Profesorul universitar de la Universitatea Politehnică București, acuzat de luare de mită într-un proiect cu fonduri europene, trimis în judecată

1.270 de vizualizări
Foto: Alex Tudor – Agerpres Foto
Profesorul universitar în cadrul Universității Politehnice din București, Cristian Florian Dincă, acuzat de luare de mită într-un proiect cu fonduri europene, a fost trimis în judecată, transmite DNA, într-un comunicat de presă. Profesorul universitar ar fi pretins și primit de la două persoane suma de 161.370 de lei. Potrivit surselor G4Media, profesorul i-ar fi cerut unui angajat jumătate din indemnizația plătită din banii UE pentru a-l include în proiecte. Amintim că Universitatea Politehnica din București a anunțat la începutul lunii martie că „a demarat o analiză proprie“ în cazul acestui dosar: „În cazul în care acuzațiile vor fi confirmate la finalul demersului judiciar, soluția adoptată de către universitate va fi una fără echivoc“, transmitea Universitatea.

Cristian Florian Dincă, profesor universitar în cadrul Universității Politehnice din București și director al Departamentului de Producere și Utilizarea Energiei din cadrul aceleiași unități de învățământ, a fost trimis în judecată “pentru comiterea a două infracțiuni de luare de mită, în formă continuată (34 acte materiale)”, potrivit comunicatului de presă al DNA.

“În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 262/VIII/3 din 03 martie 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Cristian Florian Dincă, profesor universitar în cadrul Universității Politehnice din București.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada august 2020 – februarie 2023, inculpatul Dincă Cristian-Florian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la două persoane suma totală de 161.370 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, ca responsabil de proiect în cadrul proiectelor finanțate din fonduri nerambursabile: “Asociat-474 PED/2020”, „Hybrid Solvent”, „In-No-Plastic”, „Dezvoltarea de solvent”, „Cap soft”, derulate în cadrul Universității Politehnice din București.

Banii respectivi reprezentau aproximativ jumătate din indemnizația pe care cele două persoane ar fi primit-o în contextul menționat mai sus, în calitate de angajate în cadrul proiectelor respective.

La data de 02 martie 2023, potrivit înțelegerii anterioare, inculpatul Dincă Cristian Florian ar fi primit de la una dintre cele două persoane suma de 6.000 de lei, reprezentând tranșa aferenta salariului primit de aceasta în luna februarie 2023, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii”, mai scrie în comunicatul de presă.

Citește și:
BREAKING Profesor universitar de la Politehnică, reținut de DNA / Este acuzat de luare de mită într-un proiect cu fonduri europene / I-ar fi cerut jumătate din indemnizație unui angajat plătit cu banii UE
Universitatea Politehnica din București anunță că „a demarat o analiză proprie“ în cazul profesorului reținut de DNA, acuzat de luare de mită într-un proiect cu fonduri europene: „În cazul în care acuzațiile vor fi confirmate la finalul demersului judiciar, soluția adoptată de către universitate va fi una fără echivoc“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile care vor vrea să depună proiecte pentru reducerea abandonului școlar în runda a II-a vor putea primi bani mai mulți decât cele 1.409 care s-au calificat în PNRAS în prima etapă. Suma maximă crește cu 50% în ghidul publicat în consultare, fără nicio explicație de la Ministerul Educației

Unitățile de învățământ ar putea să primească granturi de până la 300.000 de euro, pentru reducerea abandonului școlar, potrivit Ghidului Solicitantului – Schema de Granturi (runda II), document pus în…
Vezi articolul

Eveniment organizat de Edupedu.ro și World Vision România

VIDEO TEXT Dezbatere online: PISA 2022 – fața necosmetizată a școlii / Directorul OCDE pentru Educație, Andreas Schleicher: Diferențele sociale relevate de PISA sunt o provocare imensă pentru România / Ce spun fostul ministru Mircea Miclea, cercetători, profesori și reprezentanți ai mediului de afaceri despre rezultatele și opțiunile României

Rezultatele PISA 2022 arată o conservare a nivelului minim al Educației din România. Circa 49% dintre elevii de 15 ani nu reușesc să aplice cunoștințele de matematică elementară, care ar…
Vezi articolul

Amenințări, răpiri, înlocuirea profesorilor cu alții aduși din Crimeea: Cum arată “rusificarea” educației în teritoriile ocupate din Ucraina – CNN / Precedentul anexării Crimeei și al elevilor care au ajuns să lupte acum împotriva propriei țări

Directori amenințați, răpiri de profesori, somații să se renunțe la predarea în limba ucraineană și cu manuale ucrainene, dar și profesori care refuză categoric să se supună ordinelor soldaților –…
Vezi articolul