Program dedicat pentru Școala altfel și Săptămâna verde, partenerul profesorilor implicați care vor să facă excursii școlare tematice captivante și pline de experiențe de învățare cu elevii lor – Reptiland București (P)

13.090 de vizualizări
Foto: Reptiland București
Educatorii, învățătorii și profesorii sunt mereu în căutare de idei cu priză la elevii lor, iar pentru programele din Săptămâna „Școala altfel” sau „Săptămâna verde” este o provocare să găsești activități captivante pentru copii. Din acest an, însă, calendarul școlar al tuturor cadrelor didactice interesate de științe, de aplicații ale acestora și de biodiversitate, ori sustenabilitate trebuie să conțină o vizită la Reptiland București! În această perioadă ofertele pentru școli și grupuri de vizitatori sunt la prețuri speciale.

La parterul unei clădiri de birouri vizavi de parcarea Romexpo, Poarta B, pe Bulevardul Expoziției nr 1C, veți intra într-un univers spectaculos, captivant, inedit, în care veți găsi:

  • peste 40 de specii de reptile vii, ce trăiesc  în terarii și vivarii automatizate, de mari dimensiuni. Iguane roșii și verzi, Șopârle Gecko, Dragoni de Apă, pui de Caimani, dar și Cayman adult, cel mai mare exemplar expus de Piton Reticulat din România (7 ani, 5 metri, 45 de kg) și alte exemplare permanente și temporare. Din respect pentru aceste vietăți, echipa Reptiland București s-a asigurat că spațiul reptilelor respectă dimensiunile recomandate și anume de două ori și jumătate față de mărimea reptilei la maturitate; spațiile sunt dotate cu lămpi UVB pentru ca reptilele să-și sintetizeze vitamina D, fără de care ar fi expuse la boli; lămpile de căldură asigură confortul acestor animale cu sânge rece, care sunt dependente de soare pentru a-și încălzi corpul.
  • o pădure tropicală într-un spațiu de birouri, cu zeci de plante exotice din întreaga lume, precum Banani Roșii, Streliția, Bromelii ce cresc în buzunarele trunchiurilor de copaci.
  • cel mai mare paludariu expus din România – un ecosistem etajat, în care în partea de sus, pe pământ, cresc plante și flori exotice și trăiesc reptile, iar în apă înoată pești Tetra și broscuțe galbene. Acest ecosistem se autosusține cu ajutorul tehnologiei – sistemul de irigare, de iluminare și temperatura sunt setate automat.
  • un spațiu natural misterios și relaxant – cu abur generat de ultrasunete în care sufli și se relevă mușchi de un verde crud, iar din pământ cresc trunchiuri de copaci cu florile de bromelie în vârful lor. De câteva ori pe zi pornește automat sistemul de irigare aflat deasupra plantelor, creându-se un efect vizual spectaculos.  
Foto: Reptiland București

Școlile beneficiază de un preț special. Pentru a primi o ofertă pentru excursiile școlare pe care le organizați, puteți suna la 0744346196, sau scrie pe office@reptiland.ro.

Adresă: Bulevardul Expoziției nr 1C, București 012244 (vizavi de parcarea Romexpo) Dacă folosești Waze apasă aici și se deschide direct traseul dorit. Sau scanează QR Code-ul acesta:

Program: Luni – vineri 09:00 – 19:00; sâmbătă și duminică 10:00 – 20:00 

Nimic din ceea ce se întâmplă în Reptiland București nu este întâmplător, totul fiind gândit la milimetru. De îndată ce veți intra, veți realiza câtă muncă, știință și artă au fost investite în acest proiect inovator, unic în România și în Europa. Este rezultatul unei munci de echipă – arhitecți, ingineri, floriști, botaniști, medici veterinari și  studenți voluntari, designeri, luminiști, sunetiști, electroniști. Iar toată această experiență va fi oferită mai departe studenților de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București,  Facultatea de Horticultură, cu care urmează un parteneriat prin care studenții vor putea efectua diferite cercetări și ore de practică.

Foto: Reptiland București

Va fi o experiență inedită, care îi va încânta atât pe preșcolari, elevi din clasele primare și gimnaziale, cât și pe liceeni.

Excursiile școlare tematice pot include:

  • Tur ghidat, în care elevii admiră reptilele vii, plantele exotice și află informații și curiozități despre acestea. Ghidul nostru oferă informații personalizate, pe înțelesul fiecărei grupe de vârstă și se va asigura că va stârni elevilor curiozitatea pentru științele naturii.  
  • Ateliere și Cursuri unicat: La Reptiland, elevii învață cum să-și aleagă, cum să-și îngrijească animalele de companie. Mai mult de atât, interacționează și cu astfel de animale de companie: Câini, Pisici, Reptile, Hamster, Iepuri, Broscuțe, Pești. De asemenea, cursanții învață tehnici și noțiuni despre realizarea unui terariu de mici dimensiuni.
Foto: Reptiland București

 Nu ratați ocazia de a oferi elevilor o experiență inedită de învățare:

  • Experiența observării reptilelor vii și plantelor exotice în mediul lor natural, ca într-o enciclopedie vie, îi va ajuta pe copii să-și dezvolte imaginația și creativitatea. Și le va stimula curiozitatea – motorul învățării.
  • Elevii vor valorifica informațiile acumulate la biologie (botanică, zoologie, biogeografie, epigenetică, ecologie) și vor fi mai curioși să aprofundeze anumite subiecte.
  • Valori importante sunt promovate explicit și implicit, precum grija pentru natură și biodiversitate, utilizarea tehnologiei în folosul naturii. Astfel, copiii vor învăța să devină cetățeni ai planetei responsabili și implicați.

Reptiland București este cel mai spectaculos proiect de reconectare cu natura și de educare a respectului pentru mediul înconjurător!

Foto: Reptiland București

Adresă: Bulevardul Expoziției, București 012244 (vizavi de parcarea Romexpo)

Program: Luni – vineri 09:00 – 19:00; sâmbătă și duminică 10:00 – 20:00 

Urmăriți-i pe: Facebook | TikTok | Instagram | Youtube

Foto: Reptiland București

5 comments
  1. A fost…
    Totusi, aceste saptamani (Altfel etc) sunt intreruperi ale cursurilor, percepute de copii ca niste vacante, dar care, dupa cum se lamuresc ei apoi, nu-s vacante.

  2. În acele săptămâni, sunt interzise activitățile care implica bani, este interzis să se organizeze activități pentru care trebuie să plătească elevii.

    1. Da.
      Si oare ce activitati vor putea face elevii fara nici o cheltuiala??
      Vor sta in clasa, in banci si asa mai departe…

      De ce se mai cheama “Scoala Altfel”?

      1. Pentru S A: Au fost ani când la școala altfel se intra în clasă ca la orarul obișnuit, numai că fiecare profesor făcea activități ceva mai interactive și practice, legate de disciplina lui (jocuri, filme, machete, confecționat diverse lucruri, scenete etc). Era mai bine așa, să fie implicați toți profesorii, nu doar profesorii diriginți

        1. Corect. In momentul in care dirigintele organizeaza o activitate cu deplasare, ceilalti profesori nu vor putea participa deoarece orele lor se suprapun cu cele de la alte clase unde acestia mai predau.
          Cele mai bune activitati sunt acelea unde ONG-urile sosesc in scoala si sustin un curs de o ora in fata elevilor apoi se muta la o slta clasa.
          dar, si aici sunt necesari bani.
          De ce Ministerul Educatiei nu s-a gandit sa aloce acestor saptamani cate un buget fiecarei clase?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Fizicianul transformat în vlogger, pentru a le explica tinerilor de la atomii microscopici, la galaxiile nemărginite. Cristian Presură: Să ieșim din turnul nostru de fildeș

Cercetătorul Cristian Presură se transformă în vlogger, pentru a explica fizica pe înțelesul tuturor. Pasionat povestitor al științei, acesta a declarat pentru Edupedu.ro că picătura decisivă în lansarea canalului Youtube…
Vezi articolul

Primarul Timișoarei a lăsat Inspectoratul Școlar fără internet în zi de simulare de BAC și înscriere în clasa pregătitoare. Inspectorul general: Și linia de backup este tăiată

Primarul din Timișoara a lăsat inspectoratul Școlar Județean fără internet, în zi de simulare a examenelor de Bacalaureat și de înscrieri la clasa pregătitoare. În plus, “mâine este o zi…
Vezi articolul