Profitul investit în susţinerea învăţământului profesional – dual va fi scutit de impozit, au decis deputații

585 de vizualizări
învățământul profesional și dual
Foto: alegetidrumul.ro
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege care prevede că operatorii economici care susţin învăţământul profesional-dual vor beneficia de scutire de la plata impozitului pe profitul reinvestit în acest fel sau de deducere a sumelor direcţionate către burse pentru elevi, transmite Agerpres.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare încurajarea operatorilor economici de a iniţia parteneriate cu statul, în vederea susţinerii învăţământului profesional-dual, prin scutirea acestora de la plata impozitului pe profitul reinvestit în acest fel sau prin deducerea sumelor direcţionate către burse pentru elevi.

“Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificările şi completările ulterioare, pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult, care la data încheierii contractului sunt înscrise în Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, precum şi microîntreprinderile care acordă burse elevilor şcolarizaţi în învăţământul dual profesional, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective”, prevede proiectul.

       


1 comment
  1. Buna Ziua,

    Priviind formarea in sistem DUAL si nu invatamantul, aceasta activitate apartine in excluvitatea PATRONATULUI !

    STATUL, prin CJ monitorizeaza contractele de ucenicie si modul de desfasurare cu ajutorul Comisarilor de ucenicie din randul Patronatului ! Nu sunt platiti !!!

    CJ are responsabilitatea invatamantului profesional sa si asigure forta de munca pentru judetul sau si cele limitofe ( nu va pregati cond de Metro la IASI) dar de tramwai da!

    Este o mare diferenta intre un ucenic DUAL si un elev scoala profesionala dar la sfarsitul scolii si formari ambii primesc un certificat care atesta meseria lor national !

    Si pentru incurajarea sistemului DUAL, va recomand , in mandatele publice sa fie mentionata conditia de formarea in DUAL !!!

    Si inca ceva, sistemul DUAL nu trebuie pietrocit, cei din scoala profesionala sunt elevi primesc bursa au vacanta, cei din DUAL sunt ucenici, primesc salariu si au concediu !!!

    Merci

    Stefan RADOVEANU
    Comisar d’apprentissage GENEVE
    Expert in sistemul DUAL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reforma învățământului vocațional. Studiu de caz – Spania: Relații simplificate între școli și companii, accent pe standardele de competență, mai puțină birocrație, mai multă colaborare internațională

Învățământul vocațional spaniol trece, în această perioadă, printr-o perioadă de reformă prin care se încearcă adoptarea unor modele care să răspundă noilor nevoi de pe piața muncii, de la recunoașterea…
Vezi articolul

Asociația Elevilor din Constanța a dat astăzi în judecată Ministerul Educației pentru a obține anularea măsurii care trimite elevii cu media de admitere sub 5 la profesională

Asociația Elevilor din Constanța anunță că a acționat astăzi, 30 septembrie 2019, în instanță Ministerul Educației, pentru anularea Ordinului ministrului care prevede că elevii cu medie de admitere de 5…
Vezi articolul

50 de locuri în două clase de învățământ dual, din toamnă, pentru elevi care vor să devină instalatori, în București și Constanța. Încă din școală au avantaje de până la 1.000 de lei pe lună

Două noi clase de învățământ profesional în sistem dual, în București și Constanța, având calificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze sunt înființate de Asociația Hands across Romania și…
Vezi articolul

Cum a dezinformat Ecaterina Andronescu în 2009 Guvernul și în 2019 Parlamentul: “Nu am desființat niciodată şcoala profesională!”. Școlile de Arte și Meserii au fost desființate de Ecaterina Andronescu

Ministrul Educației a cerut parlamentarilor să nu o mai acuze că a desființat școala profesională în 2009. ”Nu am desființat niciodată școala profesională, așa încât vă rog să vă opriți”,…
Vezi articolul