Profesorii sunt obligați să anunțe conducerea școlii dacă au COVID, iar școala va informa DSP. După ancheta epidemiologică se va putea lua chiar decizia trecerii tuturor elevilor școlii în online, potrivit noilor reguli

20.882 de vizualizări
vârsta de pensionare, cancelarie profesori
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Noul ordin comun prevede reguli noi și pentru cadrele didactice. Profesorii sunt acum obligați să anunțe directorul școlii sau consiliul de administrație dacă au COVID-19 sau s-au infectat cu SARS-CoV-2, așadar dacă deja cazul este confirmat. După această înștiințare, școala va informa direcția de sănătate publică despre acest caz, direcție care va face ancheta epidemiologică, potrivit noului ordin comun.

Dat fiind faptul că acel caz a fost confirmat la anunțul către conducerea școlii, este foarte probabil ca DSP să știe deja de el și să fi demarat ancheta epidemiologică. Noile reguli prevăd că o decizie de suspendare a clasei sau a grupei poate fi luată numai de DSP cu cei din conducerea școlii, indiferent de gradul de ocupare a paturilor destinate bolnavilor de COVID, la nivel de județ.

Dar dacă este necesară suspendarea activității în toată școala și trecerea în online a procesului de predare, atunci măsura va fi luată ca până acum, prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB.

Articolul 6, alineatul (7): La apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ/instituției conexe, care va informa DSP/DSPMB. În urma anchetei epidemiologice, DSP/DSPMB va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ, prin excepție de la prevederile alin. (1) și (2). Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB”.

Ordinul integral poate fi descărcat de aici:

Reamintim că școlile au noi reguli de funcționare în pandemie, începând de luni, 17 ianuarie 2022. Acestea nu mai pot intra în sistem online din motive de infrastructură sau resurse, iar, pentru clasele care sunt încă online, regulile se schimbă de luni. Ministrul Cîmpeanu a declarat că deciziile urmează să fie actualizate de către DSP conform noilor reguli.


1 comment
  1. Vreau s-o vad si pe asta: scoala cu 7 structuri la distante de 8-10 km intre ele. Profesor covidat care frecventeaza doar una din structuri. Inchidem ca prostii scoala toata?? Si de ce, ma rog am inchide chiar…fie ea si o structura? Profesorul preda distantat cu masca. Se pot testa contactii directi, aerisi, dezinfecta si gata spectacolul. Inchidem si bagam in online 1000 de elevi spre exemplu ca angajatorul cu DSP-ul nu vor sa faca test contactilor directi din scoala. Poftim, trasnaie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Miclea despre alocarea către colegiile centenare a majorității banilor din Planul de Redresare pe Educație: E o decizie criminală / Cei care sabotează resursele naționale ar trebui să intre în pușcărie

Alocarea majorității banilor pentru Educație din Planul Național de Redresare și Reziliență către 60 de colegii centenare din România “este o decizie criminală”, spune profesorul Mircea Miclea, fost ministru al…
Vezi articolul

Premieră în olimpiadele școlare: Profesorii, studenții, foștii olimpici și cercetătorii sunt plătiți cu ora pentru pregătirea elevilor din loturile naționale – hotărâre de guvern publicată în Monitorul Oficial

Profesorii, studenții, foștii olimpici și cercetătorii ori alți „traineri” trebuie să fie plătiți pentru activitățile de pregătire a loturilor naționale pentru olimpiadele și concursurile internațional, prevede noua hotărâre de guvern…
Vezi articolul

Președinta Consiliul Național al Elevilor, Bianca Ivan, despre camera de detenție: „În teorie este o măsură care pentru unii elevi poate ar funcționa, dar e foarte important ce se întâmplă cu acești elevi după ce stau în spațiul respectiv”

Președinta Consiliului Național al Elevilor (CNE), Bianca Ivan, spune că e foarte important impactul pe care îl va avea atât asupra elevilor, cât și asupra profesorilor, măsura care permite școlilor…
Vezi articolul

Ligia Deca, mesaj pentru elevi, studenți, profesori și inspectori: Noi, autoritățile centrale, trebuie să ne uităm mai mult la rezultatele învățării și poate mai puțin la proces, să avem o abordare mai puțin centralizată. Competențele se pot obține într-o varietate de moduri, varietate care să vă stimuleze și pasiunile, curiozitatea

Competențele elevilor și studenților se pot obține într-o varietate de moduri, a declarat azi ministrul Educației, Ligia Deca, la deschiderea anului universitar 2023-2024. Într-un mesaj transmis profesorilor, elevilor și studenților,…
Vezi articolul