris – Limba română”. Vezi mai jos, în articol, calendarul complet al probelor.

Din anul școlar 2024-2025, rezultatele elevilor la evaluările naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor fi sub formă de punctaje în loc de coduri, potrivit unui proiect pus în consultare publică de Ministerul Educației. Este vorba despre proiectul de ordin privind aprobarea Metodologiei de organizare și desfășurare a evaluărilor naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2024 – 2025.

Elevii de clasa a II-a vor primii care vor susține Evaluarea Națională, în perioada 13 – 16 mai 2025, potrivit proiectului Ministerului Educației, pus în dezbatere publică. Urmează apoi cei de clasa a IV-a și cei de clasa a VI-a.

Pe 20 mai, elevii de clasa a IV-a încep Evaluarea Națională cu proba de Limbă și comunicare – Limba română/ Limba română pentru minoritățile naționale. Pe 21 mai este programată proba de „Matematică și Științe ale naturii”.

Evaluare Națională la clasa a VI-a se desfășoară în perioada 27-30 mai.

Calendar Evaluare Națională – clasa a II-a
  • Limbă și comunicare – Scris – Limba română – 13 mai 2025
  • Limbă și comunicare – Scris – Limba maternă – 13 mai 2025
  • Limbă și comunicare – Citit – Limba română – 14 mai 2025
  • Limbă și comunicare – Citit – Limba maternă – 14 mai 2025
  • Matematică și Explorarea mediului – 15 mai 2025
  • Limbă și comunicare – Scris – Citit – Limba română pentru minorităţile naționale – 16 mai 2025
Calendar Evaluare Națională clasa a IV-a
  • Limbă și comunicare – Limba română/ Limba română pentru minoritățile naționale – 20 mai 2025
  • Matematică și Științe ale naturii – 21 mai 2025
  • Limbă și comunicare – Limba maternă – 22 mai 2025
Calendar Evaluare Națională clasa a VI-a
  • Limbă şi comunicare – Limba română – Limba modernă I – 27 mai 2025
  • Limbă și comunicare – Limba maternă – 28 mai 2025
  • Matematică şi Ştiinţe ale naturii – 30 mai 2025

Foto: © Agencyby | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Rezultatele elevilor la evaluările naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a 2025 vor fi sub formă de punctaje, potrivit unui proiect al Ministerului Educației. La solicitarea scrisă a elevului, punctajele se pot echivala în note sau calificative și pot fi trecute în catalog

2 comments
  1. Evaluare si evaluare… oare in unele tari de ce pana la un anumit nivel( si nu ma refer la clasa a 5 sau mai mic) n ici macar note nu primesc dar sunt mai avansati decat cei de aici?

  2. Aceste așa-zise “evaluări naționale” n-au rost! E o pierdere de timp, dar mai ales de bani cu atâta hârtie, adică brazi tăiați, apoi aruncat totul! O sarcină în plus a cadrelor didactice ce nu e remunerată, o grijă a elevilor și deraierea programului în școli, o îngrijorarea a părinților! Vă imaginați când aud părinții de “evaluare națională” în clasa a II-a ori a IV-a sau a VI-a?! Testele PISA!!! Mai bine le ziceau “pișa”! Cineva “acolo sus” ia mulți bani pentru așa ceva! Aș observa utilitatea acestor testări dacă s-ar îmbunătăți Curicula! În rest, … vorbim vorbe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu: Viabilitatea unui post nu va mai fi certificată doar de școală, ci viza finală va fi dată de Direcția Județeană pentru Învățământ Preuniversitar

„Viabilitatea unui post nu va mai fi certificată doar de școală, ci viza finală va fi dată de Direcția Județeană pentru Învățământ Preuniversitar, respectiv Direcția Municipiului București pentru Învățământ Preuniversitar”,…
Vezi articolul