Elevii se mai pot înscrie până pe 20 octombrie la provocarea mondială de programare creativă BEBRAS, organizată în România anual de ECDL / ICDL (P)

31.068 de vizualizări
Foto: Image by freepik
Cel mai mare eveniment global de programare creativă BEBRAS International Challenge este organizat anual de ECDL / ICDL în România. BEBRAS îşi propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii computaţionale şi să îi atragă spre Informatică. Participarea este voluntară pentru profesorii coordonatori şi gratuită pentru toţi elevii români.
  • În perioada 14 – 20 octombrie elevii se pot înscrie online la BEBRAS International Challenge. Înscrierea profesorilor s-a închis pe 6 octombrie.

Anul acesta, BEBRAS se va desfășura în toate școlile interesate din România, în perioada 04 – 17 noiembrie. Detalii pe concurs.bebras.ro

Competenţele de gândire algoritmică şi programare pot fi certificate internaţional prin modulul internaţional ECDL/ICDL Computing (Python).

În fiecare an, mii de elevi din întreaga ţară, alături de sute de profesori coordonatori, se alătură evenimentului mondial BEBRAS International Challenge. Participarea la această competiţie le oferă elevilor oportunitatea de a-și testa abilitățile logice și de calcul, prin intermediul diferitelor tipuri de probleme amuzante, dar și provocatoare.

Competiția se desfășoară exclusiv online în cadrul fiecărei unități școlare, sub supravegherea unui profesor. Participarea la acest concurs este gratuită pentru toţi elevii. Competiţia se desfăşoară pe 4 categorii: Benjamin (clasele V si VI), Cadet (clasele VII si VIII), Junior (clasele IX si X), Senior (clasele XI si XII).

Elevii români vor răspunde provocării BEBRAS în perioada 04 – 17 noiembrie, alăturându-se tinerilor din peste 55 de ţări din întreaga lume. BEBRAS România este inclus în Calendarul concursurilor publicat de Ministerul Educației.

Până acum, au participat peste 90.000 de elevi din toată țara la ediţiile anterioare BEBRAS Romania.

Informaţii despre BEBRAS România sunt disponibile pe concurs.bebras.ro sau la email concurs[at]bebras.ro

Dezvoltarea competențelor digitale cu ECDL/ICDL Romania

ECDL sprijină cu fermitate inițiativele de dezvoltare a competențelor digitale și pledează în favoarea unei abordări integrate a educației IT, care să îi ofere fiecărui elev posibilitatea de a învăța elementele fundamentale ale informaticii,  în acelaşi timp cu alfabetizarea digitală. Competențele de alfabetizare digitală sunt relevante și susțin toate celelalte materii. Ca urmare, aceste competenţe ar trebui dezvoltate simultan și complementar cu Informatica.

Astăzi, este esențial ca elevii şi profesorii să îşi dezvolte abilităţi ITC solide. Numai aşa şcolile pot beneficia de tehnologia online şi de toate oportunităţile şi facilităţile digitale de învăţare şi predare.

În România până în prezent, peste 120 000 de liceeni şi-au echivalat proba de competenţe digitale de la Bacalaureat cu ECDL PROFIL BAC.

ECDL/ICDL a lansat modulul Computing, prin care se pot certifica la standard internaţional competenţele de programare (Python) şi gândire algoritmică.

ECDL / ICDL – The Digital Skills Standard – standardul international pentru competențe digitale

ICDL – The Digital Skills Standard este noua identitate de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competenţelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent.

ECDL Romania este Operatorul Național al licenței ECDL/ ICDL în România, cu o rețea de peste 800 de centre de instruire și testare acreditate de-a lungul timpului pe întreg teritoriul țării. Prin rețeaua de Centre de Testare ECDL dezvoltată la nivel național și prin proiectele derulate, ECDL Romania asigură tuturor oportunitatea de a obține și de a-și certifica la standard internațional și pe un anumit nivel competentele digitale. Tinerii, elevii, studentii, funcționarii publici sau angajații în companii își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul certificărilor ECDL.

ICDL Foundation este o organizație internațională dedicată dezvoltării standardelor de competențe digitale la nivelul forței de muncă, în educație și la nivelul societății în general. Programele de certificare, oferite prin intermediul unei rețele globale active, permit indivizilor și organizațiilor să evalueze, să dezvolte și să certifice competențe de utilizare a computerelor și a altor instrumente digitale, pe baza standardului recunoscut global, ECDL/ ICDL.

Calitatea și reputația ICDL sunt construite pe mai mult de 20 de ani de experiență în a asigura programe de certificare în 40 de limbi vorbite în întreaga lume. Succesul ICDL se bazează pe inovarea continuă în dezvoltarea de programe de certificare, pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare și aderarea consecventă la standardele ICDL de asigurare a calității.

Contact Bebras Romania: telefon: 021.316.99.22, email: concurs@bebras.ro


2 comments
    1. Vezi tu,este o teorie conform căreia dacă tu nu ai nimic din naștere ,nu vei păți nimic.E o teorie controversata care are și dreptate dar și nu.
      Teoria asta este echivalentul:dacă nu purta fusat scurtă, nu era violată.Pervers,nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scrisoare deschisă a unei profesoare din Suceava: “Nu luptăm doar pentru salariile noastre”, ci “vrem să atragem atenția asupra calității învățământului subfinanțat și ignorat” / “Ne certați, domnule președinte? De când nu ați mai intrat într-o clasă?”

“Noi nu luptăm doar pentru salariile noastre care niciodată nu sunt actualizate cu inflația și întotdeauna sunt ultimele pe grila de salarizare”, ci “vrem să atragem atenția asupra calității învățământului…
Vezi articolul

OFICIAL De la 1 septembrie 2022 vor fi cel puțin 10 modificări în ROFUIP, după ce documentul a apărut în Monitorul Oficial / Printre principalele schimbări: elevii nu vor mai putea fi exmatriculați, profesorii vor încheia câte o singură medie pe an la fiecare disciplină, iar părinții nu pot strânge bani pentru atenții destinate profesorilor

Regulamentul de funcționare și organizare a școlilor 2022 a suferit mai multe modificări, în special din cauza schimbării structurii anului școlar de la 1 septembrie anul acesta. Edupedu.ro a scris…
Vezi articolul

Material susținut de Nextlab.tech

INTERVIU Profesorul Răzvan Bologa: Inteligența artificială poate revitaliza interesul elevilor pentru învățare și am putea estima în timp real competențele lor. Profesorii vor redeveni fascinanți și rezultatele la PISA se vor îmbunătăți

Una dintre cauzele rezultatelor modeste pe care România le are la testele PISA poate fi reducerea ponderii actului de predare și creșterea excesivă a numărului de teste și, mai ales,…
Vezi articolul