Program gratuit de educație antreprenorială și cursuri IT pentru fete cu vârste între 8 și 18 ani / Înscrierile s-au deschis – Technovation Girls 2022

8.237 de vizualizări
Foto: © Buurserstraat386 | Dreamstime.com
Elevele din România, cu vârste de la 8 la 18 ani, pot învăța cum se creează soluții IT pentru probleme reale din comunitate, cum se realizează un plan de afaceri și cum se lansează o aplicație online, în cadrul programului internațional Technovation Girls. Ediția 2022 se lansează pe 10 octombrie și înscrierile s-au deschis, anunță organizatorii într-un comunicat de presă.

Elevele participă apoi, cu proiectul pe care îl dezvoltă în cadrul programului, la o competiție unde pot câștiga premii și recunoaștere internațională, transmit reprezentanții Adfaber, organizație care se ocupă de program și de concurs.

  • “Participantele învață gratuit să dezvolte o aplicație de mobil, un plan de afaceri, un plan de marketing, un pitch video și toate acestea în timp ce încearcă să rezolve probleme reale din lume, ce ating subiecte precum sărăcie, pace, mediu înconjurător, egalitate, educație sau sănătate”, transmit organizatorii.

Cu sprijinul mentorilor voluntari, profesorilor și părinților, folosind materialele gratuite puse la
dispoziție, fetele învață cu ajutorul resurselor gratuite cum să dezvolte aplicații de mobil și proiecte de Inteligență Artificială.

“La Technovation Girls pot participa echipe formate din maxim 5 fete. Astfel, fie că sunt pasionate de comunicare, de design sau de tehnologie, pot să contribuie la dezvoltarea proiectului lor. (…) Programul Technovation prezintă 3 divizii pentru participante:

  • divizia pentru începătoare pentru fete între 8 și 12 ani,
  • divizia junioare pentru fete între 13 și 15 ani,
  • divizia senioare pentru fete între 16 și 18 ani.

În program se mai pot înscrie și mentori pentru a oferi sprijin echipelor pe parcursul competiției. Mentorii pot fi părinți, profesori sau angajați în domenii IT”, potrivit comunicatului.

Înscrierile pentru participarea la evenimentul online de lansare a ediției din acest an se realizează completând acest formular. Organizatorii vor răspunde live întrebărilor celor care doresc să participe în întâlnirea online din 10 octombrie, ora 19:00.

Elevele pot alege să dezvolte aplicații de mobil care se adresează, la alegere, uneia dintre următoarele teme:

  • sărăcie,
  • mediul înconjurător,
  • pace,
  • egalitate,
  • educație,
  • sănătate, potrivit comunicatului de presă.
Comunicatul de presă, în format .pdf:

Ediția trecută, peste 5.500 de eleve din 61 de țări au dezvoltat aproape 1.700 de soluții IT pentru probleme reale ale comunităților din care fac parte sau din lume. România a numărat 7 echipe în semifinalele competiției, dintre care 1 echipă câștigătoare regională pe Europa, mai informează organizatorii.

Foto: © Buurserstraat386 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Eroii Internetului: A treia ediție a programului dedicat siguranței online a copiilor începe în octombrie cu traininguri pentru profesori
14 iulie 2022 – Cinci eleve din România au creat o aplicație de ajutor pentru cei care suferă de un atac de panică și sunt singuri. A fost premiată în competiția pentru fete Technovation

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Inchidere scoli pe fondul crizei sanitare. Tot mai multe tari si regiuni europene au decis sa opreasca accesul elevilor in scoli.

Unele țări și regiuni europene închid temporar școlile. Caz aparte în Cehia, țară care raportează multe infectări în rândul elevilor și profesorilor / Alte zone – îngrijorate de elevii mari și studenții care merg la petreceri și cluburi de noapte

Unele țări și regiuni din Europa au început să închidă, temporar, școlile din cauza pandemiei de Covid-19 sau să asocieze mediul școlar cu noul val epidemic, contrar curentului produs după…
Vezi articolul

Material susținut de Platforma de management organizațional VIVA

Toată lumea vede activitatea profesorilor de 18 ore de predare. Profesorul este și un funcționar, spune un director de școală / Utilitatea platformei care eliberează cadrele didactice de și mai multă muncă administrativă, explicată de doi directori

„Toată lumea vede activitatea profesorilor ca fiind aceea de câteva ore la clasă, cea de 18h de predare, să spunem așa, dar munca lor în școală nu se oprește. Platforma…
Vezi articolul

Ministerul Educației anunță că menține tezele. Sorin Cîmpeanu explică de ce sunt importante: Teza, ca orice evaluare, nu este o pedeapsă, ci ne ajută să înțelegem unde ne situăm cu adevărat, fără a ne minți pe noi înșine

Ministerul Educației anunță că “menține tezele, ca formă de evaluare a nivelului de cunoștințe și competențe ale elevilor”. Într-un comunicat emis de Minister și semnat de ministrul Sorin Cîmpeanu, se…
Vezi articolul

Recomandări pentru “turnurile de fildeș”: Micro-creditele să devină instrumente centrale pentru universități, dacă vor să se adapteze la tendințele europene și să ofere flexibilitate studenților – experți ai Universității din București

Micro-creditele ar trebui să devină puncte centrale pentru “macro-politici educaționale”, dacă universitățile românești doresc să țină pasul cu tendințele europene, afirmă un grup de experți ai Universității din București într-o…
Vezi articolul