Profesorul Liviu Matei de la Universitatea Central Europeană, numit în conducerea Școlii de educație a King’s College London, una dintre cele mai mari universități britanice

574 de vizualizări
Profesorul Liviu Matei / Foto: KCL.ac.uk
Profesorul român Liviu Matei, expert în educație și în managementul instituțiilor de învățământ superior, în prezent coordonator academic și profesor pentru studii de profil la Universitatea Central Europeană, a fost desemnat la conducerea școlii de educație a King’s College London (KCL), una dintre cele mai mari universități din Marea Britanie, a anunțat aceasta din urmă vineri, pe site-ul propriu.

Liviu Matei a fost numit la conducerea Școlii de Educație, Comunicare și Societate și profesor pe teme legate de învățământ superior și politici publice în cadrul KCL. El va prelua funcția începând din 1 martie 2022.

În prezent, el este coordonator academic și prorector în cadrul Universității Central Europene, profesor la departamentul de politici publice al acestei instituții și director al Centrul Yehuda Elkana pentru Învățământ Superior.

Potrivit prezentării sale de pe site-ul Universității Central Europene, Liviu Matei a studiat filosofia și psihologia la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a urmat studii de sociologie și educație la Universitatea din București, unde a obținut și doctoratul. E specializat, cu studii ulterioare în mai multe instituții europene, în guvernanța universităților, finanțarea și internaționalizarea învățământului superior, libertate academică, autonomie universitară, asigurarea calității. 

Prezentarea făcută de King’s College menționează că este fondator al Observatorului Global pentru Libertate Academică, al Platformei de Cercetare pentru o Societate Deschisă, al Institutului Global OSUN pentru Studii Avansate și al altor programe și premii pentru cariera didactică.

King’s College London este una dintre primele 10 mari instituții de învățământ superior din Marea Britanie, fiind plasată pe locul 7, la nivelul acestei țări, în clasamentele globale Times Higher Education și Shanghai Ranking.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Improvizațiile Ligiei Deca pentru perioada în care vor fi examene în timpul cursurilor: școlile pot intra în „Școala altfel” sau Săptămâna Verde și „se poate umbla” la programa de examene, dacă apar probleme / Elevii vor fi înscriși ilegal la bacalaureat, fără să fie absolvenți de liceu

Elevii din clasele V-VII și IX-XI în anul școlar 2024-2025 vor putea fi în Săptămâna „Școala altfel” sau în Săptămâna Verde în vară, când elevii de clasele a VIII-a și…
Vezi articolul

Reprezentanții elevilor, despre proiectul modificării ARACIP: Interesele unora primează în fața siguranței copiilor și în fața educației de calitate / Solicităm ministrului educației să retragă, de urgență, proiectul de hotărâre de guvern

„Consiliul Național al Elevilor dezaprobă ferm reorganizarea aberantă a ARACIP și susține că activitatea agenției trebuie să rămână independentă față de factorul politic sau de interesele obscure” și cer retragerea…
Vezi articolul