Progresul la matematică, Antrenorul de citire, Copilot – noi aplicații pentru profesori și elevi, bazate pe Inteligența artificială (P)

2.385 de vizualizări
Inteligența artificială (IA) transformă domeniul educației, oferind noi oportunități de învățare personalizată, îmbunătățind eficiența și experiența de învățare pentru studenți și elevi. Microsoft, lider în dezvoltarea IA se află în fruntea acestei transformări, punând la dispoziția profesorilor, studenților și elevilor o gamă largă de instrumente și resurse bazate pe IA. Satya Nadella, CEO Microsoft, a declarat: “Nu există un moment mai bun pentru a reimagina educația și modul în care tehnologia poate sprijini această transformare”.

Unul dintre beneficiile cheie ale IA în educație este capacitatea sa de a economisi timp pentru educatori. Munca unui profesor implică abilități specializate, cum ar fi organizarea orelor de curs și instruirea diferențiată. Există sarcini în care IA ar putea permite o productivitate mai mare, cum ar fi planificarea lecțiilor și dezvoltarea curriculumului. Prin automatizarea acestor sarcini, IA poate economisi timpul educatorilor, permițându-le să se concentreze pe furnizarea de experiențe de învățare de calitate pentru elevii și studenții lor. De exemplu, profesori din întreaga lume folosesc deja Copilot pentru a redacta conținut, pentru a descoperi idei noi și pentru a utiliza timpul eficient, concentrându-se pe ceea ce contează cel mai mult.

Inteligența artificială poate personaliza, de asemenea, învățarea pentru toți elevii. Analizând datele și oferind informații utile, IA poate ajuta cadrele didactice să-și adapteze lecțiile pentru a satisface nevoile individuale ale elevilor lor. Acest lucru poate îmbunătăți implicarea elevilor și îi poate ajuta să-și atingă mai ușor întregul potențial.

Microsoft oferă o gamă largă de instrumente și resurse susținute de inteligența artificială pentru a sprijini cadrele didactice și elevii/studenții, inclusiv Acceleratoare de învățare, o nouă categorie de instrumente de învățare gratuite incluse în Microsoft 365. Aceste instrumente, cum ar fi fluența citirii și numerația, oferă elevilor asistență personalizată și sprijin pentru a-i ajuta să progreseze mai ușor.

Avem actualizări interesante  pentru acceleratoarele noastre de învățare, precum și în Teams pentru Educație, pentru a ajuta la personalizarea învățării la scară largă:

  • Noile caracteristici din Progresul în citire și Microsoft Teams pentru educație vor fi disponibile pentru cadrele didactice în martie 2024, fără costuri suplimentare. Acestea folosesc IA pentru a crea conținut precum teme, pasaje de lectură personalizate și obiective de învățare.
  • Antrenorul de citire vine acum cu funcții IA îmbunătățite, astfel încât elevii să-și poată crea povestirile și să-și aleagă propria cale pe măsură ce povestea progresează, sporind atenția și motivația acestora. Acesta va fi disponibil pe web, ca aplicație dedicată Windows și ca integrare LMS (Learning Management Systems). Oricine este interesat să se înscrie pentru previzualizarea integrărilor LMS pentru Antrenorul de citire și alte integrări ale instrumentelor de învățare poate accesa aka.ms/LMSIntegrations 
  • Aplicația Microsoft pentru profesori, Progresul la matematică, va putea fi accesată în perioada următoare în previzualizare privată, iar Antrenorul de matematică, aplicația noastră pentru elevi și studenți, va urma în curând. Aceste instrumente utilizează IA pentru a ajuta elevii să identifice zonele unde au probleme și să ofere îndrumare, pas cu pas, în timp real, privind rezolvarea problemelor matematice. 

IA poate îmbunătăți, de asemenea, accesibilitatea și incluziunea în educație. Microsoft oferă o gamă largă de aplicații susținute de inteligența artificială pentru a sprijini elevii cu dizabilități, cum ar fi transcrierea și subtitrarea vorbirii în text pentru elevii cu deficiențe de auz și caracteristicile de citire cu voce tare pentru elevii cu deficiențe de vedere. Aceste instrumente pot contribui la crearea unor condiții de concurență echitabile pentru copii cu dizabilități, oferindu-le sprijinul de care au nevoie pentru a reuși în procesul de învățare. Pentru a afla mai multe, vizitați: Microsoft Accessibility, Microsoft Azure, Innovation and AI for Accessibility

De asemenea, Microsoft a lansat recent noi resurse pentru a aprofunda implicarea și a crește gradul de înțelegere și adopție a instrumentelor care utilizează IA, destinate conducerii instituțiilor educaționale și cadrelor didactice:

  • Setul de instrumente IA Microsoft în Educație include resurse gratuite pe care liderii din domeniul educației o pot utiliza pentru a dezvolta planuri de IA pentru instituțiile lor. Prin exemple, studii de caz și materiale introductive, ajută în evaluarea și luarea deciziilor de a implementa soluții de IA.  
  • Raportul IA în educație prezintă cele mai recente detalii de la Microsoft, organizațiile partenere și mediul academic despre noile oportunități și provocări date de IA în educație.  
  • Laboratorul Minecraft Prompt de IA  este conceput pentru a oferi cadrelor didactice abilitățile și cunoștințele necesare pentru a utiliza creativ Minecraft Educațional ca instrument dinamic de predare, valorificând punctele forte ale Microsoft Copilot pentru îmbunătățirea abilităților de predare.

“Progresele Microsoft în IA se bazează pe misiunea noastră de a oferi fiecărei persoane posibilitatea de a realiza mai mult și sunt ghidate de principiile Microsoft pentru un AI responsabil, care se bazează pe decenii de cercetare. În plus, ajutăm partenerii noștri să includă toate aceste dezvoltări tehnologice în soluțiile lor educaționale personalizate. România este bine cunoscută pentru capacitatea de a dezvolta parteneriate educaționale solide cu furnizori locali independenți de software, cum ar fi, de exemplu: Adservio, Ascendia, Brio, NextLab, Red Point Software Solutions și alte companii inovatoare axate pe sprijinirea sistemului național de învățământ.” declară Florentina Marilena Ionașcu, director Educație, Microsoft România.

Urmăriți Educația reimaginată pentru a afla cele mai recente noutăți precum și un sumar de un minut cu privire la utilizarea IA în educație.

Inteligența artificială are potențialul de a revoluționa educația

Inteligența artificială are potențialul de a revoluționa educația, oferind noi oportunități de învățare personalizată, îmbunătățind eficiența și experiența de învățare pentru elevi și studenți. Microsoft este lider în această transformare, oferind o gamă largă de instrumente și resurse bazate pe IA pentru a sprijini cadrele didactice și elevii. Prin adoptarea IA, profesorii pot oferi elevilor și studenților posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile de care vor avea nevoie în dezvoltarea profesională.

Cele mai recente descoperiri dintr-un studiu IDC InfoBrief, susținut de Microsoft, precum și propriul raport Microsoft “Noul viitor al muncii” confirmă faptul că nevoia unei forțe de muncă pregătite pentru IA a sosit deja. E de așteptat ca absolvenții de astăzi să poată utiliza Microsoft Copilot și alte tehnologii IA pe măsură ce evoluează de la școală, către carieră.  


2 comments
  1. copilot aplicație de rezolvat probleme , scris cod etc .
    trezit va . copiii noștri nu vor mai invață nimic. totul va veni de a gata , la un click .
    cand ne vom da seama ca au devenit sclavii tehnologiei. , va fi prea târziu și prea scump .. nimic nu va fi gratis.
    vb aia , prima doza e din partea casei ….

  2. Foarte interesant și interactiv ! Mă bucur foarte tare că elevii au ocazia să folosească inteligența artificială în instituțiile de învățământ ! Inteligența artificială o să ne aducă mult mai multă cunoaștere și informații mult mai precise și mai aplicabile . Inteligența artificială este un miracol pentru întreaga omenire și va contribui extrem de mult la dezvoltarea societății ! Inteligența artificială va salva multe vieții prin capacitatea de a face diverse lucruri într-un timp foarte scurt. Succes !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de Fundația Vodafone România

Inteligența digitală explicată pe înțelesul elevilor de gimnaziu, în 12 resurse multimedia lansate în programul Școala din viitor ce pot fi folosite la orele de T.I.C, Dirigenție și în Școala Altfel. Ce este identitatea online, cum sunt colectate și folosite datele distribuite în noile media, ce este phishing-ul

Elevii de gimnaziu pot să afle cum să navigheze în siguranță în mediul online, fără a cădea în capcanele phishing-ului sau ale articolelor de tip clickbait, cu ajutorul unor lecții…
Vezi articolul

Silvia Mușătoiu, directorul Liceului Șincai, nu vrea să semneze contractul modificat de Primar: ”Sigur că vreau să cheltuim banii după bunul nostru plac, bunul nostru plac nu percepe comisioane la contracte”

De când a câștigat concursul de director al Colegiului Gheorghe Șincai din București, Silvia Mușătoiu a confirmat pentru Edupedu.ro că a refuzat semnarea contractului de management administrativ-financiar cu primarul sectorului…
Vezi articolul

DOCUMENT Observatorii la concursul de directori nu vor avea acces în sălile în care se multiplică subiectele, anunță Ministerul Educației. Vor putea intra în centrele de examen de la 8:00 și nu vor putea pleca până la 12:00 / Cîmpeanu: În toate centrele vor fi observatori de la minister

Observatorii la concursul de directori nu vor avea acces în sălile în care se multiplică subiectele, anunță Ministerul Educației într-o adresă trimisă școlilor. Potrivit indicațiilor din document, „accesul în sălile…
Vezi articolul

Ligia Deca schimbă discursul despre creșterile salariale promise angajaților din Educație la 1 ianuarie 2024: Acum se discută, în funcţie de proiecţia de buget pentru anul următor, care vor fi creşterile posibile / Ministra spunea recent că „vom face toate demersurile ca, chiar și în cazul în care nu avem o lege a salarizării, profesorii să beneficieze de ceea ce li s-a promis”

Ligia Deca a spus vineri seara, la Sinaia, legat de creșterile salariale ale personalului didactic, auxiliar și nedidactic, de la 1 ianuarie 2024, promise de Guvern și prevăzute în Ordonanța…
Vezi articolul

Material susținut de Samsung Electronics Romania

VIDEO Lecție de Matematică Algebră la clasa a VI-a, cu plan de lecție oferit profesorilor, în sistem clasă inversată, cu ajutorul tablei interactive / Profesoara Larisa Dediu: Sunt atâtea platforme care ne ajută încât avem nevoie să ni se dea aceste exemple, să ni se arate cum să le folosim eficient la clasă

Larisa Dediu, profesor de Matematică la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Bacău a fost de acord să le arate tuturor profesorilor interesați, elevilor și părinților, felul în care tehnologia…
Vezi articolul