Profesorul american Keith Hitchins, care a publicat istoria României la cele mai prestigioase edituri din lume, a murit la 90 de ani

339 de vizualizări
Keith Hitchins / Foto: Facebook.com/Facultatea de Istorie Iași

Profesorul american Keith Hitchins, care a publicat istoria României la cele mai prestigioase edituri din lume, a murit cu șase luni înainte de a împlini 90 de ani. Keith Hitchins a publicat despre români şi România aproape 60 de ani, la cele mai mari şi prestigioase edituri ale lumii.
  • ”Născut la 2 aprilie 1931, sosit în România la începutul anilor 1960 pentru stagii de documentare şi pentru perfecţionarea limbii române, Keith Hitchins a făcut ordine în gâlceava politică şi ştiinţifică româno-ungară referitoare la Transilvania şi la problemele dintre diferitele ei comunităţi şi confesiuni”, scrie Info Sud-Est.

Hitchins a publicat prima sa carte în 1969, la Harvard University Press, intitulată „Rumanian National Movement in Transylvania, 1780-1849”. Și în ultimele sale monografii se referă tot la România.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Calendarul de preadmitere la studiile de licență și master 2022, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș: Înscrieri până pe 31 mai la studii de licență și 24 mai pentru studii de masterat (P)

Încep curând înscrierile pentru Preadmitere la UMFST „George Emil Palade” din Târgu-Mureș. Înscrierea candidaților se va face exclusiv pe platforma de înscriere on-line dedicată Preadmiterii 2022 accesând pagina admitere@UMFST. Perioada…
Vezi articolul

BREAKING Părinții pot plăti excursiile în Săptămâna „Școala altfel”, dar este interzis ca elevii și profesorii să strângă fonduri. Ordinul cu noua metodologie, publicat în Monitorul Oficial

Noua metodologie privind desfășurarea programului “Școala Altfel” a fost publicată în Monitorul Oficial, miercuri, 11 octombrie. Potrivit documentului, părinții pot plăti excursiile în cadrul programului “Școala Altfel”, dar este interzisă…
Vezi articolul
Constantin Ichim / Foto: Arhiva personala

Articol susținut de Fundația Orange

Educație digitalizată la sat. Exemplul școlii cu 4 note de 10 la Evaluarea Națională, după intrarea în proiectul Digitaliada, introducerea Informaticii ca materie obligatorie și a orelor remediale. Constantin Ichim, director: Mi s-a dat foarte multă încredere

Pot face profesorii performanță și carieră la școlile din sate? Digitalizarea educației îi poate ajuta pe copiii și profesorii din mediul rural? Cu o pondere de 83% a copiilor care…
Vezi articolul

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale: Declarația adoptată de Guvern pentru profesori ”are valoarea unei declarații făcute de patru politicieni, care s-ar putea ca de săptămâna viitoare să nu mai fie niciunul dintre ei în funcție” / Nu are valoare juridică, ci doar politică

Declarația adoptată de Guvern pentru angajații din Învățământ „are valoarea unei declarații făcute de patru politicieni, care, întâmplător, se află pe anumite funcții astăzi și s-ar putea ca, de săptămâna…
Vezi articolul

Un absolvent de liceu pedagogic care vrea să fie învățător și un tânăr cu studii superioare care vrea să se facă profesor pentru învățământ primar – ce trasee de angajare și profesionale vor avea, potrivit noii legi a Educației

Din anul școlar 2028-2029, absolvenții de liceu pedagogic vor da concursul național de ocupare a posturilor didactice, adică titularizarea, doar că vor putea fi angajați pe o perioadă determinată de…
Vezi articolul