Profesorii se pot înscrie gratuit într-un program pentru educație socio-emoțională în școlile de stat

12.242 de vizualizări
Foto: © Volodymyr Melnyk | Dreamstime.com
Înscrierile în program au început pe 13 iunie și sunt încă deschise, potrivit unui comunicat al Fundației Verita. Este vorba despre programul de învățare socială, emoțională și etică intitulat „SEE Learning”, dezvoltat de Universitatea Emory din Statele Unite ale Americii.

Profesorii se pot înscrie gratuit pentru a urma cursul online de orientare și pregătire din cadrul programului, urmând ca din septembrie să fie disponibile și cursuri online cu facilitatori români acreditați de celebra universitate americană cu scopul a-i pregăti pe educatori pentru predarea acestui curriculum la clasă, menționează organizatorii în comunicat.

Programul respectiv este derulat prin Centrul de Resurse pentru Compasiune în Educație (CERC) și este, după cum spun organizatorii, „prima inițiativă gratuită din România de a introduce educația socio-emoțională în sistemul de învățământ”. Curricula propusă poate fi văzută aici.

Programul se adresează profesorilor din ciclurile primar și gimnazial și „ghidează cadrele didactice cu privire la modul, precum și la metodele prin care concepte ca educarea compasiunii și a discernământului etic sau gândirea sistemică pot fi introduse la clasă și în curicula națională”.  

Înscrierile sunt deschise la acest link.

Foto: © Volodymyr Melnyk | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


19 comments
  1. Buna ziua! Am incercat sa ma inscriu la acest curs dar pagina nu este functionala. Multumesc!

  2. Bună ziua!
    Sunt psiholog sistemic de cuplu, copil , familie și de 1 an sunt profesor Educatie Sociala, ciclul gimnazial.
    Doresc sa ma înscriu la acest curs, cum sa procedez?
    Va mulțumesc!

  3. Bună ziua. Vă rog să-mi spuneți dacă se poate implementa programul la nivelul întregii școli sau este un program destinat unui cadru didactic care conduce un singur colectiv de elevi ? Se poate face înscriere colectivă?
    Mulțumesc!

  4. Buna seara!
    Numele meu este Iosip Florin, profesor de matematica la Liceul Pedagogic “Ioan Popescu”, Barlad, jud. Vaslui.
    As dori sa ma inscriu la acest program. Cum as putea sa fac acest lucru?
    Multumesc!

    1. Ziua buna. Luati, va rog, legatura cu noi prin email (educatie@verita.ro) sau pe pagina de facebook, pentru a ne lamuri ce nu functioneaza.
      Multumim.

    1. Va puteti inscrie. Prescolarii sunt mai inteligenti emotional si social decat scolarii, tinerii si adultii. Ii puteti ajuta sa-si mentina aceste competente cat mai bine si cat mai mult timp.

    2. Multumim pentru intrebare.
      Da, desigur, va puteti inscrie, veti gasi multe resurse utile, ce pot fi adaptate pentru varstele mai mici. In plus dvs, ca pedagog si ca om, veti gasi, sper, lucruri care va vor fi de folos pentru propria stare de bine.
      Cu cat veti aprofunda mai mult conceptele ce stau la temelia programului, precum si practicile disponibile, cu atat veti gasi modalitati mai creative, inovative si adaptate contextului dvs.
      De asemenea va invitam la Scoala de Vara SEE Learning, veti gasi detalii pe pagina de facebook a Fundatiei Verita.
      Cu bine.

  5. Aha, facem orice piruetă, de orice natură, ca să nu ajungem la buba principală: programa. Nu e important ce predăm, important e cum predăm! Minunat! În loc de asemenea evenimente – utile și ele în definitiv – să fie lăsați profesorii să-și facă singuri programa, cum se întâmplă în sistemele din afară, unde, în afara unor linii-ghid, ai libertate totală.
    Și – ce să vezi – funcționează! La noi nu funcționează, dar nici că vrem să schimbăm ceva!
    Sigur, asemenea programe sunt bune, dar nu ÎN LOC DE, ci ÎMPREUNĂ CU. Acum nu prea ai pe ce să le grefezi, pe un asemenea curriculum. E ca și cum ai cumpăra un fel de mâncare scump și l-ai servi pe ziar.

  6. Buna ziua,

    Sunt profesor învățământ preșcolar. Eu nu mă pot înscrie la acest curs?

    Vă mulțumesc!

    1. Va puteti inscrie. Prescolarii sunt mai inteligenti emotional si social decat scolarii, tinerii si adultii. Ii puteti ajuta sa-si mentina aceste competente cat mai bine si cat mai mult timp.

    2. Multumim pentru intrebare.
      Da, desigur, va puteti inscrie, veti gasi multe resurse utile, ce pot fi adaptate pentru varstele mai mici. Cu cat veti aprofunda mai mult conceptele ce stau la temelia programului, precum si practicile disponibile, cu atat veti gasi modalitati mai creative, inovative si adaptate contextului dvs.
      De asemenea va invitam la Scoala de Vara SEE Learning, veti gasi detalii pe pagina de facebook a Fundatiei Verita.
      Cu bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Formatori pentru profesori de gimnaziu

Moment decisiv pentru profesori: Ce efecte practice va avea trecerea la statutul de autoritate publică, conform proiectului inițiat de Șerban Nicolae. De la 8 ore prestate efectiv pe zi, la evaluarea profesională ierarhică și interdicția totală a meditațiilor

Învestirea profesorilor cu statutul de autoritate publică va transforma cadrele didactice, din punct de vedere juridic, într-un “veritabil funcționar public”. Oricine îl va agresa va intra la ultraj, la fel…
Vezi articolul

Dirigintele trebuie să motiveze elevii să se înscrie la examenul de Bacalaureat. Profesorul să ofere feedback pentru ca elevul să înțeleagă de ce a luat un anumit punctaj sau notă la examen – Ghid pentru profesori avizat de Ministerul Educației

Un ghid al profesorului pentru examenul național de Bacalaureat și examene de certificare a competențelor prevede recomandări și informații pentru diriginți și profesori care predau discipline de specialitate, adică cele…
Vezi articolul

Câte 20 de profesori și directori din 216 școli participă, în martie și aprilie, la Studiul Principal TALIS 2024, făcut de OCDE în 50 de state, printre care și România / Cercetarea are și un modul de evaluare a cunoștințelor pedagogice generale ale profesorilor

Eșantionul TALIS 2024 are, în România, 4.000 de profesori participanți, potrivit unui comunicat dat de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Eșantionarea și alegerea profesorilor a fost făcută…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Salariile personalului din școli vor fi stabilite printr-o ordonanță de urgență separată, spune Simion Hăncescu, FSLI: Aveam o problemă cu funcțiile de conducere, nu se puteau repara acele inechități / Va fi o medie de 20%, dar nu discutăm de procent deocamdată. Încă se lucrează

Salarizarea profesorilor și a personalului din școli pentru anul 2024 va fi decisă printr-o ordonanță de urgență separată de ordonanța „trenuleț”. Asta au declarat la ieșirea de la Palatul Victoria…
Vezi articolul