Profesorii unui colegiu național din Covasna se plâng că predau printre gândaci și în săli neîncălzite: „Ne bucurăm că nu ne plouă, că ne mai vin copiii la școală” / Primar: „Nu văd luminița de la capătul tunelului”

Foto: G4Media.ro

O petiție a profesorilor Colegiului Național „Mihai Viteazul” (CNMV) din municipiul Sfântu Gheorghe, intrat în renovare acum 4 ani și unde lucrările nu au fost încă finalizate, atrage atenția cu privire la condițiile precare în care ei își desfășoară activitatea, scrie Covasna Media, preluată de G4Media.ro.

Cele mai multe clase au fost mutate în cinci locații diferite, iar profesorii se plâng de lipsa materialelor didactice și de condițiile precare și insalubre în care învață elevii.

Într-o scrisoare deschisă, profesorii spun că este frig, sunt gândaci și că nu au materiale de predare moderne, așa cum au toate școlile din județ.

Profesorii reclamă durata lucrărilor de reabilitare a clădirii care au început în octombrie 2020 și care, din cauza mai multor neînțelegeri dintre primărie și constructor, nu este clar când se vor finaliza.

Primarul municipiului, Antal Árpád, susține că situația internatului colegiului rămâne incertă. În ciuda faptului că lucrările de reabilitare și modernizare sunt finalizate în proporție de circa 90%, elevii și profesorii nu pot utiliza clădirea, iar autoritățile locale se judecă în continuare cu firma din Cluj care a câștigat licitația pentru aceste lucrări.

Într-un interviu la We Radio, primarul Antal Árpád a amintit că instituția pe care o conduce a încercat să rezolve problema pe cale amiabilă, însă fără succes. În aceste condiții, edilul se teme că procesele aflate pe rolul instanțelor de judecată s-ar putea întinde pe mai mulți ani, având în vedere experiențele similare avute în trecut de autoritățile județene.

„Nu văd luminița de la capătul tunelului în cazul internatului”, a spus primarul, în cadrul interviului.

Clădirile școlilor sunt în responsabilitatea și administrarea consiliilor locale și primăriilor.

Citește mai mult pe G4Media.ro.
Exit mobile version