Programul Național Cantus Mundi România a lansat înscrierile la audiții pentru “Corul liceenilor”

230 de vizualizări
Cor Cantus Mundi / Foto: Cantus Mundi
Programul Național Cantus Mundi România a lansat înscrierile la audițiile pentru participarea la o nouă activitate muzicală și artistică dedicată adolescenților – „Corul liceenilor Cantus Mundi”, potrivit unui comunicat de presă

Atelierul coral este gratuit și se adresează elevilor de liceu din București și împrejurimi, pasionați de muzică, educație muzicală și artele spectacolului.

Atât audițiile, cât și repetițiile noului ansamblu coral vor fi coordonate de către Cezar-Mihail Verlan, dirijorul secund al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și se vor desfășura la A(FI) HUB Proedus, cel mai mare hub educațional din București, situat în incinta AFI Cotroceni.

Înscrierile pentru audiții se fac prin completarea formularului online aflat la adresa https://cantusmundi.ro/auditii, categoria Audiții cor.

În cadrul preselecției, participanții vor interpreta individual o piesă vocală la alegere, cu negativ sau fără și, de asemenea, vor susține o probă de auz și ritm muzical.

Audițiile pentru atelierul de cor, precum și repetițiile bi-săptămânale vor fi organizate cu respectarea tuturor normelor sanitare oficiale aplicabile la data desfășurării lor și cu asigurarea siguranței sanitare a tuturor participanților implicați în proces. 

Programul Național Cantus Mundi se prezintă drept cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 10 ani de activitate, programul reunește sub umbrela sa peste 1.660 de coruri. Peste 60.000 de copii și tineri, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Locurile în plus la Olimpiada Națională de Muzică 2023 au fost suplimentate pe bază de cerere către Ministerul Educației, în cazul Colegiului ”George Enescu” București / Directoare: Tuturor liceelor care au cerut locuri în plus li s-au dat

Doar 18 din 35 de elevi de la Colegiul Național ”George Enescu” din București au mers la Olimpiada Națională de Muzică de anul trecut, nu 30 câți au fost înscriși…
Vezi articolul

Extinderea programului „Școală după școală” la nivel național, prioritar cu acoperirea integrală a școlilor dezavantajate – cerută ministrului Educației, Ligia Deca, de organizația World Vision România

Extinderea programului „Școală după școală” la nivel național este cerută oficial de organizația World Vision România, într-o reacție la proiectele legilor învățământului lansate în dezbatere de ministrul Ligia Deca. Organizația…
Vezi articolul

VIDEO Cum arată o școală nou construită în Danemarca, fără clase delimitate și bănci, “pentru a încuraja creativitatea”. Primarul: Este extrem de important să continuăm să privim cu 30-40 de ani în față, în loc de un singur ciclu electoral înainte

Danemarca speră să își inoveze sistemul educațional prin deschiderea unui nou tip de școală în orașul Varde, concentrându-se pe curiozitate și creativitate. Școala “Frello” din Varde, numită după pictorul danez…
Vezi articolul

Telefoanele mobile, interzise în școlile din Anglia pentru elevi, inclusiv în pauze, anunță Guvernul britanic. Ministrul Educației: Școlile sunt locuri în care copiii trebuie să învețe, iar telefoanele sunt o distragere nedorită

Elevii din școlile din Anglia nu vor mai putea folosi telefoanele mobile la școală, anunță guvernul britanic, care susține că va trimite ghiduri în școli pentru a implementa noua măsură.…
Vezi articolul