Program post-universitar pentru formarea de competențe în psiho-oncologie – inițiativă a Universității Babeș-Bolyai și a Institutului de Oncologie din Cluj-Napoca

0 vizualizări
Foto: Edupedu.ro
Formarea de competențe în psiho-oncologie face obiectul unor module de formare organizate de un centru co-creat de Institutul de Oncologie din Cluj-Napoca (IOCN) și Universitatea Babeș-Bolyei prin UBB School of Healt-UBBMed, potrivit unui comunicat de presă. Programul, în care sunt implicați direct profesorii Patriciu Achimaș și Daniel David, se adresează specialiștilor în sănătate implicați în oncologie.

Inițiativa de studii post-universitare, numită “Psiho-oncologie: Cancerul într-un model bio-psiho-social”, aparține Centrului pentru Cercetarea Avansată și Abordarea Coprehensivă a Cancerului, co-creat de IOCN și UBBMed.

Potrivit comunicatului:

  • Primul modul/program va fi organizat în formula europeană de „open courses” și „microcredentials”, între 1 noiembrie 2024 și 31 ianuarie 2025. Programul va fi coordonat de prof. univ. dr. Patriciu Achimaș din partea IOCN și de prof. univ. dr. Daniel David din partea UBBMed, alături de implicarea ca lector și prin consultanță a profesorului Guy Montgomery, director al “Center for Behavioral Oncology” de la Icahn School of Medicine at Mount Sinai din New York. 
  • Programul va acoperi 10 teme (întâlniri), organizate după un curriculum internațional, prezentate în regim hibrid (fizic pentru cursanții din Cluj-Napoca și online pentru cei din alte zone ale țării). Temele vor fi prezentate de experți naționali și internaționali în domeniu, astfel încât limba engleză la nivel de comunicare de bază va fi o precondiție a participării.

Sursa citată arată că, din 1 martie 2025, modulul va fi organizat și în formula clasică de curs postuniversitar, cu recunoașterea micro-credențialelor pentru participanții de la programul anterior.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Antireforma Deca-Iohannis în universități: Peste 50% dintre rectorii aleși în valul 2023-2024 au depășit pragul „legal” de două mandate, iar un sfert au ajuns la al patrulea mandat / Trei din cinci rectori nu au avut niciun fel de concurență

Ultimul val de alegeri în universitățile românești, declanșat la finalul anului trecut și aflat acum pe ultima sută de metri, confirmă că una dintre problemele-majore ale sistemului românesc de învățământ…
Vezi articolul

Liga Studenților din Iași protestează astăzi în fața sediului PSD, PNL și al Ministerului Educației: Diplomele nu vor mai avea acoperire. Studenții nu mai pot sesiza problemele din universități

Liga Studenților din Iași organizează astăzi, începând cu ora 12:00, un protest spontan în fața sediilor Partidului Social Democrat (PSD), Partidului Național Liberal (PNL) și a Ministerului Educației față de…
Vezi articolul

PSD propune ca ligile studențești LSRS și USR să fie obligatoriu în conducerea agenției care auditează universitățile, după ce liderii acestora au fost eliminați pentru copiat din examenul de intrare în ARACIS

Deputatul PSD Natalia Intotero, șefa Comisiei de Învățământ de la Camera Deputaților, a inițiat un proiect de lege prin care ligile studențești LSRS și USR să fie obligatoriu în Consiliul…
Vezi articolul
Concursul de directori la București

Agenția pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior reacționează la adresa cererilor de reformă din partea Consorțiului Universitaria: Instituția e autonomă, iar membrii săi sunt selectați prin proceduri proprii

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) a luat poziție, luni, față de cererile formulate vineri de Consorțiul Universitaria pentru guvern, ce menționau între altele și această…
Vezi articolul