Programul de lucru al angajaților din școli: „Desfășurarea muncii de la domiciliu pentru o parte din personal” transmite ministerul Educației. Recomandare: Profesorii să comunice permanent cu elevii prin activități online

11.444 de vizualizări
scoala online si accesul elevilor la ore
Foto: Edu.ro
Într-o adresă trimisă către toate inspectoratele, obținută de Edupedu.ro, ministerul Educației face recomandări privind programul de lucru. Astfel „o parte” din profesorii, învățătorii și educatorii, precum și personalul nedidactic, sau didactic auxialiar din școli, grădinițe și licee, inspectorate școlare și casele corpului didactic, ar trebui ”să lucreze de la domiciliu”, potrivit ministerului, care recomandă să se respecte Hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. Reacția vine după ce sindicatele au atras atenția că în sute de școli toți angajații sunt chemați la serviciu în fiecare zi.

Nu este clar ce înseamnă „o parte dintre angajați” și nici cum se poate aplica Legea telemuncii în Educație.

Redăm textul notei ministerului Educației:

„Programul de lucru în cadrul inspectoratelor școlare/caselor corpului didactic/unităților de învățământ se realizează în conformitate cu prevederile art. 9 din Hotărârea nr. 6/09.03.2020 privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului coronavirus, care stipulează că instituțiile publice analizează și pot dispune, în măsura posibilităților, desfășurarea muncii de la domiciliu pentru o parte din personal cu respectarea dispozițiilor art. 108-110 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, coroborate cu prevederile art. 2 din Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă.

Ministerul Educației și Cercetării reiterează următoarele recomandări: reducerea interacțiunii cu publicul, depunerea petițiilor online, sistarea audiențelor, comunicarea permanentă a cadrelor didactice cu elevii prin intermediul activităților organizate online.”

FOTO: edu.ro


2 comments
  1. Recomandare idioata, politicianista.
    Daca stiau ce s-ar putea lucra “la domiciliu”, trebuia sa scrie, cu subiect si predicat.

  2. Până afla ministra cum o cheamă, cu buletinu in mana, deja sunt probleme, angajați infectați. O sa aflați în curând. Să vedem care “parte” se sacrifica sa vina la munca in plin focar de infecție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Subiectele și baremele de la Titularizare 2024 pentru educatorii și puericultorii din grădinițe și creșe, publicate de Ministerul Educației. Eseu de maximum 2 pagini despre relația dintre joc și învățare

Subiectele și baremele de la Titularizare 2024 pentru educatorii și puericultorii din grădinițe și creșe au fost publicate cu puțin timp în urmă de Ministerul Educației. Proba scrisă a concursului…
Vezi articolul

INTERVIU Ministrul Educației, Ligia Deca: În viitor, titularizarea vine după licențierea în profesie și după noul masterat cu 80% practică, pe care îl introducem prin noua lege a Educației

Noile legi ale Educației aduc schimbări în cariera didactică. Ministrul Educației a explicat în contextele examenelor din ultima perioadă, de Bacalaureat și Titularizare, într-un interviu acordat Karinei Dorobanțu, elevă în…
Vezi articolul

Rezultatele elevilor de la evaluările standardizate să nu fie un criteriu de evaluare pentru activitatea profesorilor – amendament al sindicatelor din învățământ la proiectul legii Deca

Sindicatele din Educație solicită ca rezultatele elevilor de la evaluările standardizate să nu fie un criteriu de evaluare pentru activitatea profesorilor, potrivit amendamentelor trimise Ministerului Educației. În documentul obținut de…
Vezi articolul

Profesorii și directorii de școli care vor să accelereze procesul de transformare digitală pot beneficia de consultanță în achiziții publice și scrierea de proiecte de finanțare de la EDUS (P)

Cel mai important proces în dezvoltarea unei societăți este reprezentat de educație. Viitorul nostru începe cu copiii noștri, încă de la grădiniță și nu se termină cu studiile postuniversitare, dacă…
Vezi articolul