Programul “Turing” de schimb pentru studenți, anunțat de Marea Britanie după ieșirea din Erasmus. Investiție viitoare de 100 milioane lire sterline, pentru 35.000 de elevi și studenți, din septembrie 2021

1.254 de vizualizări
https://www.dreamstime.com/three-students-talking-their-studies-campus-education-concept-friendship-group-people-image147648226
Foto: © Olha Romaniuk | Dreamstime.com
Marea Britanie intenţionează să investească peste 100 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea unui nou program de schimb pentru studenţi deoarece nu mai participă la programul Erasmus după decizia de a părăsi Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

Departamentul pentru educaţie al Marii Britanii a anunţat că acest nou program, Turing, va permite unui număr de aproximativ 35.000 de studenţi să studieze în străinătate începând din septembrie anul viitor.

Programul, denumit după matematicianul şi criptograful britanic Alan Turing (considerat părintele computerului şi al inteligenţei artificiale n.r.), urmează să beneficieze de 100 de milioane de lire sterline pentru anul universitar 2021/22. Ulterior, finanţarea va fi stabilită de bugetele viitoare.

Programul Turing este introdus deoarece Londra părăseşte programul de schimb pentru studenţi Erasmus al Uniunii Europene, o decizie criticată de mulţi în urma ajungerii vineri la un acord în privinţa unui acord comercial post-Brexit între Marea Britanie şi UE.

Marea Britanie şi UE au convenit asupra unui pact comercial care să le guverneze relaţia după încheierea, la sfârşitul anului 2020, a perioadei de tranziţie post-Brexit.

“Am conceput un sistem cu adevărat internaţional, care se concentrează pe priorităţile noastre, oferă o valoare adăugată reală şi reprezintă o parte importantă a promisiunii noastre de a ridica nivelul Regatului Unit”, a declarat secretarul britanic pentru educaţie Gavin Williamson, potrivit agenţiei de ştiri DPA.

Programul îşi propune să sprijine studenţi care provin din medii defavorizate, conform informaţiilor furnizate de Departamentul britanic pentru educaţie.

Foto: © Olha Romaniuk | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul de „etică și integritate academică” prins în flagrant când lua mită de la studenți ca să-i treacă la examene, de la extensia din Reșița a Universității Babeș-Bolyai, a fost trimis în judecată de DNA

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe profesorul de etică și integritate academică Rudolf Cristian, de la Facultatea de Administrație Publică Reșița, a Universității Babeș Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, prins în…
Vezi articolul

OFICIAL Universitățile pot înființa societăți comerciale și consorții duale, după ce ordonanța de urgență creată și aprobată într-o săptămână, cu articole copy-paste din proiectul legii Cîmpeanu, a intrat în vigoare

A fost publicată, luni seară în Monitorul Oficial, ordonanța de urgență prin care se înființează învățământul superior dual. Documentul conține pasaje întregi din proiectul legii Educației care a fost în…
Vezi articolul

Daniel David, președintele Consiliului Rectorilor, despre sprijinirea studenților români în străinătate: Orice susținere pentru studenți e bună dacă e ghidată de echitate și de o “politică academică deșteaptă, ce include obligatoriu excelența”

Orice sprijin pentru studenți “este bun dacă este ghidat de două valori” – echitatea, respectiv “o politică academică deșteaptă, care include obligatoriu și excelența”, consideră Daniel David, președintele Consiliului Național…
Vezi articolul

Daniel David: Nu cred că este treaba ministrului să stabilească dacă avem sau nu uniformă în școli / Profesorii, părinții și elevii să decidă

Fiecare școală ar trebui să aleagă dacă elevii poartă sau nu uniformă, a afirmat ministrul Educației, Daniel David, într-un interviu recent acordat pentru Știrile ProTV. „Nu cred că este treaba ministrului…
Vezi articolul

Conflict deschis între Consiliul Rectorilor și Ministerul Educației: Rectorii propun oficial referendum pentru a decide dacă elimină Ministerul nu doar din procesul de acordare a diplomelor de doctor, ci și din abilitări

Rectorii vor să scoată Ministerul Educației din procesul de acordare a titlurilor de doctor și a atestatului de abilitare. Într-un demers fără precedent, Consiliul Național al Rectorilor condus de liberalul…
Vezi articolul

Scrisoare deschisă a 56 de studenți de la Facultatea de Jurnalism a Universității din București, care semnalează „comportamentul abuziv” al unui profesor, membru în Comisia de Etică. Marian Petcu: Nu am spus niciodată orfan și prost unui student, ăsta a fost un calificativ în glumă că vor rămâne ignoranți dacă nu învață

Studenți ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea din București au trimis o scrisoare deschisă în care semnalează „comportamentul abuziv” al unui profesor. 56 de studenți spun…
Vezi articolul