Profesorul nu trebuie să ducă grija zilei de mâine, transmite Simion Hancescu, FSLI, de Ziua Europei: Lipsa unor salarii motivante ne aduce în pragul unui pericol pe care nu-l vom putea evita

4.415 vizualizări
Simion Hăncescu / Foto: Simion Mechno – Agerpres Foto
„Lipsa unor salarii motivante ne aduce în pragul unui pericol pe care nu-l vom putea evita, dacă această politică greșită nu va fi corectată – la catedră vor ajunge oameni fără pasiune, talent și responsabilitatea muncii pe care o fac”, este mesajul președintelui Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hancescu, cu ocazia Zilei Europei, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

Acesta a transmis că profesia de cadru didactic este „una a dăruirii și a implicării totale, iar ca acest lucru să se întâmple, profesorul nu trebuie să ducă grija zilei de mâine”.

  • Amintim că Edupedu.ro a scris că profesorii vor primi în termen de 3 luni prima tranșă pentru plata diferențelor salariale, pentru perioada 2017-2021. Mai multe detalii aici.
  • Mai amintim că, în ianuarie 2022, ministrul Educației declara că cel mai mic salariu net al unui profesor debutant în România este 2.597 lei, cu indemnizaţia de hrană inclusă

„Ne dorim o economie performantă, care să funcționeze ca un motor nou, nu unul cârpit, dar nu putem ajunge aici dacă de pe băncile școlii nu vor ieși absolvenți bine pregătiți, în ton cu cerințele actuale ale pieței muncii și mai ales motivați să rămână în această țară!”, conform comunicatului.

Simion Hancescu a adus în discuție și situația infrastructurii din unele școli: „Cea mai mare parte a școlilor din România și în special cele din mediul rural, se confruntă cu lipsuri considerabile în privința bazei materiale, iar în unele dintre ele învățământul se face ca în condițiile din lumea a treia, dacă ne gândim la frigul din sălile de clase, la mobilierul școlar sau la laboratoarele de care dispun”.

Acesta a mai spus că școala online nu s-a putut desfășura în unele unități de învățământ din cauza „bazei materiale inexistente”: „Deși ne lăudăm ca fiind una dintre țările cu cea mai mare viteză a conexiunii la internet, multe dintre școlile noastre au fost în incapacitate, săptămâni întregi, să susțină școala online din cauza bazei materiale inexistente sau prost făcute!”

Comunicatul integral

Citește și:
OFICIAL Profesorii vor primi în termen de 3 luni prima tranșă pentru plata diferențelor salariale, pentru perioada 2017-2021 / Ordonanța de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial

5 comments
  1. Daca tot suntem cei mai saraci angajati poate cereti fara impozit pe venit cum alte categorii cu salarii mult mai mari ca noi.

  2. Pai domnilor de la conducerea sindicatelor, prin lege salariile trebuiau marite de doi ani! Cotizatii stiti sa luati, dar sa faceti ca legile sa fie respectate nu mai stiti! Voua si alor vostrii sa va fie cald!
    Pas cotizatie la sindicat, ca nu meritati!

  3. Si cand veti scrie despre aducerea salariilor la nivelul grilei din lege care trebuia facuta acum 2 ani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre deschiderea școlilor: Prioritizăm pe trei paliere – grădiniţe şi învăţământ primar, elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, elevii din şcolile care au avut dificultăți în online

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că momentul deschiderii şcolilor va fi stabilit împreună cu Ministerul Sănătăţii, în funcţie de evoluţiile epidemiologice, transmite Agerpres. Potrivit ministrului, se va lua…
Vezi articolul

Plata profesorilor pentru orele remediale, pe masa Guvernului. Proiectul de Ordonanță de Urgență prevede 200 de lei/lună pentru fiecare elev și un buget total din fonduri europene de 50 milioane euro

Plata profesorilor pentru orele remediale se va reglementa printr-o Ordonanță de Urgență, conform proiectului de act normativ în stadiu de document lucru, consultat de Edupedu.ro. Proiectul va intra în ședința…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor: Orice altă legitimație de călătorie în afara abonamentului, inclusiv biletele, va fi acceptată pentru decontarea navetei școlare, ca urmare a deciziei CCR

Consiliul Național al Elevilor anunță că “salută decizia Curții Constituționale de a constata caracterul neconstituțional al sintagmei ‘pe bază de abonament’ enunțată în articolul 84 alin. 3 din cadrul Legii…
Vezi articolul