Programul de vizualizare a lucrărilor de la Evaluarea Națională 2023, afișat de inspectoratele școlare din țară – model de cerere

11.744 de vizualizări
Foto: © Tero Vesalainen | Dreamstime.com

În București sunt 6 școli unde candidații îți pot vizualiza lucrările, împreună cu un părinte sau reprezentantul legal, în perioada 19-25 iulie, între orele 9 și 11 și, de asemenea, după-amiaza, între orele 15 și 17, conform anunțului. Cererile trebuie depuse la școala unde candidatul a susținut probele.

Datele de depunere a cererilor și de vizualizare a lucrărilor sunt aceleași în toată țara, nu doar în București, potrivit procedurii oficiale consultate de Edupedu.ro.

Cele 6 centre de examen din Capitală unde se vor putea vedea lucrările sunt:

  • Sectorul 1: Liceul Teoretic Alexandru Vlahuță
  • Sectorul 2: Școala Gimnazială nr. 24
  • Sectorul 3: Școala Gimnazială nr. 92
  • Sectorul 4: Școala Gimnazială nr. 96
  • Sectorul 5: Școala Gimnazială ”I. G. Duca”
  • Sectorul 6: Colegiul Economic ”Costin C. Chirițescu”

Amintim că rezultatele inițiale de la EN VIII 2023 s-au afișat miercuri, 28 iunie. Elevii nemulțumiți de rezultatele obținute au putut depune contestații la centrele de examen sau le-au transmit electronic, în zilele de 28 și 29 iunie. Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie.

(1) Candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei județene/Comisiei municipiului București de organizare a evaluării naționale vizualizarea lucrării/lucrărilor propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale, după etapa de soluționare a contestațiilor. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

(2) Solicitarea de vizualizare, menționată la alin. (1), nu poate conduce la reevaluarea și/sau modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor”, se arată în ordinul de ministru nr. 5.241 din 2022 pentru desfășurarea Evaluării Naționale din acest an, citat în anunțul ISMB.

DOCUMENT Model de cerere pentru vizualizarea lucrării la Evaluarea Națională 2023, obținut de Edupedu.ro de la școli:

FOTO DOCUMENT Anunțul Inspectoratului școlar București:

Elevii de clasa a VIII-a vor completa opțiunile în fișele de înscriere la liceu în prezența părintelui și a dirigintelui, în perioada 6-7 și 10-17 iulie 2023, potrivit calendarului Admiterii la liceu 2023.

Foto: © Tero Vesalainen | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Admitere liceu 2023. Procedura pentru completarea fișei de înscriere, transmisă de Ministerul Educației. Fișa poate fi completată la școală, în prezența părintelui și a dirigintelui, sau transmisă prin e-mail
LISTA Broșura de admitere la liceu 2023. Toate județele au publicat broșura cu numărul de locuri în clasa a IX-a pentru anul școlar 2023-2024
Broșura de admitere la liceu 2023, publicată de Inspectoratul Școlar București / 607 de locuri în plus anul acesta, dintre care 62 pentru elevii de etnie rromă și 109 pentru elevii cu CES

11 comments
  1. Buna ziua,

    Si noi am vizualizat lucrarea la romana. Oricat m-as stradui sa tai din punctaj tot nu reusesc la ajung nici macar la nota dinainte de contestatie. Concluzia pe care o pot trage este ca a fost o corectare dupa alte principii, nu dupa barem. Transparenta este minima, avand in vedere ca nu putem vedea punctajul acordat pentru fiecare punct. Daca nu aveti nimic de ascuns, de ce nu putem vedea si borderoul de corectare?
    Multumesc

  2. Buna ziua,
    Si noi am vizualizat astazi lucrarea la romana. Oricat m-as stradui sa tai din punctaj, tot nu reusesc sa ajung la nota acordata nici macar inainte de contestatie. Punctajul defalcat nu il putem vedea. De ce oare? Concluzia pe care am putut sa o trag a fost ca nu a fost o corectare dupa barem, ci dupa alte principii, ceea ce mi se pare foarte grav. Daca nu aveti nimic de ascuns, faceti vizibile si borderourile de corectare.
    Multumesc.

  3. buna ziua,

    Astazi, 21.07.2023 am vizualizat lucrarea ficei mele, in Pitesti(la inspectoratul scolar), la disciplina matemetica, care a fost punctata cu nota 9.20 iar dupa contestatie cu nota 9.20.
    In urma vizualizarii lucrarii, cu baremul in fata, am constatat ca toate raspunsurile erau corecte. Cadrele care erau prezente nu au putut oferi explicatii, cu motivatia ca detaliile se regasesc in borderoul de corectare.
    La un exercitiu, demonstratia putea fi interpretata gresit, cu toate astea nota minima nu trebuia sa fie mai mica de 9.80, repet, toate raspunsurile au fost corecte.
    In acest moment singura posibilitate este a ne adresa instantei pentru a se face dreptate?
    Cum putem explica unui copil de 14 ani, fara nicio explicatie clara din partea evaluatorilor cu privire la punctajul acordat, ca sistemul de invatamant este un circuit inchis si nu intereseaza pe nimeni 4 ani de munca, stresul dinaintea examenului, dezamagirea primirii notei cand stii ca ai toate rasunsurile corecte si faptul ca astfel iti este restrans drepul la educatie( nu intrii la liceul la care doresti) printr-o evaluare incorecta si superficiala, nu a unuia ci a 4 evaluatori!!!
    Ce solutii poate oferi ministerul in acest caz?

  4. care e logica sa stabilesti data vizulizarii in zile de admitere la Facultate???????
    Copiii din provincie pleaca sa dea admitere in alte judete, cum sa fie in doua judete in aceeasi zi??

  5. Așa am gândit și eu!Depun cerere pentru a vedea lucrarea copilului meu deoarece nu cred că a obținut punctajul acordat de cei care au corectat!În primul rând pt.psihicul copilului și în al doilea rând pt.sufletul meu!Copilul a muncit și s-a stresat mult și dacă într-adevăr în urma vizualizării descopăr că a fost depunctat,eu merg la ministru!O să fac scandal!

  6. Cum sa faci contestatie fara sa vezi lucrarea inainte? Pe ce ne bazam? Pe amintiri amestecate cu emotii? Au fost elevi care dupa contestatie au avut nota scazuta, cu ce ajuta elevul in cazul in care lucrarea a fost corectata gresit? Conform Ordinului ME nu exista posibilitatea de a fi modificata nota. Deci in acest caz cine raspunde? Cum explici unui copil faptul ca merita mai mult dar acum nu se mai poate face nimic? Sa fim seriosi, te doboara pe tine un adult, dar pe un copil!!!!! Stimabililor aveti idee ce se intampla cu psihicul unui copil? Asta este transparenta cu care doriti sa avem o Romanie educata? Intrebari fara raspuns……

  7. Ati fost mari sustinatori ai grevei si ai revendicarilor cadrelor didactice.Intrebarea contribuabililor care nu sunt in sistem ar trebui sa fie:cadrelor didactice care au “educat” cei 25% din ekevii din mediul rural care nu au luat nacar un 5 ,li se mareste leafa si li se dau beneficiile obtinute in urma grevei?Nu o sa taspundeti caci va incadtati calitativ la acelasi slogan:timpulbtrece leafa merge,ba chiar si creste!

  8. În Moldova de peste Prut copiii au două zile la dispoziție să își vadă lucrarea corectată, online, înainte de a face contestație. La noi își văd lucrarea când nu mai are niciun rost. Și absurditatea asta durează de ani de zile.

  9. Pentru Sectorul 6: denumirea corectă este Kirițescu nu “Chirițescu” cum ați menționat in articol. A se vedea anunțul ISMB.

    Ar mai trebui să le spuneți părinților și elevilor că vor vedea doar ce a scris copilul, fără evaluarea făcută de profesori. Vizualizarea este aproape inutilă, având în vedere că se desfășoară după contestații si după admiterea la liceu. Astfel, nu vor mai fi surprinși când ajung în centrul de vizualizare a lucrărilor.

  10. încerc să înțeleg logica Ministerului Educației. copilul da examen, iese din sală doar cu ce își amintește, eu am dreptul să fac contestație, dar nu am acces la lucrare. Fac contestație pe baza unor amintiri ale copilului, se soluționează contestația și se stabilește nota finală. Abia acum pot vedea lucrarea. Pe bune?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu, despre schimbarea structurii anului școlar 2021-2022: Cele două săpătămâni de vacanță vor fi compensate printr-o săptămână din vacanța de iarnă și Școala altfel la gimnaziu și liceu / La primar, doar săptămâna Școala altfel va fi sacrificată

Compensarea pentru cele două săptămâni de vacanță care se încheie duminică se va face printr-o săptămână de cursuri în perioada 3-10 ianuarie pentru elevii din gimnaziu și liceu și printr-o…
Vezi articolul
Tabere scolare, elevi in excursie in vacanta / Foto: dreamstime.com

Pot organiza școlile excursii și tabere școlare, în vacanță? Secretarul de stat din Ministerul Educației: Este decizia fiecărei școli, să vadă dacă acolo unde merge se pot îndeplini condițiile de distanțare / Cum să dăm binecuvântare pentru banchetul de sfârșit de an?

Organizarea taberelor școlare și a excursiilor „trebuie să fie decizia fiecărei școli, să vadă dacă acolo unde merge se pot îndeplini condițiile de distanțare”, a declarat pentru Edupedu.ro secretarul de…
Vezi articolul

Renunțarea la admiterea la colegiile naționale, reintroducerea bursei de studiu și desființarea inspectoratelor școlare actuale, „cosmetizate în direcții județene” – solicitări Salvați Copiii pentru proiectul legii Educației aflat în dezbatere

Prevederile proiectului Legii învățământului preuniversitar vor adânci inegalitățile dintre copii, scrie organizația Salvați Copiii România într-un comunicat în care recomandă reintroducerea bursei de studiu și renunțarea la posibilitatea colegiilor naționale…
Vezi articolul

Elevii din Constanța pot accesa gratuit o bibliotecă online cu peste 10.000 de cărți din domenii diverse și audiobookuri / 1.700 de profesori din județ primesc pachete de cărți pentru pregătirea profesională, într-un proiect anunțat de Ziua Lecturii

Aproape 13.000 de elevi din au acces la o bibliotecă online cu peste 10.000 de cărţi digitale, iar circa 1.700 de profesori vor primi gratuit pachete cu cărţi pentru pregătirea…
Vezi articolul