Olimpiada de matematică va fi gestionată profesional de Societatea de Științe Matematice, Ministerul asigurând toată logistica – anunță profesorul Radu Gologan

4.606 vizualizări
Foto: Facebook.com / Radu Gologan
Profesorul Radu Gologan, președinte al Societății de Științe Matematice din România a revenit cu precizări, într-o postare pe pagina sa de Facebook, privind organizarea olimpiadei de matematică.

Am primit asigurări din partea domnului ministru Cîmpeanu că Olimpiada de Matematică va fi, în oricare din variante, gestionată profesional de Societatea de Științe Matematice, Ministerul asigurând toată logistica. Cred că e o recunoaștere a modului impecabil în care membri ai Societății s-au implicat de peste o sută de ani în excelența matematică și mai ales în acești doi ani delicați. Iată că demersurile noastre din ultimii 10 ani, de a aduce împreună inspectoratele județene, Societatea și Ministerul, dau roade.

Reacția profesorului vine după ce vineri el l-a contrazis, tot într-o postare pe Facebook, pe ministrul Educației, care a spus că nu s-au organizat olimpiade naționale și internaționale în ultimii doi ani de pandemie. „Am avut nevoie să reluăm olimpiadele după doi ani de întrerupere, pentru că avem elevi foarte buni care au dorit să participe la olimpiade internaționale și nu au fost recunoscute doi ani în România. A fost o urgență să aprobăm lista olimpiadelor care sunt legate de internațională”, spunea Sorin Cîmpeanu la Digi24.

În replică, profesorul Radu Gologan a subliniat că s-au organizat olimpiade în acești doi ani, de către Societății de Științe Matematice din România, fără sprijinul ministerului Educației însă.

„Societatea de Științe Matematice, fondatoare a Olimpiadei Internaționale de Matematică, este membră a comunității Olimpiadei Internaționale de Matematică (invitațiile de participare fiind adresate ei, în numele României) și prin urmare, a organizat cele trei faze ale olimpiadei naționale de matematică și a selecției și pregătirii loturilor fără niciun sprijin al Ministerului pe care îl conduceți, care de altfel, neoficial a apreciat și a susținut demersul”.

„Ca Președinte al Societății de Științe Matematice din Romania, reprezentant al celor 7.000 de dascăli matematicieni, iubitori de copii excepționali, nu voi lăsa la mâna birocrației această minunată tradiție a școlii românești”, concluziona Radu Gologan, pe Facebook.

Într-o postare ulterioară a subliniat că a primit asigurări din partea ministrului Educației că Societatea de Științe Matematice din România va fi sprijinită de minister în organizarea olimpiadei de matematică.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Curiozități din viețile cercetătorilor de geniu, la Minutul Nobel: Cântărețul fără talent din corul școlii care a rezolvat celebra problemă a neutrinilor solari și scoțianul care a descoperit toate gazele rare, heliu, neon, argon, kripton și xenon

La „Minutul Nobel” Teach4u – Radio România Cultural de săptămâna trecută, am vorbit despre destine fascinante, care au schimbat soarta omenirii. Am vorbit despre : Mulți profesori îmi cer textele, pentru…
Vezi articolul

Ministerul Educației primește aproape 300 de milioane de lei în plus pe februarie, pentru salariile profesorilor și transportul elevilor, față de limitele stabilite tot la cererea instituției cu o lună în urmă – document

Planificare defectuoasă la Ministerul Educației în stabilirea bugetelor lunare. Instituția va primi aproape 300 de milioane de lei în plus pentru luna februarie, pentru salariile profesorilor și transportul elevilor, față…
Vezi articolul

Ce declanșează comportamentul cyberstalkerilor. Diana Ioaneș, psiholog școlar: Stalker-ul, la încheierea unei relații, trăiește un sentiment de abandon exagerat de puternic, reiterat pe fondul unui atașament nesigur din copilărie. Care este forma corectă de parenting care poate proteja victimele

Părinții care doresc să-și protejeze copiii de cyberstalking și cyberbullying „ar trebui să încerce să creeze cu propriul copil o relație de încredere, de susținere, și mai ales în adolescență…
Vezi articolul