Profesorul Liviu Matei de la Universitatea Central Europeană, numit în conducerea Școlii de educație a King’s College London, una dintre cele mai mari universități britanice

543 de vizualizări
Profesorul Liviu Matei / Foto: KCL.ac.uk
Profesorul român Liviu Matei, expert în educație și în managementul instituțiilor de învățământ superior, în prezent coordonator academic și profesor pentru studii de profil la Universitatea Central Europeană, a fost desemnat la conducerea școlii de educație a King’s College London (KCL), una dintre cele mai mari universități din Marea Britanie, a anunțat aceasta din urmă vineri, pe site-ul propriu.

Liviu Matei a fost numit la conducerea Școlii de Educație, Comunicare și Societate și profesor pe teme legate de învățământ superior și politici publice în cadrul KCL. El va prelua funcția începând din 1 martie 2022.

În prezent, el este coordonator academic și prorector în cadrul Universității Central Europene, profesor la departamentul de politici publice al acestei instituții și director al Centrul Yehuda Elkana pentru Învățământ Superior.

Potrivit prezentării sale de pe site-ul Universității Central Europene, Liviu Matei a studiat filosofia și psihologia la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a urmat studii de sociologie și educație la Universitatea din București, unde a obținut și doctoratul. E specializat, cu studii ulterioare în mai multe instituții europene, în guvernanța universităților, finanțarea și internaționalizarea învățământului superior, libertate academică, autonomie universitară, asigurarea calității. 

Prezentarea făcută de King’s College menționează că este fondator al Observatorului Global pentru Libertate Academică, al Platformei de Cercetare pentru o Societate Deschisă, al Institutului Global OSUN pentru Studii Avansate și al altor programe și premii pentru cariera didactică.

King’s College London este una dintre primele 10 mari instituții de învățământ superior din Marea Britanie, fiind plasată pe locul 7, la nivelul acestei țări, în clasamentele globale Times Higher Education și Shanghai Ranking.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Dacă nu așezăm educația pe un soclu etic solid, orice am face se va nărui la prima adiere de vânt potrivnic” – mesajul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, către profesorii actuali și viitori / Apel la întărirea formării inițiale și continue: “Noi trebuie să aducem excelența în educație rapid”

“Câștigătorii competiției globale de mâine sunt cei care azi deprind analiza critică și discernământul în școli. Cei care pot să facă diferența dintre adevăr și minciună, cei care pot să…
Vezi articolul

Mihaela Popa, fost secretar de stat în Educație: Astăzi, la Colegiul meu, sunt înscriși 500 pe 78 de locuri, 400 de copii vor pleca triști acasă. Cât o să-și mai bată joc statul de copii? De ce atâtea examene, când în vârf avem doar gângăvi, inculți și plagiatori?

„Astăzi, la Colegiul meu, sunt înscriși 500 pe 78 de locuri, 400 de copii vor pleca triști acasă și poate neîncrezători pentru viitor. Cât o să-și mai bată joc statul…
Vezi articolul