Profitul investit în susţinerea învăţământului profesional – dual va fi scutit de impozit, au decis deputații

586 de vizualizări
învățământul profesional și dual
Foto: alegetidrumul.ro
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege care prevede că operatorii economici care susţin învăţământul profesional-dual vor beneficia de scutire de la plata impozitului pe profitul reinvestit în acest fel sau de deducere a sumelor direcţionate către burse pentru elevi, transmite Agerpres.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare încurajarea operatorilor economici de a iniţia parteneriate cu statul, în vederea susţinerii învăţământului profesional-dual, prin scutirea acestora de la plata impozitului pe profitul reinvestit în acest fel sau prin deducerea sumelor direcţionate către burse pentru elevi.

“Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificările şi completările ulterioare, pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult, care la data încheierii contractului sunt înscrise în Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, precum şi microîntreprinderile care acordă burse elevilor şcolarizaţi în învăţământul dual profesional, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective”, prevede proiectul.

       


1 comment
  1. Buna Ziua,

    Priviind formarea in sistem DUAL si nu invatamantul, aceasta activitate apartine in excluvitatea PATRONATULUI !

    STATUL, prin CJ monitorizeaza contractele de ucenicie si modul de desfasurare cu ajutorul Comisarilor de ucenicie din randul Patronatului ! Nu sunt platiti !!!

    CJ are responsabilitatea invatamantului profesional sa si asigure forta de munca pentru judetul sau si cele limitofe ( nu va pregati cond de Metro la IASI) dar de tramwai da!

    Este o mare diferenta intre un ucenic DUAL si un elev scoala profesionala dar la sfarsitul scolii si formari ambii primesc un certificat care atesta meseria lor national !

    Si pentru incurajarea sistemului DUAL, va recomand , in mandatele publice sa fie mentionata conditia de formarea in DUAL !!!

    Si inca ceva, sistemul DUAL nu trebuie pietrocit, cei din scoala profesionala sunt elevi primesc bursa au vacanta, cei din DUAL sunt ucenici, primesc salariu si au concediu !!!

    Merci

    Stefan RADOVEANU
    Comisar d’apprentissage GENEVE
    Expert in sistemul DUAL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Calendarul examenelor de certificare a calificării profesionale a fost publicat în Monitor. Postlicealele Ministerului de Interne încep examenele în noiembrie 2019

Calendarul examenelor de certificare a calificării profesionale a absolvenților de învățământ profesional și tehnic preuniversitar a fost publicat în Monitorul Oficial. Primele examene se susțin la școlile postliceale ale Ministerului…
Vezi articolul

Nu avem profesori, instructori capabili să utilizeze resurse tehnologice avansate în învățământul profesional, spune ministrul Educației: Trebuie să flexibilizăm condițiile prin care oameni pregătiți de la nivelul operatorilor economici să poată avea acces în școală

Trebuie să flexibilizăm condițiile prin care oameni pregătiți, de la nivelul operatorilor economici, să poată avea acces în școală, susține ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Acesta a vorbit despre dotările pe…
Vezi articolul

Elevii de școală profesională „nu vor mai pierde un an din viață”, spune ministrul Educației, care anunță că aceștia nu mai fac niciun an suplimentar pentru a intra în Bacalaureat, ci vor putea trece „oricând” direct în clasa a XII-a, în noile licee profesionale propuse în proiectul de lege a învățământului

Nu va mai exista un an suplimentar de studiu pentru elevii care vor face învățământ profesional de 3 ani, în noile licee profesionale care vor fi înființate, dacă proiectul legii…
Vezi articolul