Profesorul de Limba română Cătălin Zaman, numit inspector școlar general adjunct în Buzău: Este o provocare, încerc să mă adaptez. Să nu uităm că suntem profesori și trebuie să predăm / Acesta anunță că de la 1 octombrie începe pregătirea online cu elevi din țară pentru Evaluarea Națională

2.905 vizualizări
Foto: Facebook.com/ Cătălin Zaman
Cătălin Zaman, profesor premiat Merito, director al Şcolii Gimnaziale „Învăţător Nicolae Ispas” din localitatea Clondiru, a fost numit recent în funcţia de inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) şi anunţă că va extinde la nivelul întregului an şcolar proiectul meditaţiilor online dedicat elevilor care se pregătesc pentru Evaluarea Naţională.

Cătălin Zaman a urmat Facultatea de Litere, secţia Română – Franceză, la Universitatea Transilvania din Braşov şi un masterat în Mass Media şi Comunicare. Din 2006 predă în satul natal, Clondiru, aflat la 30 de kilometri de Buzău, unde a fost numit şi director al şcolii. Recent, cadrul didactic a fost cooptat în echipa de conducere a IŞJ Buzău.

Este o provocare, am experienţă managerială, fiind de trei ani şi jumătate director de şcoală şi încerc să mă adaptez. Mă ocup de compartimentul Economic-Administrativ. Îmi păstrez totodată obligaţia de catedră la Şcoala Clondiru.

Nu ar trebui să ne uităm menirea, dacă putem să facem ceva suplimentar pentru Educaţie, cum ar fi acest demers început, să sprijinim progresul este bine, dar să nu uităm că suntem profesori şi trebuie să predăm”, a declarat profesorul Cătălin Zaman, pentru Agerpres.

Profesorul de Limba şi literatura română a primit distincţia Merito în anul 2021, după ce mai bine de jumătate dintre elevii săi au înregistrat medii de peste 9 la examenul de Evaluare Naţională.

Într-o emisiune la TVR 2 de pe 6 iunie, Zaman a vorbit despre „birocrația” care „ne doboară”. Profesorul a precizat atunci că „e efectiv îngrijorător și epuizant ritmul în care ni se cere întocmirea unui anumit raport sau termenele care vin. Primim mesaje de la la ora 11:00 ca la ora 12:00 trebuie să să fie gata”.

  • Am avut o discuție cu colegii mei în dimineața aceasta și am fost întrebați de cineva să spunem repede un lucru care ne stresează zi de zi. Cel mai întâlnit răspuns – hârtiile. Deci, birocrația ne doboară. E efectiv îngrijorător și epuizant ritmul în care ni se cere întocmirea unui anumit raport sau termenele care vin. Primim mesaje de la la ora 11:00 ca la ora 12:00 trebuie să să fie gata, iar întocmirea unui raport presupune, bineînțeles, o anumită documentare.
  • Al doilea cel mai întâlnit răspuns – părinții agresivi. Adică e o realitate pe care au subliniat-o extraordinar de bine. Constatăm, dacă ne uităm în media, că cel mai puțin la actul acesta educațional se pricep profesorii, noi suntem cei mai puțini pregătiți pentru a produce actul acesta, cu toate că noi îl producem în sala de clasă”, a menționat Cătălin Zaman.

În acest an, cadrul didactic a oferit meditaţii online gratuit unor elevi înscrişi la examenul de Evaluare Naţională din mai multe judeţe precum Buzău, Maramureş, Cluj, Iaşi, Arad sau Suceava, după cum Edupedu.ro a relatat în premieră.

Proiectul va continua începând cu data de 1 octombrie, se va desfăşura pe tot parcursul anului şcolar, o să fac periodic grupe de câte 50 de copii, să recapitulez materia din anii V-VII, după care în luna mai ne readunăm toate grupele pentru o recapitulare finală, undeva la 7-8 şedinţe, câte două pe săptămână”, a mai precizat cadrul didactic. 

Citește și:
Cătălin Zaman, profesor și director de școală: Birocrația ne doboară. E efectiv îngrijorător și epuizant ritmul în care ni se cere întocmirea unui anumit raport sau termenele care vin
Pregătire online gratuită la Limba română pentru elevii de la sat care vor susține Evaluarea Națională 2024, anunțată de profesorul Cătălin Zaman: Chiar dacă mai e puțin timp, elevii să lucreze eșalonat
Cătălin Zaman, profesor de limba română și director, despre soluții pentru îmbunătățirea performanțelor elevilor până la Evaluarea Națională: Intenționez să dau o simulare pe lună la nivel de școală și două-trei teste de lucru la final de săptămână, pe care luni copiii să le aibă pe masă, corectate cu sfaturi individuale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Amenzi pentru Colegiul Andrei Șaguna, Colegiul Doctor Ioan Meșotă și Colegiul Grigore Moisil, toate din Brașov, de la Consiliul pentru Combaterea Discriminării: Este discriminatorie eliminarea din școală a elevilor cu medii sub 7 sau 8

Trei colegii naționale din Brașov au fost amendate astăzi de Consiliul pentru Combaterea Discriminării, pentru eliminarea din școală a elevilor care nu iau medii mai mari de cel puțin 7…
Vezi articolul

Sorin Ion, Ministerul Educației: Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a și-a cam pierdut sensul. În fiecare an, în mediul educațional, aud „admiterea era bună, că noi am dat admitere pe vremea noastră“

Secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion a spus în comisia de învățământ din Senat, vineri, că Evaluarea Națională și-a pierdut din sens și asta a dus la “derapaje…
Vezi articolul