Profesorii ucraineni vor primi 50.000 de calculatoare, donate de UNESCO şi de Google, pentru ca să poată ţine orele în sistem online / Peste 40% din şcolile ucrainene au fost distruse de la declanșarea războiului și sunt nevoite să facă online cursurile

167 de vizualizări
Foto: Unesco.org
UNESCO și Google au anunțat că vor dona 50.000 de calculatoare pentru profesorii din Ucraina, pentru ca procesul de învățare să nu fie afectat, în școlile care au fost avariate și distruse de război. Profesorii vor primi și programe care să îi ajute la desfășurarea orelor și vor fi instruiți online.

Potrivit autorităţilor ucrainene, 2.292 de centre de învăţământ au fost avariate şi 309 distruse de la începerea invaziei ruse, la 24 februarie. Astfel, peste 40% din şcolile ucrainene s-au văzut nevoite să reia cursurile în regim online. UNESCO și Google anunță că donează profesorilor ucraineni 50.000 de calculatoare, pentru ca să-şi poată ţine orele în sistem online, pe fondul invaziei ruse în Ucraina. Primele 10.000 de calculatoare sunt deja distribuite în regiunile Dnipro, Chernihiv și Sumy. În săptămânile ce urmează vor fi distribuite și restul calculatoarelor în alte zone.

Numărul de computere ce vor fi donate, 50.000, a fost stabilit de un grup de experţi ai acestui organism, care s-a deplasat în Ucraina în perioada 24-28 septembrie.

„Cât timp luptele provoacă pagube centrelor de învăţământ şi îi împiedică pe numeroşi elevi ucraineni să se întoarcă la şcoală trebuie să punem la dispoziţie instrumente de învăţare la distanţă pentru a ne asigura că orele sunt ţinute în continuare”, a declarat directoarea generală a UNESCO, Audrey Azoulay, cu ocazia Zilei Internaţionale a Profesorilor.

De asemenea, profesorii vor fi instruiți prin cursuri online, UNESCO va oferi resursele educaționale digitale, iar Google va oferi și sprijin emoțional profesorilor dar și programe de învățare pentru a le folosi la ore.

„Acesta este un exemplu foarte bun în care sectorul privat lucrează împreună cu cel public pentru a găsi soluții pe timp de criză”, a mai spus directoarea generală a UNESCO, Audrey Azoulay.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Înscrieri modulul psihopedagogic 2024-2025. Studenții de anul I de la Universitatea din București care vor să devină profesori își depun dosarele online până pe 17 octombrie / Admiterea – pe bază de scrisoare de motivație

Studenții de anul I de la facultățile Universității din București (UB) care vor să devină profesori se pot înscrie până pe 17 octombrie la cursurile pentru modulul psihopedagogic – nivel…
Vezi articolul

VIDEO Manifestații în Piața Universității. Studenții au ieșit în stradă pentru a doua seară la rând: „Tinerii vă cer în cor, nu votați un dictator”, „Iubirea de țară nu e legionară” / Au fost circa 1.000 de protestatari

Circa 1.000 de studenți și tineri s-au adunat la manifestația din Piața Universității marți seara. Este pentru a doua seară când tinerii merg în centrul Bucureștiului pentru a-și arăta îngrijorarea…
Vezi articolul

INTERVIU Oana Fotache Dubălaru, decana Facultății de Litere UB: Numărul posturilor scoase la concursul de titularizare e ridicol de mic. Lipsa de perspectivă îi descurajează pe profesorii debutanți în câțiva ani. E un cerc vicios al demotivării

Absolvenții de Litere, specializarea limba română și o limbă străină, ajung să fie profesori în sistemul public de învățământ pe un număr de posturi scoase la concurs „ridicol de mic”,…
Vezi articolul

VIDEO O nouă lege a Educației până la începutul anului școlar viitor „e dorința noastră” spune ministrul Cîmpeanu, după amânarea implementării proiectului „România Educată” / Președintele Iohannis, pe 14 iulie: Nu avem timp să irosim potențialul tinerilor noștri. Trebuie să acționăm acum!

Ministrul Educației a declarat că „dorința noastră” este de a avea o nouă lege a Educației până la începutul anului școlar viitor, fără să precizeze dacă este vorba despre un…
Vezi articolul